Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, moralleri bozan bir açıklama ile gündeme geldi. Dolardaki bir kırılma ile 3 haneli dolar seviyesinin görülebileceğini belirten Selçuk Geçer, Eylül ayında ve yıl sonunda dolar kurunun hangi seviyelerde bulunacağına ilişkin tahminlerini aktardı. Yaptığı açıklamlarda enflasyon seviyelerinden de bahseden Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı aracılığı ile takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor.

Euro ile dolar yer değiştirdi

Son haftalarda euro, dolara karşı çok büyük bir değer kaybına başladı. Bu durumun üzerine Selçuk Geçer, “Artık dolar/Euro paritesi Euro/dolar paritesine evrilmeye başlandı. Çok yüksek ihtimalle de 0,80’e doğru gidiyor. 17.50 seviyesine giden bir doların karşısında 17.42’de kalan bir Euro gördük. Yani Euro ve dolar yer değiştirdi.” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası’nın döviz rezervleri düşüyor

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, döviz rezervlerinin her geçen gün düştüğüne dikkat. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki döviz rezervlerin de azalması, TL’nin diğer bütün para birimlerine karşı olan değerinin azalmasına neden oluyor.  yabancı yatırımcıların döviz alıp Türkiye dışına çıktığını söyleyen Selçuk Geçer, yabancıların işlerinin bittiğinde Türkiye Ekonomisini büyük bir kırılmanın beklediğini belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Merkez Bankası net döviz rezervleri her geçen gün düşmeye devam ediyor. 7,5 milyar dolara geldi net döviz rezervi. Swap hariç net döviz rezervi ise içler acısı. -54.3 milyar dolar. Bu da döviz üzerindeki döviz baskısının artık mümkün olmadığını gösteriyor. ‘Peki, nasıl doları dövizi bu seviyelerde tutuyorlar?’ diye soru sorabilirsiniz. Aslında bakarsanız Merkez Bankaları ya da kamu bankaları değil, daha çok yabancılar, döviz alıp Türkiye’den kaçmaya çalışanlar dövizi bu seviyelerde tutuyorlar. Ne zaman işlerini bitirecekler, biz o gün itibariyle dövizdeki kırılmaları agresif ve sert şekilde görmeye başlayacağız.”

Beklentiler yükseliyor

Enflasyon

Enflasyon

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ve enflasyon beklentilerinin her geçen gün yükseldiğini belirtti. Bunlar ile beraber Enflasyon oranlarının yıl sonunda 3 haneli rakamlara çıkabileceğini belirten selçuk Geçer, beklentilerin iyimser tahminler olduğunu vurguladı. Kısa süre içerisinde dolar kurunun 18 lira seviyesine geleceğini dile getiren Selçuk Geçer, “Beklentiler de bozuluyor Türkiye ile ilgili. TCMB’nin anketleri de bozuluyor. Enflasyon beklentisi yüzde 64.59’du o yüzde 69.94’e evrildi. Dolar beklentisi 18.89’du o da 18.99 oldu. Tabi bu iyimser tahminler. Doların bu seviyelerde yılı kapatma imkanı yok. “Peki, dolar nereye gider? Kısa vadede 17.80, 18, 18-20 seviyelerini görürüz. Sonra maksimum 1-2 ay içinde 21-22 lira seviyelerini görürüz Eylül itibariyle. Sonrasında Aralık ayına kadar 30 liranın üzerine çıkmış bir dolar kuru göreceğiz gibi.”

İLGİLİ MAKALE  Doları olanlara uyarı! İslam Memiş 'Dolarla altın alan şimdi ucuz altın alacak'

Yıl sonunda neler olacak?

Selçuk Geçer’in açıklamalarını sizler için değerlendirdik. Bu yazıda yer alan bilgiler, Selçuk Geçer’in kendi kişisel tahminlerinden ibaret. Bu yüzden de yatırım tavsiyesi olarak düşünmeyin.

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda en az 25 lira olacağını söylemekte. Bununla beraber bu sürecin hızlı olması ile beraber Türkiye ekonomisinin büyük bir kırılma ile karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Şu an ki cari açık nedeni ile de doları düşürmenin imkansıza yakın olduğunu vurgulayan Selçuk Geçer, dolar ile birlikte enflasyon oranlarının da sürekli olarak yükseleceğini belirtti. Ayrıca Selçuk Geçer, enflasyon ile beraber hayat pahalılığın artacağını ve şu an ki asgari ücretin bile bir evi geçindirmekte zorlanacağını söyledi. Dolar yükselmeye devam ettikçe, enflasyon oranları da aynı şekilde yükselecek. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer ise yıl sonunda 3 haneli enflasyon rakamalarının kesinlikle geleceğini belirtti.