Doğru çıkan dolar tahminleri ile büyük bir takipçi kitlesine ulaşan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yine yapmış olduğu uçuk dolar tahminleri ile gündeme oturabilmeyi başardı. Son zamanlarda doların yıl sonundaki seviyeyi hakkında tahminlerde bulunan Selçuk Geçer, doların yıl sonunda büyük bir rekora imza atacağını belirtti. Bütün bunlar ile beraber Selçuk Geçer, piyasalardaki farklı kalemler hakkında da önemli açıklamalar yaptı. Enflasyon konusuna da değinen Selçuk Geçer, aynı zamanda ihracat ve ticaret ilgili konulardaki tahminlerini ve değerlendirmelerini aktardı. Dış ticaret açığının gittikçe arttığını ve bu yüzden de kıtlığın geleceğini belirten Selçuk Geçer, mevcut para politikalarına devam edilemesi halinde dolar kurunun bir patlama yaşayabileceğini anlattı.

İthalat ve ihracat arasındaki makas artıyor

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, ithalat ile ihracat arasındaki makasın her gün arttığına değindi. Bu makas aralığının artması ile beraber de dolar kuru ve enflasyon da derinden etkilencek. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Temmuz ayı itibari ile 1.7 milyar dolara geldi dış ticaret. Geçen aydan bu yana yüzde 147’lik bir artış var. Faizler indirildikçe enflasyon düşecekti olmadı. Şimdi doları düşürerek ihracatı artırmaya çalışıyorlar. Onunda olması mümkün değil. İthalat ile ihracat arasındaki makas her geçen gün artıyor.” ifadelerine yer verdi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, daha sonra ise dış ticaret açığı ile ilgili önemli tahminlerini aktardı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, “İhracat azalıyor, ithalat artıyor. Bu da büyük bir dış ticaret açığına neden oluyor. 50 milyar dolar kapatmak için dövizi yükseltmek gerekli. Bunu da geçen yıl yaptılar. Bu sene de bunu daha agresif bir şekilde yapacaklar. Bu da bizi 110 ila 120 milyar dolar dış ticaret açığına götürür. Türkiye’den para kaçışı da var. Kredi notlarımız patır patır düşürür. Ekonomik krizden ekonomik krize koşarsınız. Merkez bankasının faiz indirmesinin nedeni buydu.” diye konuştu.

Dolar kıtlığı artacak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’deki mevcut para politikaları ve dış ticaret açığı nedeni ile dolar kıtlığının başlayabileceğini belirtti. Bu dolar kıtlığının başlaması ile beraber de vatandaşlar, ülkede döviz bulmakta oldukça zorlanacak. Dış ticaret açığında sürekli bir daralmanın yaşadığını vurgulayan Selçuk Geçer, “İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  Dolar ile beraber enflasyon fırlayacak! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den şoke edecek dolar yorumları

Dolarda neler olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kıtlığının yaşanması ile beraber doların yıl sonuna kadar nasıl bir yol izleyeceğini aktardı. Doların yıl sonunda 30 lira seviyesine ulaşarak rekor kıracağını vurgulayan Selçuk geçer, mevcut hükümetin uygulamış olduğu para politikalarını eleştirdi. bu para politikaları nedeni ile dolar kurunun büyük bir kırılma yaşayacağını belirten Selçuk Geçer, bu kırılma ile beraber doların en az 60 TL olabileceğini belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye’deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı.” açıklamasını yaptı.