Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı altın ve diğer emtialar hakkındaki yorumlar ile birçok yatırımcının takibini kazanmış durumda. Bununla beraber dolar kurunun ve gram altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketi, yatırımcıları merak içerisine koydu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından da İslam Memiş, yatırımcılar için çok önemli uyarılarda bulundu. Sürekli olarak elinizdekileri satmayın diyen İslam Memiş, bu kararından vazgeçerek yatırımcılara TL alın uyarısında bulundu.

Döviz ve altın artıyor

Döviz ve altın fiyatlarındaki yukarı yönlü trend devam ediyor. Bununla beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 17,20 seviyelerinde tutunan doların bir sonraki seviyesinin 17,80 Türk lirası olduğuna dikkat çekti. Bununla beraber İslam Memiş, gram altının bir sonraki durağının da 1050 Türk lirası seviyesinde olacağına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın yakın bir zaman içerisinde açıklayacağı yeni ekonomi paketinin de Geçtiğimiz Aralık ayındaki gibi bir düşüşe neden olmayacağını vurgulayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Bugün Türkiye’nin yanında olma günü, birlik günü. Herkes elindeki doları ve altını satsın.” diyerek satmayın uyarısını rafa kaldırdı.

Nisan ayı final ayıydı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Nisan ayının alımdaki final ayı olduğuna dikkat çekti. ununla beraber açıklamalarda bulunan ünlü Finans Analisti İslam Memiş, ”Haftalardır tekrar ediyorum. Nisan ayı final ayıydı. O iş orada bitti. Mayıs-Haziran-Temmuz ayları bekleme ayı. Döviz ve emtia fiyatlarında yukarı yönlü ataklar göreceğiz. Bu seviyelerden altın ve dolar alınmaz. Bu hafta da bu uyarılarımı yeniledim. Elinde TL bulunan vatandaşları risk almamak için beklemesinin daha uygun olduğunu anlattım. Bütün dünyada enflasyon yakıp kavuruyor. İnsanlar enflasyona karşı zarar etmemek için altın ve döviz gibi güvenli limanlara yöneliyor. Ben de bu süreçte ‘Arkadaşlar yükseliş olacak ya da çöküş geliyor’ gibi dilim döndüğünce olan durumu ve bekleyen süreçleri anlattım.” yorumlarını yaptı.

Bugün Türkiye’ye sahip çıkmamız gerekiyor

Para Türk Lirası

Para Türk Lirası

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye’ye sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, yatırımcılara ellerindeki altınların ve dolarların satılması gerektiğini belirtti. İslam Memiş, Aralık 2021 tahminlerini hatırlatarak büyük çöküşün olacağını ve bu yüzden de yatırımcılara ellerinde hangi varlıklar varsa o varlıkların satılması gerektiğini anlattı. Bununla beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Aralık ayındaki tahminleri gibi ileriki haftalarda da yapacağı tahminlerinin de doğru çıkacağından emin. İslam Memiş, ”Ekim ayı için önümüzdeki 2 ay boyunca yeni bir yol haritası izliyoruz. Biz bu iki ay boyunca tatile çıkıyoruz. Riskli varlıklar üzerinden riske girmeyeceğiz. Varlıklarımızı satıyoruz ve TL’ye dönüyoruz. Peki dolar 17,20 seviyelerinde ve az önce 17,80 seviyelerini görecek dedim. Peki neden TL’ye dönüyoruz. Gram altın 1.020 seviyelerinde ve 1.050 hedef olacak diyorum. Peki neden satalım diyorum? Ben satmaktan nefret eden ben neden şimdi satalım diyorum anlatayım. 2021 Aralık ayında büyük çöküş olacak gönül rahatlığı ile satabilirsiniz demiştim. Şimdi de aynısını söylüyorum. Bu cümleyi kullanmak her babayiğidin harcı değil. Bugün bizim TL’ye ve Türkiye’ye sahip çıkma günümüz. Zaten kazandık. Nisan’da alan şu an kazandı. Bugün kazanma günü değil. Varlıklarımızı TL’ye çevirme günü. Bugün taarruza geçiyoruz.” diye konuşarak Türk lirasına geçiş çağrısında bulundu.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş uyardı! Dolarda herkesten saklanan bilgi

Operasyonlar yapılıyor

Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Suriye’ye karşı bir operasyonun gündemde olduğunu ve bu yüzden de Türk vatandaşlarının Türkiye’nin yanında durması gerektiğini belirtti. Bütün bu durumlara istinaden de Türk lirası almamız gerektiğini anlatan Altın Kahini, Türkiye’nin yanında durmamız gerektiğini anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Türkiye’nin ekonomi yönetimini parti ayırt etmeksizin eleştirebilirsiniz. Ancak şu an Suriye’ye karşı bir operasyon yapılıyor ve bizim görevimiz bu süreçte Türk ekonomisinin yanında durmak. Şehir haberleri geldiği zaman mesajlar paylaşanlar vicdanınızı rahatlamak istiyorsanız bu vatan için dövizlerinizi ve altınlarını TL’ye çevirin. Son günlerde kur atakları arttıkça Yunanistan gibi ülkeler ABD parlamentosunda Türkiye’ye ayar vermeye çalışıyor. ABD ve Avrupa gelip Yunanistan’a üs kuruyor. Ne olacak yani. Dolar 18 olsun 20 olsun ya da 40 lira olsun. Ne yapacaksınız Türkiye’yi mi kuşatacaksınız. O sırtlanlara karşı bugün iki kuruş kardan vazgeçip birlik olma günü geldi. Her ne kadar yukarı yönlü ataklar yaşanacak olsa da Türkiye’yi yalnız bırakamayız.” açıklamasını yaparak Türk milletine çağrıda bulundu.