Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanlı üzerinden yayınlamış olduğu videolar ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Son zamanlarda gram altın fiyatları ve borsaya önem veren İslam Memiş, yıl sonunda ve 2023 yılında gram altın fiyatlarının nasıl bir seviyeye ulaşacağını anlattı. Gram altın fiyatlarının yıl sonuna kadar şu an olduğunundan çok daha fazla yükseleceğinin altını çizen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, aynı zamanda dolar yerine farklı dünya para birimlerinin tercih edilmesinin uzun vadede daha karşı olacağını vurguladı. Kendisinin de dolar yerine euro ve sterlin gibi diğer dünya para birimlerine yöneldiğini anlatan İslam Memiş, borsanın da takip edilip şu an için ucuz fiyatlara sahip hisse senetlerine yatırım yapılmasının mantıklı olacağını aktardı.

Piyasalarda neler oluyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam memiş, dolar ve diğer döviz birimleri ile ilgili yorumlarını aktardı. yapmış olduğu açıklamalara ABD tarım dışı istihdam verisinden başlayan İslam Memiş, bu verilerin ve dolar endeksinin çok yüksek bir seviyede olduğunu belirtti. Bunlara ek olarak İslam Memiş, Brent petrol fiyatlarının da belirli aralıklara sıkıştığını anlattı. Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, “Dolar TL kuru serbest piyasalarda 18.61-63 aralığında. Euro TL serbest piyasalarda 18.02-08 lira aralığında. Daha önceki haftalarda dolar TL’de makas aralığı vardı, şimdi euro TL’de makas aralığı var. Euro dolar paritesi 0.97 seviyesinde. ABD tarım dışı istihdam verisiyle dolar endeksinde yükseliş vardı. 113 seviyesine kadar yükseldi, buradan tekrar satış dalgası gelmesi muhtemeldir. Euro dolar paritesi, sterlin dolar paritesi, altının ons fiyatı ve gümüş ons fiyatında satışlar oldu. Bu değer düşüşünün nedeni budur. Brent petrol 96-99 dolar aralığına sıkıştı. OPEC toplantısı vardı, ABD artırım istemişti üretimde, buna sıcak bakılmadı ve dolayısıyla petrollerini ucuz satmak istemiyorlar. Biden çıktı, “petrolde yükseli Suudi Arabistan ve Rusya’dır” dedi. Petrol fiyatlarında yılın son çeyreğinde 120-130 dolara kadar yükselişler mümkün olabilir. Her yükseliş pompa fiyatlarına da zam olarak yansıyacaktır, bu da kaçınılmaz son olacaktır.” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş düşüş yaklaşıyor dedi! Altın ve Gümüş fiyatlarını baskılıyorlar

Gram altın yıl sonunda kaç TL olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son yorumlarında gram altın fiyatlarının yıl sonundaki fiyatlarını açıkladı. Gram altın fiyatlarının kademeli bir şekilde yükseleceğinin altını çizen İslam Memiş, gram altın fiyatlarının ilk hedefinin bin 200 TL seviyesi olduğunu açıkladı. Daha sonra artışın devam edeceğin vurgulayan İslam Memiş, yıl sonuna doğru gram altın fiyatlarının daha da yükseleceğini ve bin 450 TL seviyesine kadar çıkabileceğini aktardı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yıl sonundan sonra durmayacağını ve yükselmeye devam edeceğini belirtti. Son 20 yıldır gram altın fiyatlarının sürekli olarak artış yaşadığını ve bu artışların 2023 yılında da devam edeceğini belirtti. Gram altın fiyatlarının 2023 yılında bin 500 TL seviyesine ulaşacağını ve bu seviyelerin de sürekli olarak konuşulacağını öne sürdü.