Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. genel olarak uçuk dolar tahminlerine yer veren Selçuk Geçer, yapmış olduğu uçuk tahminleri nedeni ile sürekli olarak gündemde kalmaya devam ediyor. Geçmiş dönemde hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından soruşturma açılan Selçuk Geçer, yine de bu uçuk dolar tahminlerine yer veriyor. Mevcut hükümetin uygulamakta olduğu mevcut para politikalarını eleştiren Selçuk Geçer, Türkiye’nin ithalat ile ihracat arasındaki makas aralığının her geçen gün daha da genişlediğini belirtti. Bu oluşan dış ticaret açığı nedeni ile dolar kurunda kırılmaların gerçekleşebileceğini belirten Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonuna kadar nasıl bir yol izleyeceğini anlattı.

Dolarda yüzde 100’lük değer artışı olacak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yaşanan gelişmeler neticesinde dolar kurunda yüzde 100 oranında bir değer artışının görülebileceğine değindi. Bu değer artışı ile birlikte kırılma yaşayacak olan dolar kuru, birçok farklı detayı daha etkileyecek. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun artması ile birlikte enflasyon ve işsizlik oranlarının da hızla artmaya başlayacağını dile getirdi. Dolar kurunun bu denli artmasının ana sebebi olarak ise Türkiye’nin sürekli olarak artan dış ticaret açığı. Son bir ayda ithalat ile ihracat arasınaki makas aralığı yüzde 147 oranında artış gösterdi. bu artış sebebi ile de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dolar rezervlerini harcamaya başlayarak dış ticaret açığını kapatmaya çalışacak. Merkez Bankası elindeki dolarların da bitmesi ile brilikte Türkiye’de büyük bir döviz kıtlığının oluşabileceğini aktaran Selçuk Geçer, dolar kurunun bu tür bir durumda 70 lira gibi seviyelere çıkmasının muhtemel olduğunu dile getirdi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolayısıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.” ifadelerine yer verdi.

Dolar yıl sonunda kaç TL olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda kaç TL seviyesine gelebileceği hakkındaki tahminlerini paylaştı. yapmış olduğu paylaşımlarda ve açıklamalarda dolar kurunun kademeli bir şekilde yükseleceğini belirten Selçuk Geçer, dolar kurunun ilk hedefinin 20 lira olacağını ve Kasım ayı ortalarından itibaren doların 20 lira seviyesinin üzerine çıkacağını anlattı. Ancak dolar kurunun bu seviyelerde durmayacağını ve yıl sonuna kadar da yükselmeye devam edeceğinin altını çizen Selçuk Geçer, yıl sonunda dolar kurunun 30 ila 35 lira gibi seviyelerde göreceğimizi belirtti.

İLGİLİ MAKALE  Dolarda rekor üstüne rekor! Selçuk Geçer doların 60 TL olacağı tarihi verdi

Hedefler gerçekçi değil

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yapmış olduğu anketler sonrası koydukları hedeflerin gerçekçi olmadığını dile getirdi. Özellikle dolar hedefini değerlendiren Selçuk Geçer, yıl sonunda dolar hedefinin aşılacağını ve piyasalarda fırtınaların kopmaya başlayacağını vurguladı. Yıl sonunda Merkez Bankası’nı yüksek dolar kurunu konuşmaya başlayacağını açıklayan Selçuk Geçer, “Merkez Bankası beklenti anketindeki hedefler gerçekçi değil ama onlar da yıl sonuna yakın yüksek dolar kurunu konuşmaya devam ederler.” sözlerini sarfetti.