Yapmış olduğu dolar ve altın tahminleri ile birikte sık sık gündemin ana konusu olan Selçuk Geçer, yine kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamış olduğu bir videosunda dolar ile ilgili şoke decek sözler söyledi. Dolar kurunun yıl sonunda ulaşacağı nokta ile ilgili önemli tahminlerini aktaran Selçuk Geçer, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanmış olan enflasyon verilerinin doğruluk payı olmadığını söyledi. Ayrıca mevcut hükümet tarafından uygulanmakta olan para politikalarını da eleştiren Selçuk geçer, bu para politikalarına devam edilmesi halinde dolar kurunda büyük kırılmaların da yaşanacağının sinyalini verdi. Ayrıca Türkiye’nin dış ticaret açığının her geçen gün arttığını ve bu açığı kapatabilmek için de hükümetin dolar kullanacağını belirten Selçuk Geçer, bu kullanılacak odlarlar nedeni ile Türkiye’nin dolar rezervlerinin azalacağını ve dolar kıtlılığının da başlayabileceğini belitti.

İthalat ve ihracat arasındaki fark her gün daha da açılıyor

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu açıklamalarda ithalat ve ihracat arasındaki makasa dikkat çekti. Bu makasın her geçen gün açılığını vurgulayan Selçuk Geçer, Temmuz ayı ile brilikte dış ticaret açığının 1,7 milyar dolara kadar çıktığını anlattı. Selçuk Geçer, dış ticaret açığının geçen aydan bu yana yüzde 147 oranında bir artışa girdiğini ve bu artışın da yıl sonuna kadar artmaya devam edeceğinin altını çizdi. Bütün bunlar ile beraber dış ticaret açığının artması, hükümetin bu açığı kapatabilmek için dolar kullanmasına neden olacak. Dolar rezervlerinine çok fazla yüklenilecek ve Türkiye’de dolar kıtlığı başalayacak. Haliyle de dolar kıtlığının başlaması, doların TL karşısındaki değerinin önemli ölçüde arttıracak ve dolar kuru yükselişe geçecek. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolaysıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor. İhracat azalıyor, ithalat artıyor. Bu da büyük bir dış ticaret açığına neden oluyor. 50 milyar dolar kapatmak için dövizi yükseltmek gerekli. Bunu da geçen yıl yaptılar. Bu sene de bunu daha agresif bir şekilde yapacaklar. Bu da bizi 110 ila 120 milyar dolar dış ticaret açığına götürür. Türkiye’den para kaçışı da var. Kredi notlarımız patır patır düşürür. Ekonomik krizden ekonomik krize koşarsınız. Merkez bankasının faiz indirmesinin nedeni buydu.” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Dolara son yılların en büyük rekoru geliyor. İslam Memiş'ten şoke eden tahmin

Dolar fırlayacak ve devamında enflasyon yükselecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun birçok farklı sebebten ötürü yükseleceğini açıkladı. Bununla birlikte dolar için bir rota belirleyen Selçuk Geçer, yapmış olduğu açıklamalarda doların ilk hedefinin 21 lira olduğunu söyledi. Daha sonra ise Ekim aylarının sonların doğru dolar kurunun 25 lira seviyesine ulaşacağının altını çizen Selçuk Geçer, yıl sonunda dolar kurunun 30 ila 35 lira gibi seviyelerde konumlanacağını anlattı. Bunlara ek olarak ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurundaki yaşanacak bir kırılma nedeni ile direkt olarak doların 70 lira gibi uçuk bir seviyeye ulaşabileceğine dikkat çekti. Selçuk Geçer, Türkiye’deki yoksulluk sınırına da değindi. Yoksulluk sınırının asgari ücretin 4 katı olduğunu söyleyen Selçuk Geçer, “Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye’deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı.” diye konuştu.

Dolarda yüzde 100’lük kırılma olacak

Ünlü Ekonomist Selçuk ger, dolar kurunda yaşanacak bir kırılma ile beraber yüzde 100 oranında bir değer artışı olacağını belirtti. bu değer artışını tetikleyecek ise birçok etmen bulunmakta. En önemli etmenlerden biri de Türkiye’nin dış ticaret açığı. Dış ticaret açığının bu denli artması, Türkiye’De bulunan dolarların azalmasına neden oluyor. Doların bu kadar hızlı bir şekilde azalması ise doların TL karşısında çok büyük bir değer kazanmasına neden oluyor. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100’lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz.” sözlerini sarfetti.