Günlük şekilde yaptığı piyasa tahminleri ile yatırımcıları doğru yönelimlere İslam Memiş; dolar, altın, gümüş ve para piyasaları konusunda uzman isim konumunda bulunuyor. Her yeni açıklaması sonrasında çıkan tahminleri ile dikkat çeken İslam Memiş dolar ve altın konusunda yatırımcıları uyarmaya devam ediyor. İslam Memiş takipçisi olan yatırımcılar ise doğru tahminleri doğru zamanda değerlendirerek kazançlarına kazanç katarken, para piyasaları uzmanı İslam Memiş’i dinlemeyenler ise bu tahminlerin doğruluğuna sadece şaşırabiliyor.

Dolara son yılların en büyük rekoru

İslam Memiş sosyal medya hesaplarından günlük olarak dolar ve altın yorumları yapması ile bilinen para piyasaları uzmanı iken yaptığı her açıklama ile yatırım tavsiyesi olmadığının altını çiziyor ve kişisel görüşlerini bu görüşlere değer veren takipçileri ile paylaşıyor. Borsa İstanbul tarafından aşağı yönde düzenleme hareketleri gelebileceğini söyleyen İslam Memiş, özellikle dolar tarafındaki toparlamaya dikkat çekti. Borsa İstanbul’a bakıldığı zaman dola2rın 2.500 puan altına sarkabileceğini vurguladı. ‘Dolar Türk Lirası kurunda 14.66 seviyesi görülüyor.’ diyen İslam Memiş, kısa süreli vadede doların 14,30 ve 14,90 çevrelerinde dönüşler yapacağını belirtti.

Baskılamalar kısa vadede mi etkili ?

Merkez Bankası ve Fed tarafından yapılan dolar baskılama çalışmalarının şimdilik olumlu sonuçlar verdiğini ve bu sonuçların etkili olmaya devam edeceğini belirten İslam Memiş, bu baskılamaların ilerleyen aylarda doların yukarı yönlü yapabileceği atakların önüne geçemeyeceğini dile getirdi. Sadece kısa vadeli bir etki gördüğünü de ekleyen İslam Memiş, yaz aylarında dolar tarafında tüm dünya çapında yükselişler beklediğini düşündüğünü söyledi.

Dolar yükselecek mi?

İslam Memiş, özellikle Haziran, Temmuz ayları ana merkezde olmak üzere Mayıs ayı ile birlikte dolar tarafında yukarı yönlü ataklar görüyor. Yaz ayları boyunca doların yükselmeye devam edeceğini düşündüğünü belirtti ve bu yükselişin önüne geçmek için yapılan baskılama politikalarının yalnızca kısa vadede etkili olduğunu belirtti. Tüm dünyada enflasyonun artış göstereceği önümüzdeki aylarda dolar tarafındaki yükselişlere uzun vadeli bir etki oluşturulamaması halinde özellikle konut piyasasında artış ve zamların görüleceğini de söyleyen İslam Memiş, dövize yatırım yapmak isteyenleri uyardı.

Dövize yatırım yapmak isteyenler dikkat

Eğer bir dövize yatırım yapmak istiyorsanız, İslam Memiş bu konuda da tavsiyelerde bulunuyor. Özellikle eline toplu bir Türk Lirası geçmiş olanların döviz birimi olan Euro ve Sterlin türünden paraları yatırım amacı ile tercih etmesinin mantıklı olabileceğini söyleyen İslam Memiş, belirsizliklerin var olduğunu ve döviz kurlarındaki yükselişlerin tam olarak nereye kadar yükseleceğinin belirli bir net cevabı olmadığını belirtti.

İLGİLİ MAKALE  Döviz büroları altın bozar mı?

Temmuz ayına dikkat edin

İslam Memiş, döviz kurunun belirli bir skalası olmadığını ve yükselişlerin kesin olarak kestirilmesinin imkansız olduğunu aktarırken aynı zamanda Temmuz ayında dolar kurunda tekrar 18 seviyesine kadar bir sıçrayış olabileceği riskinin oldukça kuvvetli bir ihtimal olduğunun altını çizdi. Özellikle Temmuz ayına dikkat edilmesi gerektiğini belirten İslam Memiş, mevsimsel etki ve devletin politikaları ile birlikte döviz kurunun izlenmesi gerektiğini belirtiyor ve döviz kurunda değişimlerin fiyatlara yansıması gerektiğini söylüyor. Eğer bir yansıma olmazsa ve sadece döviz kuru artışı görülür ise bunun da oldukça riskli olduğunu ekliyor.

Altın alırken kademeli alım önemli

Aynı zamanda altın konusunda da yorumlarda bulunan İslam Memiş, var olan paranın parçalar halinde bölünerek kademeli alım yapmanın daha sağlıklı olduğunu dile getirdi. Mayıs ayında bu kademeli alım süreci biteceğini ve devamında kendisinin  yeni rekorlar beklemeye devam edeceği yorumunu yapan İslam Memiş, analiz raporlarına dikkat çekerek yıl sonuna kadar gram altının 1400 TL seviyesine çıkabileceğini düşündüğünü aktardı. Yakın zamanda altın alımının tamamlanması gerektiğini de ekleyen İslam Memiş, bu alımları tamamlayıp telaşa gerek duymadan borsayı izlemenin en doğrusu olacağını belirtti.