Avrupa Merkez Bankası’ın almış olduğu 75 baz puanlık faiz arttırma kararından sonra birçok denge bozuldu. Bu dengelerin bozulması ise en çok borsayı etkiledi. Borsa İstanbul, günü rekor seviyeler ile kapatırken, gram altın ve dolarda da belirli oranlarda yükselişler görülmeye başlandı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de dolardaki yükselişler nedeni ile “Gram altın pozitif ayrışıyor.” ifadelerini kullandı. Bunlar ile beraber İslam Memiş, Eylül ayında neler olacağına dair tahminlerini paylaştı. Ek olarak ise yıl sonunda gram altın ve dolar kurunun geleceği noktayı açıklayan İslam Memiş, dolar için sürekli uçuk tahminlerde bulunan ekonomistlere sitem etti.

Yıl sonunda dolar ve gram altında neler olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonu için yapmış olduğu gram altın ve dolar kuru nedeni ile dikkatleri üzerine toplamış vaziyette. Bütün bunlara ek olarak İslam Memiş, gram altın ve dola yatırımcılarını uyardı. Bunlar ile beraber İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yıl sonuna doğru 1200 TL olacağını ve yıl sonunda da 1450 TL olacağını belirtti. Ayrıca Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kuru ile ilgili tahminlerini belirtti. İslam Memiş, dolar için uçuk tahminleri olan ekonomistlere sitem etti. Doların yıl sonunda maksimum 21 lira seviyesine ulaşacağını belirten İslam Memiş, doların 2023 yılın ortalarına doğru da enflasyon ile beraber düşmeye başlayacağını belirtti.

Dolarda Eylül ayı sonunda düşüş mümkün

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ile ilgili önemli bir açıklamada daha bulundu. Bunlar ile beraber İslam Memiş, dolar kurunun Eylül ayı itibari ile düşüşlerin yaşanabileceğini vurguladı. Ayrıca borsayada değinen İslam Memiş, Borsa İstanbul’un Avrupa Merkez Bankası faiz kararının ardından rekor kırdığının altını çizdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Borsa 3.500 seviyesinde ve rekor tazelemeye devam ediyor. Sistemin desteklediği bir borsa var. Ayrıca farklı ödeme araçlarının getirisi olmadığı için yatırımcı borsaya yöneldi. Geçen yıl da bu senaryoyu gördük. Seçim sürecinde olduğu için borsanın desteklendiğini düşünüyorum. Yükselişlerin soluksuz devam edişi biraz risk oluşturuyor.  3.000 puan seviyesi civarında teknik olarak düzeltmeye ihtiyaç var. Dolarda Eylül sonunda bir düşüş bekliyorum.  Bu gerçekleşirse dolar/TL kurunu etkileyecektir. 18.30 TL seviyesinde bir dolar kuru var, öte yandan 3.500 seviyesini de test eden bir borsa var. Aynı anda yükselmesi şüphe uyandırıyor bende. Yabancı yatırımcıların satın alması ve uzun vadede durması önemli. Ekonomi yönetimi borsayı destekliyor.” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "Öyle bir taktik vereceğim ki" dedi. Altın kahini gram altın için alım fırsatlarını değerlendirdi

Gram altın fiyatlarının yükselişi devam edecek

Bildiğiniz gibi Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam memiş, her açıklamasında gram altın ile ilgili önemli detaylar vermektedir. Bu detaylardan en önemlisi ise ne zaman gram altın alınması ile ilgili. Önceki açıklamalarında İslam Memiş, gram altının 1000 TL altından satın alınamayacağını ısrarala vurguladı. Ekranlardaki gram altın fiyatlarına kanmamalı ve serbest piyasada satılan altınların ne kadar olduğuna dikkat etmemiz gerektiğini belirtti. Altın satın alırkenki makas aralıkları nedeni ile de gram altın fiyatları 1000 TL altına düşmedi. Ancak İslam Memiş, gram altın için 1000 TL altının alım fırsatı olduğunu ısrarla vurguladı. Bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, yıl sonu için gram altın fiyatlarının 1400 TL seviyesi tahminin arkasında olduğunu belirtti.