Son günlerde yaptığı altın tahminlerin doğru çıkması ile birlikte, birçok yatırımcı Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş!i takip etmeye başladı. Yapılan barış müzakereleri nedeni ile piyasalarda belli bir düşüşün olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, bu düşüşlerin kalıcı olmayacağını vurguladı.

İslam Memiş uyardı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, jeopolitik riskler nedeni ile 2022 yılında piyasaların sürekli olarak dalgalanacağını belirtti. Bununla beraber şu an ki savaş fiyatlaması nedeni ile de altın fiyatlarında manipülasyon olduğunu anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ”Rusya ve Ukrayna taraflarının pozitif yöndeki açıklamaları küresel piyasalarda pozitif havayı ve geri çekilmeleri beraberinde getirdi. Ancak dalgalanmalar devam ediyor. Örneğin açıklamaların ardından brent petrol fiyatı 103 dolar seviyesine kadar gerilerken tekrar 112 dolar seviyesine çıktığını görüyoruz. Ons altın, gram altın, gümüş gibi emtia fiyatlar hızlı bir şekilde geriliyor daha sonra tekrar sert bir şekilde yükseliyor. Özellikle 3 aydır 2022 yılında çok büyük manipülasyonlar olacak, sağlık fiyatlamalar görülecek diye hatırlatmalar yapıyorum. Yine tekrar ediyorum. 2022 yılı oldukça karışık bir yıl olacak. Hem aylık bazda hem yıllık bazda dalgalı bir seyirde gerçekleşen fiyatlamalar göreceğiz. Bir yandan merkez bankaları faiz arttırımı yapıyor diğer yandan enflasyon artıyor. Jeopolitik riskler patlak vermeye devam ederken sosyal medya operasyonları ile oluşturulan kaos ve bilgi kirliliği yatırım araçları üzerinde etkili oluyor” ifadelerine yer verdi.

Öyle bir taktik vereceğim ki

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar yatırımcıları için önemli bir taktik verdi. Geniş makas aralığında işlem yapan bankalar için vatandaşı uyaran İslam Memiş, ”Rusya ve Ukrayna taraflarının pozitif yöndeki açıklamaları küresel piyasalarda pozitif havayı ve geri çekilmeleri beraberinde getirdi. Ancak dalgalanmalar devam ediyor. Örneğin açıklamaların ardından Brent petrol fiyatı 103 dolar seviyesine kadar gerilerken tekrar 112 dolar seviyesine çıktığını görüyoruz. Ons altın, gram altın, gümüş gibi emtia fiyatlar hızlı bir şekilde geriliyor daha sonra tekrar sert bir şekilde yükseliyor. Özellikle 3 aydır 2022 yılında çok büyük manipülasyonlar olacak, sağlık fiyatlamalar görülecek diye hatırlatmalar yapıyorum. Yine tekrar ediyorum. 2022 yılı oldukça karışık bir yıl olacak. Hem aylık bazda hem yıllık bazda dalgalı bir seyirde gerçekleşen fiyatlamalar göreceğiz. Bir yandan merkez bankaları faiz arttırımı yapıyor diğer yandan enflasyon artıyor. Jeopolitik riskler patlak vermeye devam ederken sosyal medya operasyonları ile oluşturulan kaos ve bilgi kirliliği yatırım araçları üzerinde etkili oluyor. Bankanız geniş makas aralığı veriyorsa değiştirin. İlla A bankası olacak bir şey yok. Çevrenize sorun, fiyatları araştırın. ‘Bugün 100 dolar alsan kaça alıyorsun?’ diye araştırın. Ama bu işlemleri saat 17.00’den sonra yapmayın, yanılırsınız. 17.00’den sonra makas aralığı değişiyor. Sabah 10.00 ve 17.00 arası bakın.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten piyasa yorumları. Ne zaman gram altın alınmalı?

Gram altın için alım uyarısı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın alımı için belli aralıkları açıkladı. İstanbul’da düzenlenen barış müzakerelerinin ardından altın fiyatlarındaki belli düşüşler, tekrardan toparlanmaya başladı. Bu durumlara bakarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ”Dolar/TL kurunda büyük medet ummayın uyarım vardı. Aşağıda 14,30 yukarıda 14,80 seviyesi var. Bu bant aralığını takip ediyoruz. Euro/TL kuru 16 – 17 bant aralığında fiyatlanırken euro/dolar paritesi 1,1166 seviyesine yükselerek toparlandı. 1,08 seviyesini değerlendirenleri tebrik ederim. Gram altın 893 seviyesine kadar gerilerken bugün 914 seviyelerine yükseldi. 900 lira üzerinde gram altın almam. Yine hatırlatıyorum kademeli alım için 850- 900 alım daha mantıklı.” yorumunda bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı yorumlardan sonra sosyal medya hesabı aracılığı ile ”Gram altında 900 lira, gümüşün gramında 12 liranın üzerinde almam. Aşağı sarktığında yüzde 25 şeklinde kademeli alırım sözümü unutmayın. Ons altında 1.900 dolar, ons gümüşte 25 dolar üzerinde almam. 1.900 dolar ve 25 dolar altına sarktığında yüzde 25 şeklinde kademeli alırım. 2. yüzde 25 için hazır mısınız?” mesajını paylaştı.

Altın ve para Piyasaları Uzmanı açıkladı. Altın kahini İslam Memiş “Gram altın fiyatlarında yeni taktik uyguluyorlar” dedi (25 Mart 2022)

Son ayların popüler ismi Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaptığı piyasa yorumları ile birlikte, birçok yatırımcının takibini kazanmış durumda. yıl sonu için gram altın fiyat tahminini 1450 Türk lirası olarak açıklayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapılacak en iyi yatırımın alatın olduğunu vurguladı.

Altın bütün devletlerde bulunmalı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın madeninin dünya üzerinde en az bulunan maden olduğunu belirtti. Bunlar ile beraber islam memiş, altının bütün devletlerin merkez bankasında bulunması gerektiğini vurgulayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın, bütün devletlerin merkez bankalarında bulunması gereken ve swap karşılığı olan bir madendir. Bununla birlikte altın dünyada en az bulunan madenlerin başında gelir. Rusya’da fiziki altın alımı devlet tarafından yasaklandı ve bir ilke imza atıldı. En karlı ve kazançlı yatırımın altın olduğunu rahatça söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş'ten yatırımcılara önemli tavsiye. Hesaplama yaparken bunlara dikkat. Dolar ve altın yatırımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Yıllık gelirinizi altına endeksleyin

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş’e göre yıllık gelirin altına endekslenmesi gerekiyor. Çünkü yaşanan enflasyon nedeni ile Türk liası olarak kalan paranın zarara uğratacağını düşünen İslam Memiş, altın yatırımı ile her türlü kazançlı çıkılabileceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Yıllık gelirimizi altına endekslesek ve yatırımlarımızı ona göre yaparsak kâr elde etmiş oluruz. Dünya üzerinde şu dönemde büyük bir kriz var. Zengin fakir fark etmeksizin tasarruf etmezsek bu dünya krizinde kazançlı çıkmamız mümkün değil. Son zamanlarda en çok kaybeden para biriminin de Euro olduğunu söylemek mümkün.” sözlerine yer verdi.

Altın bulunamayacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş neden altın bulunamayacak dedi?