Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu açıklamalar ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Genel olarak dolar hakkındaki uçuk tahminleri ile gündem olan Selçuk Geçer, geçtiğimiz aylarda hakkında bankacılık Düzenleme ve denetleme Kurulu (BDDK) tarafından soruşturma dahi açılmıştı. Ancak ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, halen uçuk dolar tahminlerinin arkasında durmaya devam ediyor. Bunlara ek olarak yıl sonunda dolar kurunun nasıl bir seviyeye geleceği hakkındaki tahminlerini belirten Selçuk Geçer, doların yükselmesi ile birlikte Türk vatandaşlarını kötü olayların beklediğini vurguladı.

Dolar yıl sonunda kaç TL olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonuna kadar dolar kurunun kademeli bir şekide yükselmeye devam edeceğini belirtti. Öncelikle dolar kurunun ilk hedefinin 19 lira olduğunu açıklayan Selçuk Geçer, bu ayın ortalarına doğru dolar kurunun 25 lira seviyesine ulaşabileceğini vurguladı. Doların kademeli bir şekilde yükselişinin yıl sonuna kadar devam edeceğini sıklıkla belirten Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda 35 lira seviyesine kadar yükseleceğinin altını çizdi.

Dolar neden bu kadar yükselecek?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun neden bu denli yükseleceğini belirtti. Dolar kurunu etkileyen birçok farklı etmenin bir arada olduğunun altını çizen Selçuk Geçer, mevcut hükümetin şu an için uygulamakta olduğu para politikalarını eleştirdi. Eleştirmiş olduğu bu para politikalarına devam edilmesi halinde dolar kurunda büyük bir kırılma beklediğini belirten Selçuk Geçer, bütün bunlar ile brilikte Türkiye’nin artan dış ticaret açığına da değindi. İthalat ile ihracat arasındaki makas aralığının sürekli olarak artışta olması, Türkiye’de döviz rezervlerinin tükenmesine neden olacak. Çünkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dış ticaret açığını dengelemek amacı ile sürekli olarak dolar harcadığını anlattı. Harcanan bu dolar nedeni ile de yakın bir süre içerisinde merkez bankasının dolar rezervleri tükenecek. Tükenen döviz rezervlerinin ardından da halk dolar bulamaz hale gelecek.

Doların yükselmesi ile enflasyon ve işsizlik oranları artacak

Enflasyon

Enflasyon

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yükselmesi ile birlikte Türkiye’nin beklediği sorunları derledi. Yapmış olduğu açıklamalar içerisinde odlar kurunun yükselmesi ile enflasyon oranlarının sürekli olarak artmaya devam edeceğini açıklayan Selçuk Geçer, insanların artan enflasyon oranları nedeni ile temel gıda alışverişlerinde bile zorlanacağının altını çizdi. Bütün bunlar ile birlikte insanların enflasyondan korunabilmek için altın gibi araçlara yönelmesi de ekonomideki varlıkların azalmasına neden olacak. Bu da kişiyi koruyabilir, fakat ülke ekonomisinde yeterli miktarda para dönmemesi de ülke için iyi olmayabilir. Bütün bunlara ek olarak ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun artması ile brilikte işsizlik oranlarının da artacağının altını çizdi. İnsanların işsizlik ile boğuşacağını ve bu yüzden de ekonomik sıkıntıların çok daha büyük bir hale geleceğini belirtti.

İLGİLİ MAKALE  Analistler açıkladı: Dolar bu yüzden yükseliyor. İslam Memiş'ten şoke eden 2022 tahmini

Gelişmeler Türkiye için iyi olmayacak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yapmış olduğu yorumlarda dünyadaki yaşanan ekonomik gelişmelerin Türkiye için iyi olmayacağının altını çizdi. Özellikle Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) yapacağı faiz artırımları, Türkiye’deki az miktardaki dolarların da gitmesine neden olacak. FED’in faiz artırması, dünyadaki tüm dolarların Amerika Birleşik Devletleri’ne akmasına neden olacak. Bu akış nedeni ile de Türkiye gibi gelişmeye çalışan ülkelerdeki dolar rezervleri bir hayli azalacak. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “FED faiz artırımı yaptıkça ABD tahvil faizleri de artacak ve cazip hale gelecek. Tüm dünyadan ABD’ye dolar akıyor. Türkiye de buna dahil. ABD dünyadaki doları topluyor. Bunun Türkiye gibi ülkelere zararı büyük olacak. Dolar bulamazsan dolar krizine girersin. O kadar dolar ödemen var ve o ödemeleri ya ödeyeceksin ya da yüksek faiz verip o borçları öteleyeceksiniz.” ifadelerine yer verdi.