Dar gelirli aileler için müjdeli haber sonunda geldi. Kurban Bayramı öncesinde sevincidirici haberler gelmeye başladı. Bayram zamanı sosyal yardım kuruluşları tarafından ihtiyaç sahipli ailelere maddi destek sağlanacak. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala dar gelirli aileler, sosyal yardım kuruluşları aracılığı ile yapılacak olan maddi destekleri araştırmaya başladı. Bu yazımızda sizlere Kurban Bayramı’nda verilecek olan maddi desteklerden bahsedeceğiz.

Kurban Bayramı öncesi 500 Türk lirası destek ödemesi

Pandemi döneminden beri başlayan ekonomik sıkıntılar ile beraber Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sebebi ile bütün dünyada enflasyon oranları artmaya başladı. Fakat Tükiye gibi gelişmekte olan ülkelerdeki dolar kuru da yüksek seviyelerde olduğu için, bu tür gelişmekte olan ülkeler çok daha fazla etkileniyor. Dünyada yaşanan ekonomik krizden çok fazla Etkilenen Türkiye’de halk, yaşanan ekonomik olumsuzluklardan çok fazla etkilendi. Yükselen enflasyon oranları sebebi ile Türk vatandaşlarının alım güçleri hiç olmadığı kadar geriledi.

Başvurular nasıl yapılıyor?

Başta temel gıda olmak üzere akaryakıt, elektrik, doğalgaz ve su faturalarındaki artışlar nedeni ile Türk halkı zor zamanlar geçiriyor. Bununla birlikte alım gücündeki bariz düşüş ile beraber her türlü kalemin fiyatlarında artışlar gerçekleşiyor. Geçinmek için uğraşan vatandaşlar, şu an ki ekonomik koşullardan dolayı her zamankinden çok daha zor zamanlar geçirmektedir.

Sosyal yardım kuruluşları, ekonomik olarak zor zamanlar geçiren ailelere sosyal yardım desteği çalışmalarına hız verdi. Devlet desteği ile sosyal yardım kuruluşları şartları sağlayan aileler için maddi yardım paketlerini hazırlamaya başladı. Gıda ve erzak yardımı ile beraber maddi destek yardımları yapılacak. Dar gelirli aileler gıda, erzak ve maddi destek yardımı alabilmek için e-Devlet üzerinden başvuru yapmaları yeterli olacaktır.

Açık Kapı sistemi nedir?

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından hizmete sokulan bir sistemdir. Açık Kapı sistemi ile dar gelirli vatandaşlar gıda, erzak ve maddi destek yardımları alabilmektedir. e-Devlet sistemi üzerinden 11 haneli T.C. kimlik numarası ile kolayca başvurulabiliyor. Söz konusu olan il ve ilçelerdeki ihtiyaç sahipleri belirleniyor, valilik ve kaymakamlıkların ilgili bölümlerine ihtiyaç sahibi olan ailelerin bilgileri iletiliyor. Daha sonra ise kaymakamlık ve valiliklerdeki yetkililer, dar gelirli ailelerin gelirlerini kontrol ediyor ve söz konusu destekten faydalanıp faydalanamayacağını teyit ediyor. Yapılan incelemeler sonrasında ise sosyal yardım kuruluşları aracılığı ile dar gelirli ailelere maddi destek yardımı yapılıyor. 1.100 Türk lirasındaki maddi destek ile dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere verilen desteklere, gıda ve erzak yardımı da ekleniyor. İhtiyaç sahibi ailelere yapılacak olan yardımlar, PTT şubeleri aracılığı ile ulaştırılacak.

İLGİLİ MAKALE  Kabine toplantısından karar çıktı! Kurban Bayramı tatili kaç gün olacağı belli oldu

Açık Kapı sistemine başvurabilmek için öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Sisteme giriş yapan kullanıcılar, arama kısmına “Açık kapı Başvurusu ve Başvuru Takibi” yazarak, İçişleri Bakanlığı tarafında hizmete sunulan sistemi aratabilir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise yeni başvuruda bulunabilir ve daha önceden başvuru yaptıysanız, başvuru süreci hakkında bilgi edinebilirsiniz. Eğer isterseniz buraya tıklayarak, İçişleri Bakanlığı’nın sunmuş olduğu Açık Kapı sistemi sayfasına yönlendirilirsiniz. Ulaştığınız sayfada direkt olarak e-Devlet giriş bilgileriniz ile giriş yapıp, sistemi kullanmaya başlayabilirsiniz.