Kendi YouTube kanalında finans analistleri yapan Selcoin, son videosunda araba ve gayrimenkul sektörünün ne yönde ilerlediği hakkında önemli açıklamlarda bulundu. Bu günlerde neye yatırım yapılması gerektiği hakkında konuşan Selcoin, dolar fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği ve altında istenen o dip seviyelere ulaşılıp ulaşılmadığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Selcoin, hangi verilere göre “Bugün ne alınır?” sorusunu cevapladı. Selcoin, yıl sonunda ekonomide neler olacağı hakkında fikirlerini anlattı.

Enflasyon bağıra bağıra yükseliyor

Enflasyon

Selcoin, İspanya’dan gelen enflasyon verilerini açıkladı. Sadece ispanya değil, bütün dünyada enflasyonun bağıra çağıra yükseldiğini belirtti. İspanya’nın da enflasyon oranlarının çift haneli rakamlara ulaştığını açıklayan Selcoin, İspanya hükümetinin bu oranları beklemediğini açıkladı. Selcoin, enflasyonda kırılmaların yaşandığını ve bütün dünyanın yeni bir dönem içerisine adım attığını belirtti. Selcoin, enflasyon oranlarının daha da yükseleceğini vurguladı.

Selcoin, yükselen bu enflasyon ile beraber yatırımcıların kendilerini nasıl asgari seviyede koruyabilecekleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bununla beraber Selcoin, Türkiye’nin enflasyon verilerinde düşüşlerin beklendiğini fakat bu düşüşlerin matematiğe göre asla gerçekleşmeyeceğini belirtti. Dolar/TL’nin yıl başı ile şimdiki arasındaki farkların göz önünde bulundurulması gerektiğini anlattı. Enflasyon verilerinin bu şekilde düşmeyeceğini vurgulayan Selcoin, TÜİK verilerini incelediğinde enflasyonun şimdilik düşüşe geçmeyeceğini dile getirdi.

Enflasyon düşmeyecek

Selcoin, ithalat yapmış olduğumuz ülkelerin enflasyon oranlarının yükseldiğini ve bu yüzden de Türkiye’nin enflasyon oranlarının şimdilik düşmeyeceğini belirtti. Tüketici enflasyonu dışında üretici enflasyonunun da arttığını belirtiyor.

Gram altın dip seviyede

Finans analisti Selcoin, gram altın fiyatlarının dip seviyelerde olduğunu düşünüyor. Bu yüzden de yılın geri kalanı için gram altın yatırımı yapılması gerektiğini belirtiyor. Altın fiyatlarının yükseleceğini söyleyen selcoin, bu seviyelerden gram altın alınması ve sonrasında da yıl sonuna kadar beklenmesi gerektiğini belirtti. Selcoin önümüzdeki dönemde yaptıkları yatırımları hemencecik nakit paraya çevirmek istiyorlarsa, şu an için gram altın alımı yapmaları gerektiğini çünkü gram altın fiyatlarının şu an için en dip seviyelerde olduğunu söyledi.

Sinek ilacı bile alsan zarar etmeyeceksin

Selcoin, diğer insanların altın ve gümüş dışındaki yatırımlarda çok daha fazla kazandığını düşündüklerini söyledi. Selcoin’de bu duruma ek olarak komik bir ifade kullandı. Selcoin, “Sinek ilacı bile alsan zarar etmeyeceksin.” diye konuştu. Her türlü ürün satın almak ileriki zamanlarda kar yapar diyen Selcoin, tüccar değilseniz altın ve gümüş gibi emtialara yatırım yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca konut ve araç gibi kalemlere de yatırım yapılabileceğini söyledi.

İLGİLİ MAKALE  Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru için yaptığı bu tahminle "Yok artık" dedirtti! Dolar yıl sonunda işte o seviyeye çıkacak

Birçok kişi alternatif yatırım ürünlerine yöneliyor

Selcoin, birçok kişinin ev ve araba gibi yatırım ürünleri dışındaki alternatif yatırım ürünlerine yönelme eğiliminde olduğunu belirtti. Bununla beraber Selcoin, tüccar olmayan kişilerin yapması gereken yatırımların ev, araba, arsa ve altın gibi kalemler olması gerektiğini vurguladı.

Dolar’da neler olacak?

Yapmış olduğu analizler ile beraber dolar/TL kurunun ne yönde hareket edebileceğini anlatan Selcoin, doların şu anlık 16,44 seviyelerinde tutunmaya başladığını ve yakın bir zamanda da tekrardan yükselebileceğini belirtti. Selcoin, dolar kurunun daha pik hareketini tamamlamamış olduğunu ve bu yüzden de dolar kurunda ani yükselişler çıkabileceğini belirtti.

İzleyin: EV-ARABA-ALTIN YIL SONU NE OLUR? BUGÜN NE ALINIR?