Selcoin kendi YouTube kanalı aracılığı ile takipçilerine ekonomi hakkında yorumlarda bulunuyor. Son videosuna ise gelmeye başlayan Enflasyon verileri ile başladı. TÜİK verilene göre yıllık enflasyon oranın yüzde 78,6 söyleyen Selcoin, ENAG’ın yıllık enflasyon verilerinin yüzde 175,55 olarak yayınladığını söyledi. Bu iki enflasyon verilerinin ortalamasını aldığımızda kabaca yüzde 126 gibi bir enflasyon oranın ortaya çıktığını belirten Selcoin, geçtiğimiz ayın en az 2 katı kadar enflasyon verisinin açıklandığını belirtti. Bunlara ek olarak dolar kurunun can yakacağı iddiası ile devam eden Selcoin, aylık bazda enflasyonun çok yükseldiğini vurguladı.

Yaz bitiminden sonra 3 haneli enflasyon gelir

Enflasyon

Enflasyon

Selcoin, kendi yayınlamış olduğu YouTube videosunda, yaz aylarının bitiminden sonra enflasyon oranlarının 3 haneli rakamlara çıkacağını belirtti. Dolar tarafında pick hareketleri gördükten sonra enflasyon oranlarında da pick hareketleri göreceğimizi belirtti. Dolar kuru için şu an ki dönemi potansiyel bir dip seviye gördüğünü söyleyen Selcoin, önümüzdeki dönemlerde dolar kurunun çok can yakmaya başlayacağını belirtti.

Dolar yükseldikçe enflasyon tırmanır

Selcoin, yaz aylarının bitimi ile dolar/TL oranlarının yükseleceğini belirtti. Bunlara ek olarak da doların yükselmesi ile enflasyon oranlarının da yükseleceğini vurguladı. Bunun en büyük sebebi ise, dolar ile yapılan maliyelerin, kur farkından etkilenmesi. maliyeler arttığı için sürekli olarak ürün ve hizmet fiyatları artıyor. Bu durum da her şeyin fiyatının arttığını görüyoruz. Tabii ki de fiyatlar arttıkça, enflasyon verileri de yukarı yönlü hareketlerine devam ediyor.

Kıtlık haberleri piyasalara pompalanıyor

Global haber kaynaklarını takip ettiğini belirten Selcoin, sürekli olarak bir gıda kıtlığı haberlerinin yayıldığını söyledi. Bunlara ek olarak resesyon haberlerinin de yayıldığını belirtti. Selcoin, herhangi bir kıtlık yaşanmaması dahilinde bile kıtlık fiyatlanmasının yaşandığını söylüyor. Fiyatlarda da bu yüzden psikolojik bir artış söz konusu. Yıl sonuna kadar bu trendin deva edeceğini belirten Selcoin, gıda fiyatları ve hayat pahalılığının sürekli olarak artacağını söylüyor.

Dolar fiyatlarında neler oluyor?

Dolar kuru için en dip seviyenin şimdilik 16,44 TL seviyesi olduğunu söyleyen Selcoin, bu seviyenin hala kırılamadığını ve dolar kurunun bu seviyelere henüz inemediğini belirtti. Bunlara ek olarak da global haberlerdeki spekülasyonlar ve Türkiye’nin 1 aylık enflasyon rakamaları ile beraber dolar kurunun tekrardan yukarı yönlü hareket etmeye başlanacağı konuşulmakta.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten şoke eden uyarı! Ne varsa TL'ye çevirin

Dolar yıl sonuna kadar düşmez

Yaptığı analizler ile beraber dolar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Selcoin, dolar kurunun önümüzdeki dönemde düşmeyeceğini belirtti. Bu dönemin de yıl sonuna kadar devam edeceğinin altını çizen Selcoin, yapılan bir balyoz hareketinin herhangi bir pick alanı oluşturmadığını vurguladı. Bu nedenle de dolar kurunda bir düşüş, en azından yıl sonuna kadar gerçekleşmeyecek. Bütün bunlara ek olarak dolar kurunun kısa sürede tekrardan 16,90 TL seviyesine geleceğini belirti. Aynı zamanda 16,63 lira seviyesini doların destek seviyesi olarak gören Selcoin, dolar kurunda ufak bir gevşeme olsa bile yeniden hızlı bir yükseliş eğilimine gireceğini belirtti.

İzleyin: DOLAR ÇOK CAN YAKACAK! BAŞLIYORUZ..