Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu açıklamalar ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Genel olarak uçuk dolar tahminlerinde bulunan Selçuk Geçer, geçtiğimiz aylarda hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından soruşturma açılmıştı. Ancak Selçuk Geçer, halen bu tür uçuk dolar tahminlerini yapmaktan geri durmuyor. Bunlara ek olarak dolar kurunun geleceği noktayı ve o noktaya kadar nasıl bir yol izleyeceğini açıklayan Selçuk Geçer, aynı zamanda dolar kurunun neden bu kadar hızlı bir şekilde yükseldiğinin altını çizdi. Ayrıca dünyada yaşanan ekonomik gelişmelerin Türkiye için iyi olmadığının altını çizen Selçuk Geçer, Türkiye’nin dış ticaret açığı nedeni ile gelişebilecek olayları değerlendirdi.

Dolar yükselirse beraberinde bunlar da gelir!

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yükselmesinin ardından yaşanabilecek senaryoları anlattı. Dolar kurunda bir kırılma beklediğine dair açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, dolar kurundaki bu kırılma nedeni ile çok yüksek bir seviyede dolar görebileceğimizi belirtti. Ek olarak dolar kurunun çok yüksek seviyelere gelmesinin ardından da Türkiye’nin enflasyonun çok daha yüksek seviyelere gelebileceğinin altını çizen Selçuk Geçer, hem enflasyon oranlarının hem de işsizlik oranlarının çok hızlı bir şekilde artacağına dikkat çekti.

Gelişmeler Türkiye’yi etkileyecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu açıklamalarda Türkiye’yi etkileyen bazı durumlara dikkat çekti. Özellikle Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) alacağı faiz kararlarını değerlendiren Selçuk Geçer, Amerika Birleşik Devletleri’nin faiz arttırması ile birlikte tüm dünyadaki Amerikan dolarlarının ABD’ye çekileceğini ve dünyadaki dolar miktarında büyük azalmaların yaşanacağını açıkladı. Bu yüzden de Türkiye gibi kırılgan ekonomiye sahip olan ülkeler, döviz açısından oldukça zor durumlara düşebilir. Hatta bir dolar kıtlığının bile baş gösterebileceğini düşünen Selçuk Geçer, “FED faiz artırımı yaptıkça ABD tahvil faizleri de artacak ve cazip hale gelecek. Tüm dünyadan ABD’ye dolar akıyor. Türkiye de buna dahil. ABD dünyadaki doları topluyor. Bunun Türkiye gibi ülkelere zararı büyük olacak. Dolar bulamazsan dolar krizine girersin. O kadar dolar ödemen var ve o ödemeleri ya ödeyeceksin ya da yüksek faiz verip o borçları öteleyeceksiniz.” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Felaket tellalından endişe verici açıklamalar. Selçuk Geçer'in yıl sonu dolar tahmini korkuttu!

Dolar yıl sonunda kaç TL olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonuna kadar kademeli bir şekilde yükseleceğini belirtti. Öncelikle doların ilk hedefinin 19 lira olduğunun altını çizen Selçuk Geçer, daha sonra ise doların kademeli bir şekilde artışının devam edeceğini belirtti. Yıl sonunda ise dolar kurunun 28 lira seviyesine kadar çıkabileceğini belirten Selçuk Geçer, Türkiye’nin dış ticaret açığı nedeni ile dolar kıtlığının başlayabileceğini belirtti. Son bir ay içerisinde dış ticaret açığının yüzde 147 oranında artış gösterdiğini dile getiren Selçuk Geçer, ilerleyen dönemlerde bu dış ticaret açığının kapatılabilmesi için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dolar rezervlerini tüketmeye başlayacağını dile getirdi. Ek olarak tükenen bu dolar rezervi nedeni ile artık vatandaşlar da döviz bulamayacak hale gelecek. Bu durumda da dolar kurunda bir kırılma yaşanabilir. Dolar kurunda kırılma yaşanması durumunda ise dolar kurunun ekranlarda 70 lira seviyesinde olabilmesi bile mümkün.