Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda ne seviyelerde olacağanı bildirdi. Bunlar ile beraber dolar kurunun euro’yu geçmesi ile neler olabilceği hakkında önemli açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, yatırımcıları dolar hakkında uyardı. Şirketlerdeki döviz açıklıklarına dikkat çeken Selçuk Geçer, cari açık nedeni ile hem doların hem de enflasyonun hızla yükselmeye devam edeceğini dile getirdi. Ayrıca Selçuk Geçer, mevcut hükümetin şu an da herhangi bir şeyi kontrol edemediğini belirtti.

Dolar tekrardan 17 seviyesine çıktı

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların tekrardan 17 Tl seviyesine çıkması ile beraber önemli bir açıklama yaptı. Aralık 2021’de yapılan hamleye değinen selçuk Geçer, aynı şeylerin tekrardan yaşanacağını ve bu hamlelerin de hem ülke hazinesinin hem de halkın cebinin aleyhine olacağını vurguladı. Selçuk Geçer, “Eylül ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz indirimi kararı aldığını açıkladı. 2021 yılın eylül ayında merkezin faizi 19 puandı. Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayında toplam 500 baz puan indirim yapan Merkez Banası Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayında faizi sabit tuttu. Mayıs ayında da Merkez Bankası faizi sabit bıraktığını açıkladı. Enflasyona endeksli tahvil ve ya süper Bono çıkarılacak açıklamalarından sonra iktidarın Kur Korumalı Mevduat uygulamasından istediği verimi alamadığının anlaşılmasından sonra doların ateşi yeniden yükselişe geçti. 15 gün önce 14 lira 50 kuruş seviyelerinde olan dolar kısa zamanda 16 lira 50 kuruşu gördü. Ardından 18 lirayı aştı. 21 Aralık’tan sonra düşürülen dolar şimdilerde 17.30 seviyesinde.” yorumlarında bulundu.

Her şey kontrolden çıktı

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, her şeyin kontrolden çıktığını söyledi. Dolar kurunun hızlı bir şekilde 19 lira seviyesine kadar yükseleceğinin altını çizen Selçuk Geçer, yükselen cari açık ile beraber doların yükselmesinin asla durmayacağını anlattı. Bunlara ek olarak enflasyonun da bu şekilde yükseleceğini söyleyen selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda 26 ile 30 lira gibi seviyelerde olabileceğini belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “20 Aralık operasyonundan sonra 14 liradan tekrardan 18’e çıktı. Yapmayın insanları büyük zarar uğratıyorsunuz. Bugünkü 18 lira Aralık’taki 12 lira. Nass var demeye başlarsa anlayın ki kuru önce 26’ya götürecekler sonra oradan vuracaklar 18’e düşürecekler. Sonra nasıl indirdik diyecekler. DİBS’i açıkladılar bakın ne oldu. Kırılganlıklar sadece cari açıkla sınırlı değil. Döviz açıkları var şirketlerin.. Onları batırma derecesine görülebilir. Enflasyon aldı başını gidiyor. Hiçbir şey kontrollerinde değil. Seçim zamanında hükümetin zaman kazanma dışında bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ MAKALE  2023'te her şey değişecek! İslam Memiş'ten FED faiz kararı sonrası şok değerlendirme

Eylülde 21 olur. Yıl sonunda 30

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun Eylül ayında 21 lira seviyesin kadar yükseleceğini ve tarihi bir rekora imza atacağını belirtti. Bunlar ek olarak Euro ve doların eşitlenmesi ile beraber Avrupa’da bir kriz yaklaşmaya başladı. 20 yıl kadar sonra ilk defa euro ve doların eşitlenmesi, piyasalarda panik havası yaratmaya başladı. Bütün bunlar ile beraber Selçuk Geçer, “Amerika on yıllıklar 3,30’lar seviyesine. En yüksek seviyeler. Dolar endeksi 105’in kıyısında. Sona 110’u görecek. Bu çok yüksek. Euro/Dolar paritesinin Dolar/Euro paritesine dönüştürecek. Euro daha değerli olacak. Tüm paralar değer kaybedecek. 2018 yılından beri teknik tamamen devreden çıktı. Dolar endeks, 105’e geldiyse buralardan uzak duracaksın. Türkiye daha kırılgan bir ülke. Dolar 20 lirayı kırıp 25 liraya gidecek. Cari açık bu durumdaysa Yıl sonunda 26-30 liralık dolar kuru göreceğiz.” diye konuştu.