Ünlü Finans Analisti selçuk Geçer, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yorumlarını aktardı. Kendi YouTube kanalından yayınlamış olduğu videolar ile ses getirmeye devam eden Selçuk Geçer, en son yayınlamış olduğu “Dolar 3 haneye mi gidiyor?” adındaki videosunda değerlendirmelerde bulundu. Merkez Bankası’nın döviz rezervini değerlendiren Selçuk Geçer, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın döviz rezervinin kalmadığını vurguladı.

Euro ve dolar yer değiştirdi

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, euro ve doların an itibari ile yer değiştirdiğini belirtti. Euro’nun dolar karşısında değer kaybetmesi, bütün piyasayı derinden etkilemeye başladı bile. Bunlara ek olarak Selçuk Geçer, “Artık dolar/Euro paritesi Euro/dolar paritesine evrilmeye başlandı. Çok yüksek ihtimalle de 0,80’e doğru gidiyor. 17.50 seviyesine giden bir doların karşısında 17.42’de kalan bir Euro gördük. Yani Euro ve dolar yer değiştirdi.” yorumunu yaptı.

Döviz rezervleri azaldı

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın döviz rezervinin çok düşük miktarlarda olduğunun altını çizdi. Bununla beraber Selçuk Geçer, “Merkez Bankası net döviz rezervleri her geçen gün düşmeye devam ediyor. 7,5 milyar dolara geldi net döviz rezervi. Swap hariç net döviz rezervi ise içler acısı. -54.3 milyar dolar. Bu da döviz üzerindeki döviz baskısının artık mümkün olmadığını gösteriyor.” sözlerini söyledi ve neden dolar kurunun bu seviyelerde olduğunu açıkladı.

Kırılmalar agresifleşecek

Ünlü Finans analisti Selçuk Geçer, Türkiye ekonomisindeki kırılmaların agresifleşeceğini vurguladı. Yabancı yatırıcılara dikkat çeken selçuk Geçer, dolardaki kırılmaların ilerleyen aylarda daha fazla olacağını, çünkü yabancı yatırımcıların sürekli olarak döviz alıp Türkiye’den ayrıldığını belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “‘Peki, nasıl doları dövizi bu seviyelerde tutuyorlar?’ diye soru sorabilirsiniz. Aslında bakarsanız Merkez Bankaları ya da kamu bankaları değil, daha çok yabancılar, döviz alıp Türkiye’den kaçmaya çalışanlar dövizi bu seviyelerde tutuyorlar. Ne zaman işlerini bitirecekler, biz o gün itibariyle dövizdeki kırılmaları agresif ve sert şekilde görmeye başlayacağız.” diye konuştu.

Dolar beklenilen seviyelerde yılı kapatmaz

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda beklenilen seviyelerden çok daha yüksek olacağını vurguladı. Dolar kurunun yıl sonunda en az 30 lira olacağını belirten Selçuk Geçer, dolar kurunun kısa bir süre içerisinde 18 lira seviyelerine çıkacağının altını çizdi. Bulara ek olarak ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Beklentiler de bozuluyor Türkiye ile ilgili. TCMB’nin anketleri de bozuluyor. Enflasyon beklentisi yüzde 64.59’du o yüzde 69.94’e evrildi. Dolar beklentisi 18.89’du o da 18.99 oldu. Tabi bu iyimser tahminler. Doların bu seviyelerde yılı kapatma imkanı yok. Peki, dolar nereye gider? Kısa vadede 17.80, 18, 18-20 seviyelerini görürüz. Sonra maksimum 1-2 ay içinde 21-22 lira seviyelerini görürüz Eylül itibariyle. Sonrasında Aralık ayına kadar 30 liranın üzerine çıkmış bir dolar kuru göreceğiz gibi.” diye konuşarak dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağını söyledi.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yıl sonunda olacakları anlattı. Altın ve dolar fiyatları yıl sonunda bu fiyatlara gelecek!

Dolar kuru 3 haneli olacak

Ünlü Finans Analisti Selçuk Geçer, dolar kurunun 3 haneli seviyelere gelmesinin şaşırılacak bir durum olmadığını belirtti. Ayrıca Türkiye ekonomisinin işinin daha da zorlaştığını anlatan Selçuk Geçer, Eylül ayı ile beraber dolarda 20 ile 21 lira seviyelerini göreceğimizi anlattı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Bu saatten sonra Türkiye’nin işi daha da zorlaşıyor. Dengeler daha da bozulacak. Yıl sonu umarım kırılmayla karşı karşıya kalmayız. 30-35 lira arasında dolar kuru bu seviyeyi tamamlarsa, oturup dua edelim. Kırılma olursa 3 haneli dolar kuru ile karşı karşıya kalabiliriz. Kimse şaşırmasın.” sözlerini dile getirdi.

İzleyin: DOLAR 3 HANEYE Mİ GİDİYOR ?