Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanlı üzerinden dolar yorumlarında bulunuyor. Yaptığı yorumlar genellikle iç açıcı olmayan Selçuk Geçer, doların yıl sonunda geleceği noktayı açıkladı. Bunlar ile beraber Selçuk Geçer, doların nerede duracağı gibi konulara değindi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların önümüzdeki süreçte kaç TL seviyelerinde olacağını belirtti.

“Dolarda 19 liraya hazır olun”

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların ilk durağının 19 lira seviyesi olacağını vurguladı. Aralık 2021’de atılan ekonomik adımların etkilerinin sadece 5 ay kadar sürdüğünü belirten Selçuk Geçer, mevcut hükümetin dolar kurunu 13 ile 14 seviyelerinde tutamadıkların dile getirdi. Selçuk Geçer, “Dolarda 19 liraya hazır olun. Dolardaki ilk hedef 18 sonrasına 19 lira olacak. Bu seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın. Dolar 27 Aralık’ta 12 liraya geldi. Ama bu artık olmayacak. Merkez Bankası o dönem 20- 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı. Bu maceranın toplam süreci 5 ay. 5 ay içerisinden 12 liradan tekrar 17.70’e liraya çıktı. 18 saymıyorum o 1-2 saatlik bir olay. Bu filmi bize güzel oynadılar. Doları 13 ila 14’te tutamıyorlar. Borçları çıkardığımızda rezervlerimiz eksilerde?” diye konuştu.

“Türkiye işin içinden çıkamayacak halde”

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kuru yüzünden Türkiye ekonomisinin çok kötü bir süreçten geçmekte olduğunu aktardı. Dolar ile beraber enflasyon oranlarının da yükselişte olduğunu söyleyen Selçuk Geçer, yakın bir zamanda doların 20 TL seviyelerine kadar çıkabileceğini anlattı. Türkiye’nin yüksek bir cari açığı olduğunu dile getiren Felaket Tellalı, yıl sonunda Türkiye ekonomisinin büyük bir darboğaza girebileceğini belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Yastık altındaki paraları geri alabilmek için 40 takla attılar. Oysa bankacılık sisteminden çekip aldık. Tefeci borçların içine girdik. Korkunç bir kısa vadeli dış borcumuz var. Türkiye artık işin içinden çıkmayacak hale geldi. Dolar 5 olmaz diyenler, 8 olmaz diyenler, 12 olmaz diyenler, 17.80 olmaz diyenler şimdi de 30 olmaz diyor.” ifadelerine yer verdi.

Dolar yıl sonunda kaç TL olur?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı hesaplamalardan sonra dolar kurunun Aralık 2022 tarihlerinde kaç liraya kadar yükselebileceğini açıkladı. Ellerindeki dolarları bozdurmak isteyenler için uyarıda bulunan Selçuk Geçer, “Dikkatli olun” ifadelerini kullanmıştı. Bunlara ek olarak önümüzdeki Eylül ayında dolar kurunun 20 ile 21 TL seviyelerine akar çıkabileceğini belirten Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonuna kadar kademeli bir şekilde yükselebileceğini iddia ediyor. Yıl sonu için ise Selçuk Geçer, doların 31 TL seviyelerinde dolancağını aktardı.

İLGİLİ MAKALE  Hem altın hem dolar için uyarı yaptı. Son alım fırsatı için tarih verdi! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten önemli açıklamalar

Enflasyon beklentileri arttırıldı

Enflasyon

Enflasyon

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye’nin yıl sonu için belenilen enflasyon oranlarını güncelledi. Daha önceden yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 42,8 olarak açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, son alınan bir karar ile beraber bu beklentiyi yüzde 60,4’e çıkardı. 2023 yılının sonunda ise beklenilen enflasyon yüzde 19,2 olarak kaydedildi.

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerinin doğruluk payı içermediğini vurguladı. Gerçek enflasyonun yüzde 300 seviyelerinde olduğunu belirten Selçuk Geçer, açıklanan sahte düşük enflasyon nedeni ile emekli ve memur maaşlarına yapılan zamların az olduğunu vurguladı. Bu yüzden de insanlar, enflasyon karşısında ezilmeye devam edecek.