Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamış olduğu videolar ile takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Özellikle küçük yatırımcıları ilgilendiren yorumları ile birçok kişinin gram altın sayesinde kar elde etmesini sağlayan İslam Memiş, tahminlerinin tutması ile beraber yatırımcı kitlesini büyütmeye devam ediyor. İslam Memiş, son yorumlarında ekonomi ile ilgili heme hemen her kalem hakkında önemli yorumlar ile karşımıza çıktı. Özellikle gram altın ve doların yıl sonu tahminleri ile dikkatleri üzerine toplayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, aylardır aynı yıl sonu tahminin arkasında durmakta.

Yıl sonunda gram altın ne kadar olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son zamanlarda yıl sonu için yapmış olduğu gram altın tahminin arkasında durmaya devam ediyor. İslam Memiş, gram altının ilk olarak 1200 TL seviyesine çıkacağını söyledi. İslam Memiş, genel olarak yatırımını yapıp, bekleme taraftarı. Sürekli olarak al-sat işlemini yapmayı sevmeyen İslam Memiş, yatırım yapıldığı zaman beklemeyi daha çok seviyor.  Bütün bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu gram altın açıklamalarında, gram altın fiyatlarının yıl sonunda 1450 TL seviyesine kadar yükseleceğini söyledi. Bütün bunlar ile birlikte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın yatırımı yapmak isteyenleri uyardı. Gram altın fiyatlarındaki makas aralıklarına dikkat çeken İslam Memiş, 1000 TL seviyesinin altı bir seviyede gram altın satın almanın şu an için imkansız bir duru olduğunu dile getirdi. Bunlar ile beraber İslam Memiş, “Gram altın TL yine makas aralığına dikkat edin. Yıl sonunda gram altın için 1.400 lira tahminim devam ediyor.” sözlerini sarfetti.

FED’den gelecek açıklamalar çok önemli

Bildiğiniz gibi ekonomi piyasaları ufacık bir detaydan etkileniyor. Ancak piyasalar en çok Amerika Birleşik Devletleri’ndeki gelişen olaylar neticesiyle çok fazla etkileniyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki açıklanacak olan enflasyon verilerinden çok fazla etkilenecek bir piyasa olduğunu söyledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “ABD’deki enflasyon verisi çok önemli. Açıklanacak veriyle birlikte hem emtia hem pariteler hem de doların seyrinde daha net tablo göreceğiz.” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Farkında olmayan milyonerler var aramıza" dedi. e-Devlet'ten hemen kontrol edin!

Gram altın nasıl düşer?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının nasıl bir durumda düşebileceğini anlattı. Gram altın, genel olarak dolar kuru ile orantılı bir şekilde yükselip alçalıyor. Bu yüzden de dolar kurunda yaşanacak olan bir geri çekilme ile birlikte, gram altın fiyatlarının da düşmesi muhtemel. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Dolar/TL kurunda bir geri çekilme görülmesi durumunda ancak gram altında 1.000 liranın altı konuşulabilir.” açıklamasını yaptı.

Akaryakıt fiyatları yıl sonunda patlayacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, belirli aralıklar ile Brent petrol fiyatları hakkında önemli açıklamalar yapıyor. Dolar ve altın gibi Brent petrol fiyatları hakkında da yıl sonu tahminlerini aktaran İslam Memiş, Brent petrol fiyatlarının yıl sonunda 120 dolar ile 140 dolar arasında bir seviyede yer alacağını belirtti. Brent petrol fiyatları ise şu an için 92,55 dolar seviyesinde. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Brent petrol varil fiyatı yine 93 dolar seviyesinde. Yıl sonu 120-140 dolar aralığı öngörümüz vardı. Yükselişlerin devam edeceğini öngörüyorum.” açıklamasını yaptı.