Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu açıklamalar ile dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Özellikle yapmış olduğu uçuk dolar tahminleri ile sürekli olarak gündemde kalan Selçuk Geçer, yıl sonundaki dolar tahminleri ile gündemde kalmaya devam ediyor. Doların yıl sonunda rekor kıracağını iddia eden Selçuk Geçer, aynı şekilde gram altın fiyatlarının da rekor kıracağını belirtti. Bütün bunlar ile beraber Selçuk Geçer, yapmış olduğu açıklamalarda mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarını eleştirdi. Uygulanmakta olan bu para politikaları nedeni ile dolar kurunun bir kırılma yaşamaya başlayacağını söyledi. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmış olan enflasyon verilerinin doğruluk payı olmadığını belirten selçuk Geçer, Türkiye’nin yaşamakta olduğu gerçek enflasyon seviyesini paylaştı.

Dolar kurunda patlama yaşanacak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu açıklamalarda önümüzdeki dönemlerde dolar kurunun patlama yaşayacağını belirtti. Bunun da nedenini ise mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarına bağladı. Ek olarak Türkiye’nin dış ticaret açığının her geçen gün büyüdüğünü söyleyen SelçuK Geçer, sadece son ayda dış ticaret açığının yüzde 147 oranında artış gösterdiğini söyledi. İthalat ile ihracatın arasındaki makas aralığının bu denli artması da hükümetin dolar ile bu açığı kapatması anlamına geliyor. Harcanacak bu dolarlar nedeni ile de merkez bankasındaki dolar rezervleri azalacak. u da dolar kıtlığı oluşturacak ve Türk halkı dolar bulmakta bile zorlanacak duruma gelecek. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100’lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz.” ifadelerine yer verdi.

Enflasyon, dolar ve işsizlik hep beraber yükselcek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların artması ile beraber enflasyon ve işsizliğinde artmaya başlayacağını belirtti. Bu yüzden de mevcut para politikalarının değişmesi gerektiğini vurgulayan Selçuk Geçer, doların yukarı yönlü hareketlerine devam edeceğini belirtti. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, “Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye’deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı.” açıklamalarını yaptı.

İLGİLİ MAKALE  Enflasyonun düşmesi imkansız! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer doların yıl sonunda ne kadar olacağını söyledi

Doların rotasını çizdi

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu açıklamalarda dolar kurunun nasıl bir hareket ile gideceğini belirtti. Bu hareketlerin de yukarı yönlü olduğunu vurgulayan Selçuk geçer, doların ilk hedefinin 21 lira olduğunu söyledi. Daha sonra ise dolar kurunun 25 lira seviyesine çıkacağını anlattı. Dolar kuru Kasım ayı başında 25 lira seviyelerine gelecek. Ancak selçuk Geçer’in yıl sonu için yapmış olduğu dolar tahminleri ile dikkatleri üzerine toplamış vaziyette. Dolar kuru, ünlü Ekonomist Selçuk Geçer’e göre yıl sonunda 30 ila 35 lira seviyelerine kadar ulaşacak. Ancak dolar kurunda bir kırılma yaşanması durumunda döviz bürolarında doların yanında 70 TL gibi rakamlar görebiliriz