Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Yapmış olduğu açıklamalarda genellikle altın fiyatları ile ilgili konuşan İslam Memiş, diğer farklı emtialar hakkındaki tahminlerini de aktarmakta. Bunlara ek olarak dolar ve diğer dünya para birimleri hakkındaki tahminlerini de belirten İslam Memiş, aynı zamanda borsa ile ilgili tahminlerini de açıklamalarına eklemeyi ihmal etmiyor. Bütün bunlar ile birlikte son zamanlarda gram altın fiyatlarının yıl sonunda ve 2023 yılında nasıl olacağını anlatan İslam Memiş, gram altın için yeni bir yol haritası belirledi.

İslam Memiş’in borsa beklentisi ne?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalara borsa ile ilgili tahminlerini de ekledi. Borsada düşüşlerin olduğu beklentisinde olan İslam Memiş, şu an için borsada pozitif bir görünüm olduğunu ifade etti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Rakamsal değerlere bakalım, sonra genel toparlama yapalım. Borsa 3553 puan, yüzde 1’lik primle günü tamamladı. Borsa tarafındaki pozitif görünüm devam ederken benim beklentim daha aşağıda.” ifadelerini kullandı.

Ciddi anlamda canları yanacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda doların serbest piyasalardaki makas aralıklarını anlattı. Daha sonra ise Amerika Birleşik Devletleri’ndeki enflasyon rakamlarına değinen İslam Memiş, ABD’nin enflasyon beklentisinin yüzde 8 olduğunu söyledi. Ancak ABD tarafından açıklanan enflasyon, yüzde 8,2 olarak açıklandı. Bu yüzden de Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) Kasım ayında faiz arttırımına gidebileceğini anlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki geçici enflasyonun kalıcı enflasyona dönüştüğünün altını çizdi. Bu kalıcı enflasyon sebebi ile Amerika Birleşik Devletleri’nin ekonomik yönde olumsuz bir şekilde ilerlediğini vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Dolar TL kuru 18.56 ekranlarda, serbest piyasalarda 18.63-68 civarında. Bu taraftaki görünüm pozitif. ABD’de bu hafta piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamı açıklandı. Yüzde 8.2 açıklandı, beklenti 8 idi, beklenti üzerinde geldi. Yani bu kadar faiz artırımına rağmen geçici değil kalıcı enflasyon varmış, rakamlar bunu gösteriyor. Agresif şekilde faiz artıran Fed 75 puanlık artırımları yaptı ama rakamlar ortada, düşüremiyorlar. Kasımda 75 baz puan daha yapılacak. Fiyatlama gerçekleşti. Çünkü dolar endeksi veriden sonra 113.83’e kadar yükseldi. Sonra geri çekildi. Çünkü, ABD’nin sorunu sadece enflasyon değil, kredilerle ilgili artış var, borsalarda balon var. Geçici enflasyon kalıcıya dönüştü, resesyon riski arttı. Ciddi anlamda canları yanacak.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş'ten doları olanlara uyarı. Dolar rüzgarı 2023'te tersine dönecek. Elinde dolar olanlar altın almalı mı?

Gümüş fiyatları çok ucuz

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda büyük bir baskılanma politikasının izlendiğini açıkladı. Yapmış olduğu bu açıklamalarda insanların ucuz olan emtiaları alıp bu baskılanma sornasında kar elde etmesi gerektiğini vurguladı. Baskılanma politikası yüzünden altın ve gümüşün şu an için ucuz olduğunu anlattı.

Şu an için gümüşün ons fiyatının çok düşük olduğunu dile getiren İslam memiş, baskılanma politikasının devam ettiği süre boyunca ucuz olan emtialara yatırım yapılması gerektiğini dile getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altının ons fiyatından bahsettim. Dolar endeksindeki sert düşüşler toparlanmaya neden oldu. Gram altın TL 995 seviyesinde görülüyor, hayır, 1008-1014 seviyesinde. Aşağıda 1005, yukarıda 1055 lira var, bu bant aralıklarını takip ediyoruz. Gümüşün ons fiyatı 19.30 seviyesine toparladı, pozitif görünüm devam ediyor. Gram gümüş 11.50-11.60 aralığında. Gümüşün de ciddi anlamda ucuz olduğunu gördüğümüz için pozitif yönde beklentide devam ediyoruz. Altın ve gümüş ne kadar baskılanırsa biz de sepetimize o kadar koymaya devam ediyoruz. Burada umutlar yitirilmiyor.” diye konuştu.