Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yaptığı hamleden sonra dolar kurunun tekrardan yükseleceğini söylemişti. BBDK’nın hamlesinden sonra dolar kuru 17 lira seviyelerinde 16 lira seviyelerinde kadar gerilemişti. Şimdilerde ise dolar kuru tekrardan toparlandı ve 17 lira seviyelerin eyerleşti. Doların tekrar yükselmesinin ardından yorumlarda bulunan Selçuk Geçer, son yayınlamış olduğu videoda izleyicilerinin sorularına yanıt verdi.

“Hocam dolar 20 TL olunca sıfır atılır mı?”

Selçuk Geçer’in bir takipçisi “Hocam dolar 20 TL olunca sıfır atılır mı?” sorusunu komik bir dil ile yanıtlayan Selçuk Geçer, “İnşallah, nasipse onu da göreceğiz. Bence 100 TL’yi beklerler. 100 TL olunca iki sıfır atarlar. 100 TL olsun, şanımız olsun iki sıfır atalım derler belki. Öyle 100 de çok uzak değil. Bu kafa ile bu bakış açısı ile devam edilirse, 100 çok çok uzak bir yerde değil.” sözlerine yer verdi.

Doların asıl değeri 35 lira

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların Türkiye’deki enflasyona karşı olan değerini aktardı. yaptığı yayında dolar kurunun şu an ki enflasyona karşı 35 lira olduğunu iddia eden Selçuk Geçer, enflasyonun yükselmesi ile beraber dolar ve diğer para birimlerinin sürekli olarak TL karşısında değer kazanacağını vurguladı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, enflasyonun görünenden çok daha fazla olduğunun altını çizdi ve dolar kurunun bir şekilde kendisini 30 liranın üzerine atacağını belirtti.

Dolar kurunun baskılanması ile beraber maksimum olarak 25 TL civarında tutabileceğimizi vurgulayan Selçuk Geçer, “Doların şu anki enflasyon karşısındaki değeri 35 liranın hemen kıyısında. Bugünkü Türkiye enflasyonuna bakıldığı zaman. Siz bu enflasyonu düşürmediğinizde doların ve diğer para birimlerinin enflasyon üzerindeki etkisini nasıl kaldıracaksınız? Öyle ya da böyle bu 30 liranın üzerine kendisini atacak. 30 lira olmasa bile tüm baskılarla yapabileceğiniz maksimum şey 25 lira civarında tutmak olacak. O da tüm kaynaklarınızı tüketerek. Zaten kaynak yok, daha da harcayarak maksimum 25’lerde tutabilirsiniz.” yorumlarında bulundu.

Yıl sonunda dolar ne kadar olur?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda geleceği seviye ilgili önemli tahminlerde bulundu. Enflasyonun yıl sonunda 3 haneli rakamlara dayanacağını belirten Selçuk Geçer, dolar kurunun da en az 24 lira olacağını tahmin ediyor. Ayrıca bu sürecin kıslama ihtimaline karşı konuşan Selçuk Geçer, bu sürecin hızlı işlemesi ie beraber Türkiye ekonomisinin büyük bir kırılma yaşayacağını vurguladı.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın fiyatlarının 1.500 TL olacağını söyledi. İşte gram altın fiyatlarının uçacağı o tarih!

Bu seviyeleren Bitcoin alınır mı?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu yayında takipçisinin kripto paralar hakkındaki sorusunu yanıtladı. Takipçisinin Bitcoin seviyelerindeki düşüş ile ilgili sormuş olduğu soruya cevap veren Selçuk Geçer, pozisyon almak için hazırlanacağını belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Ben bu seviyelerden Bitcoin almam. Niye almam? Beklerim, pozisyon alırım. Pozisyon almak için pozisyon alırım. Bir hesap açarım ve dururum, beklerim. Şu 18 bin seviyesinin ne olacağına bakarım. Özellikle ABD’de faiz artırımları agresifleşirse kripto cephesinde çok daha fazla agresif ve sert satış baskısı oluşabilir. Ona hazır olurum. Bitcoin’i nereden alırım? Tabi ki faizlere baktıktan sonra, enflasyondan anlarız onu da. Enflasyon 8,5 üzeri açıklanırsa korkun arkadaşlar. O durumda yüksek ihtimal 100 baz puana hazırlanmaya başlayan FED, onun da sinyallerini veriyor. 100 puanlık faiz artırımı da 4,5-5 anlamına gelir. Bu da sıkıntılı. Öyle durumda 9-11 bin aralığında gevşeyen Bitcoin görebiliriz. O noktadan pozisyon almamak için çok da fazla sebep kalmıyor gibi görünüyor. En dip noktalardan biri orası. Yine de buradan kademe kademe biriktireceğim diyenlere lafım yok.” diye konuştu.