Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu yayınlar ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Bu videolar ile takipçilerinin daha mantıklı bir şekilde yatırım yapmasına olanak tanıyan İslam Memiş, gram altın fiyatlarına ek olarak gümüş ve dolar hakkında da önemli açıklamalar yapıyor. Bu açıklamaları ile birlikte yıl sonunda gram altın ve dolar fiyatlarının nasıl bir seviyede bulunacağına dikkat çeken İslam Memiş, önümüzdeki sene gram altın için neler konuşacağımıza değindi. Bunlara ek olarak İslam Memiş, altının şu an ki ekran fiyatlarına dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Çünkü serbest piyasalarda ve bankalarda altın fiyatları, büyük makas aralıkları ile brilikte satılmakta. Bu da vatandaşların normalden çok daha pahalı bir şekilde altın almasına neden oluyor.

Yıl sonunda bizleri neler bekliyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve doların yıl sonunda nasıl bir seviyede olacakları ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bu bilgiler ışığında doların yıl sonunda çok da uçuk bir seviyede olayacağını anlatan İslam Memiş, dolar için uçuk tahminlerde bulunan kişilere göndermelerde bulundu. Dolar fiyatlarının yıl sonunda 21 lira seviyesine kadar çıkabileceğinin altını çizen İslam memiş, 2023 yılının ortalarından sonra dolar fiyatlarının düşmeye başlayacağını ve bu yüzden de yatırımcıların dolar yerine diğer dünya para birimlerine yatırım yapması gerektiğini anlattı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yıl soundaki seviyesini de aktardı. Gram altın fiyatlarının yıl sonuna kadar kademeli bir şekilde artmaya devam edeceğinin sinyalini veren İslam Memiş, gram altın fiyatlarının ilk başta bin 200 Tl bandına yerleşeceğini ve Aralık ayından sonra kademeli bir şekilde 1450 TL seviyesine kadar çıkabileceğini anlatımı. 2023 yılında ise gram altın için 1500 TL seviyesinin konuşulacağını vurgulayan İslam Memiş, 1000 TL seviyesinin altına sarkmaların tamamı ile alım fırsatı olacağını ve bu sarkmaların kalıcı olmayacağını anlattı. Altında bir sonraki atakları 1020, 1040 ve 1060 lira olarak göreceğiz. 1.000 liranın altındaki sarkmalar kalıcı değil.” ifadelerine yer verdi. Daha sonra İslam Memiş, , “Gram altın TL ekranlarda 980. 998-1001 lira seviyesinde. Ekranlardaki rakamlara inanarak altın düştü diyenlere belirtmek isterim. Gümüş rasyodan kaynaklı altına kıyasla pozitif ayrıştı. Pozitif hareketlerine devam etti. Yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek. Gümüşün gram fiyatı serbest piyasalarda 12 lira seviyesinde. Kripto para piyasasında yatay seyir, satıcılı seyir devam ediyor. Düşüşlerin kalıcı olmayacağını düşünüyorum.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  Dolar 17'yi geçtikten sonra Selçuk Geçer bombayı patlattı! Dolar korku filmi çekecek

“Dolardan uzak kalmakta fayda var”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kuru ile ilgili yorumlarına yer vermeye devam ediyor. Kendisinin dolardan uzak kaldığını aktaran İslam Memiş, dolar endeksinin çok fazla yükselmesinin dolar yatırımcıları için risk teşkil ettiğini vurguladı. Diğer dünya para birimlerinin daha ucuz olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, dolar yerine euro ve sterlin gibi para birimlerine yatırım yapmanın daha kalı olabileceğini anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden dolayı tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum. Doların karşısındaki diğer enstrümanlar daha avantajlı. Euro doların altında kaldı. Euro dolara karşı ucuz kalmaya devam diyor. Bir kağıt paraya yatırım yapacaksam bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta fayda var.” açıklamalarını yaptı.