Son yıllarda birçok kripto para yatırımcısı, kripto paralar sayesinde büyük gelir elde ettiler. Bununla beraber birçok yatırımcı da yatırımlarını kripto para varlıklarına aktarmaya başladı. Ancak Avrupa Birliği’nin sermaye piyasaları ile bankacılık ve sigortacılık düzenleyici kuruluşları, yaptıkları ortak çalışmalar neticesinde kripto para yatırımcılarının tüm yatırımlarının silinebileceğini vurguladı.

Yatırımcılar gerçek anlamda tüm yatırımlarını kaybetme riski ile karşı karşıya

Euronews’te yer alan haberlere göre, yapılan uyarıya ilişkin yazılı açıklamada “Tüketiciler bu varlıkları satın aldıkları durumda tüm yatırımlarını gerçek anlamda kaybetme riskiyle karşı karşıyalar” sözleri yer almaktaydı. Kripto para varlıklarına yatırım yapan kişi sayısının bu kadar artması ile birlikte, bazı kuruluşlar endişe uymaya başladı. Kripto para varlıkları herhangi bir koruma altında olmadığı için kripto para varlıklarına yatırım yapmak, yatırımcılar için büyük risk taşıyor. Bu detayları belirten kuruluşlar, yüksek kar elde edebilirsiniz diye yapılan haberlere kanılmaması gerektiğini açıkladı.

Yatırımcılar risklerin farkında değil

Uzmanların ve kuruluşların açıklamalarına göre, birçok kripto para varlığında risk olduğu belirtildi. Avrupa Birliği’nin sermaye piyasaları ile bankacılık ve sigortacılık düzenleyici kuruluşlarının yaptığı açıklamada, Bitcoin ve Ethereum’un da dahil olduğu 17 bin farklı kripto paranın güvenilirliğinin az olduğu vurgulandı. Avrupa Birliği’nin sermaye piyasaları ile bankacılık ve sigortacılık düzenleyici kuruluşları, “Tüketicilerin sosyal medya ve fenomenler üzerinden yapılanlar da dahil yanıltıcı reklamlara karşı uyanık olmalı ve özellikle gerçek olamayacak kadar güzel görünen hızlı ve yüksek kar vaatlerine kanmamalı” şeklinde bir açıklama yapılmıştı. Bununla beraber çoğu kripto para yatırımcısının aldığı risklerin farkında olmadığını söyleyen kuruluşlar, hala yatırımcıları uyarmaya devam ediyor.

Kripto paraların enerji tüketimi çevreye zarar veriyor

Kripto para varlıklarının bir diğer sorunu da tükettikleri enerji miktarı. Bu enerji miktarı o kadar fazla ki kripto para varlıklarının tükettiği enerji miktarları, doğaya ve çevremize zarar veriyor. Bu yüzden de uzmanlar ve sermaye piyasası kuruluşları, kripto para devrinin yakın bir zaman içerisinde geriye doğru akabileceğini hatta kripto para devrinin tamamiyle bitebileceğini söylemekte.

Kripto para fiyatları ne kadar?

Kripto para varlıklarının değerinin ve çeşitlerinin artması ile birlikte birçok yatırımcı, elindeki varlıkları kripto paralara aktarmakta. Bununla beraber de anlık olarak dalgalanmalar yaşayabilen kripto para fiyatlarını da yatırımcılar merak etmekte. Vereceğimiz bilgiler ise 18 Mart 2022 tarihinin kripto para fiyatlarıdır. Bugünün kripto para fiyatları şu şekildedir:

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar ve kripto paraların geleceği hakkında konuştu. Yatırımcılara uyarı! Dolar herkese kaybettirecek
Kripto Para CinsiAlışSatış%
BTC / TRY601.432,40601.757,02% -0,08
BTC / USD40.606,6040.606,60% -0,33
BCH / USD296,10296,20% 0,27
ETH / USD2.806,102.806,22% 0,46
XRP / USD0,78580,7859% -0,41