Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dolar ve euronun yükselmesinin ardından yatırımcılar, elimizdekileri satıp başka varlıklar mı alsak diye düşünüyor. Ancak İslam Memiş, yatırımcıları ilgilendiren bir uyarıda ulundu. 2023 yılında rüzgarın tamamiyle tersine döneceğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ilerleyen aylarda en çok kaybettirecek olan dövizi açıkladı.

Doları olanlar dikkat

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gelecek yılda dolar için ters rüzgarların eseceğini belirtti. Bununla beraber dolar yatırımcılarını uyaran İslam Memiş, 2023 yılında Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) ciddi bir faiz indirimine gideceğini belirtti. Bu yüzden de dolar kurunun değerinin düşeceğini vurgulayan İslam Memiş, dolar yatırımcılarına dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Euro’nun getirisi daha fazla

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar yerine euro alınması gerektiğini vurguladı. Bir illüzyon yaşandığını ve bu illüzyon yüzünden de insanların dolara yönlendirildiğini belirtti. Ancak 2023 yılında doların düşeceğini ve bu yüzden de dolar yatırımcılarının kaybedeceğini belirten altın ev Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Doların bu denli değer kazanması ile insanlarda dolara güvenin, dolar bir rezerv paradır, dolar alın gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Halbuki 2023’e geldiğimizde ters bir rüzgar göreceğiz. 2022’de agresif faiz artırımı yapan Fed’in 2023’te agresif bir faiz indirimine gideceğini göreceğiz. Covid-19 vakalar artıyor ve Avrupa’da Eylül itibari ile enerji krizi yaşanacak. Doların gerçek değeri bu değildir; yatırımcıya en fazla kaybettirecek paradır. Dolar 100 seviyesinin altında olmak zorundadır. Euro’nun getirisi daha fazla. Öyle bir illüzyon yapıyorlar ki bütün dünyadaki insanları korkutarak dolara yönlendirmeye çalışıyorlar, buna Rusya karşı çıktı. Doların sonu iyi gözükmüyor.” ifadelerini kullandı.

Doları olanlar ne yapmalı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde dolar bulunduran kişilerin ne yapması gerektiğini anlattı. Altın ve gümüşün Ons fiyatlarındaki sert düşülerin iyi bir alım fırsatı olarak değerlendiren İslam Memiş, “Elinde dolar bulunan yatırımcı altının ve gümüşün ons fiyatında yaşanan bu sert düşüşle birlikte çok güzel fırsatlar yakalamış durumda. Bu fırsatlar her zaman gelmeyebilir. Altının ons fiyatı 1720 ile 1760 dolar aralığını takip ediyor olacağım. Daha önceki videolarımda FED’e kadar 1780 – 1880 bant aralığını, FED’in faiz kararından sonra 1880 – 1980 dolar aralığını takip edeceğiz demiştim. Ancak FED’in dolar operasyonuyla birlikte bu sürecin ötelendiğini görüyoruz. FED’in her ne kadar faiz artırımlarına devam etse de, dolar güçlü mesajı verse de perdenin arkasındaki görüntü hiç de öyle değil.” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  2023'te her şey değişecek! İslam Memiş'ten FED faiz kararı sonrası şok değerlendirme

“Yurt içi yatırımcıları için sorun değil”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, emtialardaki düşüşlerin yurt içindeki yatırımcılar için herhangi bir sorun teşkil etmediğini belirtti. Bununla beraber İslam Memiş, bu düşüşlerin TL ile altın alacaklar için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Fiyatların düşüşü yurtiçindeki yatırımcı için sorun değil. Aslında fiyatların düşmesi yatırımcının işine geliyor. Yükseldiği zaman değil düştüğü zaman işine gelir. Neden TL biriktiren yatırımcı en azından düşük fiyattan alma imkanı bulabiliyor. Bu baskılanmayla birlikte fiyatların düşüşü yatırım miktarınızı artırmak için bir fırsat sunmuş oluyor. Miktarını artıran da maliyetini düşürmüş oluyor. Örnek verelim, 1000 liradan gram altın aldınız. Şu anda bankalarda ve Kapalıçarşı’da gram altın fiyatı 985 lira seviyesinde. 985’ten altığında bin lira seviyesinin altında bir maliyetin oluyor. 975’e düştüğü zaman tekrar maliyetin düşmüş oluyor. Bu maliyet düşürmeye mutlaka dikkat etmek gerekiyor. Özellikle gümüş yatırımcısı çok ofluyor, pufluyor. İyi de gümüşün gram ve ons fiyatı gerçek değerinde değil. Dolar karşısında baskılanan ve bu baskılanmadan sonra da hızlı ataklar göreceğimiz bir emtia var karşımızda. O yüzden elinde dolar bulunduran hiç gümüş almamış yatırımcı da bu piyasadan nasibini almalı.” diye konuştu.

İzleyin: İslam Memiş cevapladı: Hangi altın, hangi gümüş çeşitleri alınmalı ya da alınmamalı?