Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi Youtube kanalı üzerinden yapmış olduğu ekonomi yorumları ile dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Özellikle son zamanlardaki uçuk dolar tahminleri ile gündemi alt üst eden Selçuk Geçer, yıl sonu dolar tahminlerini aktardıktan sonra herkesin diline dolandı. Son açıklamalarında ise elinde az bir miktar dolar olanları uyaran Selçuk Geçer, bu kişilere “sakın satmayın” çağrısında bulundu. Dolar hakkındaki uçuk. tahminleri yüzünden ünlü Ekonomist Selçuk Geçer’in hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), suç duyurusunda bulundu. Ancak bu suç duyurusuna çok da fazla aldırış etmeyen Selçuk Geçer, halen uçuk dolar tahminlerini takipçilerine aktarmaktan vazgeçmedi.

Türkiye’de orta sınıf kalmadı

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’de orta sınıf ailelerin varlığının hızla azaldığını vurgulayan açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar ile birlikte Ekim ve Kasım aylarına dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Selçuk Geçer, bu aylar geldiğinde Türkiye’deki ekonomik krizin katlanarak çok daha büyüyeceğini belirtti. Enflasyon oranının şu an için yüzde 80,21 seviyesinde olduğunu belirten Selçuk Geçer, bunun çok ciddi bir durum olduğunu anlattı. Bunlara ek olarak Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Ekim, kasım, aralık aylarına dikkat edin. Türkiye ekonomisi büyük bir bataklığa sürükleniyor. Fakirler daha da fakirleşiyor. 3-5 zengin daha da zenginleşiyor. Orta sınıf kalmadı.” ifadelerine yer verdi.

Dolar kuru sert bir şekilde yükselecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, uçuk dolar tahminlerini takipçileri ile paylaşmaya devam ediyor. Yıl sonuna kadar dolar kurunun sert bir şekilde yükselmeye devam edeceğini vurgulayan Selçuk Geçer, şu ana kadar turizm gelirleri ile hükümetin idare ettiğini ancak kısa vadeli borçların ödenme vaktinin gelmesi ile dolara olan talebin hızla artacağını dile getirdi. Dolara olan talebin artması ve hükümetin de borçları ödemek için döviz harcayacağını belirtti. Bu döviz harcamasından kaynaklana döviz kıtlığı da Türkiye ekonomisini derinden etkileyecek. Bunlara ek olarak dış ticaret açığının da sürekli olarak artması, Türkiye’den sürekli olarak döviz çıkışına neden oluyor. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Kısa vadeli borçların ödenme zamanı geliyor. Dolara olan talep artacak. Turizm gelirleri ile idare ettin bugüne kadar. Bundan sonra ne yapacaksın? Dolar kuru sert hareket edeceğini herkes görecek.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  Selcoin'den korkutan açıklamalar. Bugün neye yatırım yapılmalı?

Dolar kuru yıl sonunda kaç TL olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonundaki seviyesini belirtti. Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda en iyi ihtimal ile 28 lira seviyesine kadar çıkacağını anlattı. “Yıl sonunda da dolar kurunu 28 TL’de görürsünüz.” diye konuştu. Bunlara ek olarak ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, elinde az bir miktarda dolar bulunduran kişilerin bile asla dolarlarını satmaması gerektiğini belirtti. Daha sonra ise Selçuk Geçer, yatırımcılara elindeki dolarları asla satmamaları gerektiğini anlattı. Bunun nedeni ise dolar kurunun yıl sonuna kadar yükselmeye devam edeceği.

Dolarda kırılma olabilir

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun kırılma yaşayabileceğini ve şimdiki seviyelerinin en az 5 katı kadar yükselebileceğini belirtti. Bununla birlikte mevcut hükümetin uygulamış olduğu para politikaları nedeni ile dolarda kırılma yaşayabileceğini anlattı. Bu yüzden de dolar kurunun 70 liraya kadar çıkabileceğine dikkat çekti.