Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Yapmış olduğu açıklamalarda genellikle uçuk dolar tahminlerine yer veren Selçuk Geçer, sürekli olarak yapmış olduğu bu tahminler ile gündemi sarsmaya devam ediyor. Yapmış olduğu dolar yorumları arasından ise en dikkat çekeni yıl sonu tahminleri olan Selçuk Geçer, mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarını eleştirdi. Şu an ki uygulanmakta olan para politikaları nedeni ile dolar kurunda büyük bir patlamanın yaşanabileceğinin altını çizen Selçuk Geçer, dış ticaret açığının her gün artmaya devam ettiğini ve bu açık yüzünden dolar kıtlığının baş gösterebileceğini belirtti.

İlk hedef 19 lira

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonuna kadar nasıl bir seviyede devam edeceği hakkında önemli bilgiler verdi. Resmen doların rotasını belirleyen Selçuk Geçer, doların ilk hedefinin 19 lira olduğunun altını çizdi. Önümüzdeki günlerde dolar kurunun 19 lira seviyesine ulaşacağını aktaran Selçuk Geçer, “Dolarda 19 liraya hazır olun. Dolardaki ilk hedef 19 lira olacak. Bu seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın. Dolar 27 Aralık’ta 12 liraya geldi. Ama bu artık olmayacak. Merkez Bankası o dönem 20- 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı. Bu maceranın toplam süreci 5 ay. 5 ay içerisinden 12 liradan tekrar 18.20 liraya çıktı.” ifadelerine yer verdi.

Dolar 1 saatte 30 lira olabilir

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, uygulanmakta olan para politikaları nedeni ile dolar kurunun 1 saat içerisinde birle patlamaya yaşayabileceğini belirtti. Bu patlama nedeni ile Türk lirasının büyük değerler kaybedeceğini anlatan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, son yaptığı açıklamadaki ifadeleri yatırımcı takipçilerini şoke etti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “1-2 saatlik olay. 1 saatte dolar 30 lirayı görebilir. Hazırlıklı olun. Dolar borcu olanları ve elinde dolar olanları uyarıyorum. Elinizdekilerden olmayın. İlerde çok pişman olursunuz.” sözlerini kullandı.

Cari açık artmaya devam ediyor

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin ithalat ile ihracat arasındaki makas aralığının hızlı bir şekilde arttığını belirtti. Dış ticaret açığının temmuz ayı itibari ile 1,7 milyar dolara ulaştığını belirten Selçuk Geçer, geçtiğimiz aydan bu yana dış ticaret açığının yüzde 147 oranında bir artış ile rekor kırdığını vurguladı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dış ticaret açığının bu kadar yüksek bir seviyede olması ile beraber dolar kurunda büyük kırılmalar yaşanabileceğini anlattı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100’lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer doların kıyamet senaryosunu anlattı. Gram altın ve dolar yıl sonuna işte bu seviyeye gelecek!

En çok vatandaş kaybedecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yaşanan bu durumlardan en çok Türk halkının etkileneceğini söyledi. Vatandaşların döviz bulamayacağını ve döviz kıtlığı ile karşı karşıya olduğumuzu belirten Selçuk Geçer, dolar kurunun yukarı fırlaması ile beraber enflasyon ve işsizlik oranlarının artmaya başlayacağını belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye’deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı.” diye konuştu.