Dolar konusundaki tahminlerinin doğru çıkması ile beraber birçok yatırımcı, Selçuk Geçer’i takip etmeye başladı. Dolar için sürekli olarak yükselecek iddiası ile gündeme gelmeyi başaran Selçuk Geçer, doların yıl sonunda geleceği seviyeyi açıkladı. Enflasyon verileri ile ilgili konuşan Selçuk Geçer, ilerleyen dönemlerde doların nasıl bir seyirde yükselceğini ve enflasyon verilerinin nasıl bir seyirde olacağını anlattı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile dikkat çeken Selçuk Geçer, “5 olmaz diyenler, 8 olmaz diyenler, 12 olmaz diyenler, 17.80 olmaz diyenler şimdi de 30 olmaz diyor. Bekleyin ve görün bakalım olacak mı olmayacak mı?” ifadelerine yer verdi.

Dolar yıl sonunda kaç TL olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda kaç TL olacağını söyledi. Şu an için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Swap hariç döviz rezervi ekside. Cari açığın ve yakın vadeli dış borçların çok yüksek olması da doların yükselmesini etkileyen faktörler arasında.

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun ilk başta 19 lira seviyesine çıkacağını belirtti. Daha sorna ise Eylül ayına doğru doların 20 TL seviyelerinde olacağını belirten Selçuk Geçer, yıl sonunda da dolar kurunun 30 TL seviyesine kadar yükseleceğini öngörmekte.

Enflasyon neden yükseliyor?

Enflasyon

Enflasyon

Ünlü Finans Analisti Selçuk Geçer, enflasyonun neden yükseldiğini ve gerçek enflasyonun kaç olduğunu açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerinin doğruluk payı olmadığını belirten Selçuk Geçer, TÜİK verilerinde yer alan enflasyon verilerinin doğruluk payı olmadığını söyledi. Gerçek enflasyonun yüzde 300 seviyelerinde olduğunu belirten Selçuk Geçer, halka bu seviyelerin az gösterildiğini ve bu yüzden de maaşlara yapılan zamların bir o kadar az olduğunu dile getirdi. Maaşlara gelen zamlar da piyasadaki fiyatlanmayı kaldıramıyor ve halk fakirleşmeye devam ediyor.

Enflasyonun yükselmesinin temel sebebi ise döviz yüzünden artan maliyet. Döviz kuru arttıkça, üreticilerin ve ithalatçıların maliyeti artıyor. Çünkü yurt dışından gelen ürünler ya da enerjilerin maliyeti, dolar üzerinden belirleniyor. Doların da artması, maliyeti arttırdığı için piyasadaki hemen hemen her kalemin fiyatının artmasına neden oluyor. Bu durum da enflasyonun artmasını tetikliyor. Bununla beraber mevcut hükümet, cari açığı kapatabilmek amacı ile sürekli olarak vergi oranlarını arttırıyor. Kısacası iki ya da 3 farklı yerden ürünlerin ve hizmetlerin fiyatları artıyor. Bu şekilde ürünlerin ve hizmetlerin fiyatlarının artamsı da ülkemizdeki enflasyonu derinden etkiliyor. Tabii ki maaşlara yapılan zamlar da gerçek enflasyon oranlarına göre yapılmadığı için halkın alım gücü düştükçe düşüyor.

İLGİLİ MAKALE  Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer dolar kurundaki patlama tarihini verdi. Ev ve araba almak isteyenlere uyarı!

Selçuk Geçer neler söyledi?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların artması ile ilgili tahminleri aktarmaya devam ediyor. Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda “5 olmaz diyenler, 8 olmaz diyenler, 12 olmaz diyenler, 17.80 olmaz diyenler şimdi de 30 olmaz diyor. Bekleyin ve görün bakalım olacak mı olmayacak mı?” mesajını veren Selçuk Geçer, geçmiş günlerde yaptığı tahminlerinin de doğru odluğunu belirtti. Şimdiki tahminin de arkasında duran Selçuk Geçer, vatandaşları korkutan açıklamalarını yapmaya devam ediyor.