Dolar kurunun 18 TL seviyesinin üstüne çıkması ile birlikte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Emmiş’ten açıklama geldi. Yıl sonu için tahminlerini aktaran İslam Memiş, gram altın ile ilgili şoke eden tahminlerini aktardı. 20 Aralık 2022 yılınan sonra doların ilk defa kritik seviyeler çıkması, vatandaşları korkutmaya başladı. Bunun üzerine de yatırımcılar, İslam Memiş’in açıklamalarını beklemeye koyuldu. Piyasalardaki dolar tahminlerini eleştiren İslam Memiş, “Bunlara nasıl inanırsınız?” diyerek sitem etti.

Dolar tekrardan kritik seviyede

Dolar kuru, 20 Aralık 2022 tarihinden sonra ilk kez kritik denilebilecek seviyelere ulaştı. 18 lira seviyesinin üzerine çıkan dolar kuru nedeni ile de vatandaşlar, neler yapılamsı gerektiğini öğrenmek için piyasa analistlerinin sözlerine kulak açtı.

Bütün bunlara ek olarak dolar kurunun bu kadar yükselmesi, Türkiye’deki enflasyonu da beraberinde yükseltiyor. Birçok ürünü ya da malzemeyi ithal etmemiz, bizlerin maliyetini arttırmakta. Artan maliyet nedeni ile karlarını kaybetmemek için satıcılar, satmış oldukları ürünlerin fiyatlarını arttırmak zorunda kalıyor. Artan bu fiyat artışı da doğal olarak enflasyonun yükselmesine neden oluyor. Türkiye’deki enflasyon oranları da son 24 yılın zirvesine. Bu yüzden de vatandaşlar, alım gücü bakımından sürekli olarak kaybediyor.

Yıl sonunda gram altın kaç TL olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, neredeyse her açıklamasında altın alınması gerektiğini vurguladı. Yapmış olduğu açıklamalarda altının enflasyona karşı en güvenli liman olabileceğini belirten İslam Memiş, gram altın fiyatları ile ilgili tahminlerini de aktardı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2022 yılının sonuna doğru gram altın fiyatlarının 1450 TL seviyesine kadar yükselebileceğini öngörüyor. Bu sebepten ötürü de yatırımcılara seslenen İslam Memiş, gram atlın alınması gerektiğini savunuyor.

Manipülasyon var

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalarda manipülasyon olduğunu belirtti. Enflasyonun bilerek arttırıldığını belirten İslam Memiş, “TÜİK enflasyon verisini açıkladı. Yüzde 80’i bulmadı. 24 yılın zirvesinde. Amerika’da 41 yılın Avrupa’da 40 yılın zirvesinde. Enflasyonla mücadele kolay olmadı. Enflasyon bilerek artırıldı. Alım gücü düşsün diye yapıldı. İnsanlar al-sat yaparak zengin olacaklarını sandılar. Israrla nakit bir dünya olduğunu söyledim. Manipülasyon var. 2022 yılı soygun yılıdır. 7 aydır bunu tekrarladım. Yılın 3 ay bıkmadan usanmadan parite işlemi öğrettim. Sepet yapmayı öğrettim. Türkiye sepet yapmasını bilmiyordur. Döviz emtia kripto olsun tek bir emtiaya yatırım yapma. Bugünlerin haberini önceden sık sık tekrarladım. Ayazda kalırsınız. En sadık dostun cebindir. Bunlara bakın.” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Ekonomist Selçuk Geçer'den şoke eden iddia! Dolarda yeni rekor geliyor

İslam Memiş sitem etti

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, diğer ekonomistlerin yapmış olduğu açıklamalara sitem etti. İslam Memiş, diğer ekonomistlerin yapmış olduğu dolar tahminlerinin gerçek dışı olduğunu belirterek, yıl sonunda dolar kurunun 21 lira olabileceğini belirti. Ayrıca doların şu an için 10 TL seviyesine düşmeyeceğini dile getiren İslam Memiş, “2 grup var. Biri dolar 30-40 lira olacak diyor. Diğeri 10 lira olacak. Yahu siz akıllı insanlarsınız. Bugün ki ekonomik koşullarda nasıl dolar 10 lira olur? Buna nasıl inanırsınız! Buna inanmanız için enflasyonun 20 olması lazım. Kiranın 3 bin değil bin lira olması lazım. 10 Lira olacakmış! Beklersin. Boşuna bekleme. Dolar 30-40 lira olacakmış. Şovmen bunlar. Dolar yıl sonunda 21 olabilir. Bugünkü teknik bu. Dolar bir yatırım aracı değil ödeme aracıdır. Euro/Sterlin değer kaybetmiş. Madem yatırım yapacaksın. Akıllı yere yap. Ben ve yol arkadaşlarım Borsa İstanbul’a girdik. Dövizden kat kat fazla kazandık. Biz dövizi yatırım aracı olarak görmedik. Gram altın şişti. Piyasayı manipüle ediyorlar. Bu fiyatlardan altın almayın. Gaza gelip satmayın. Buradaki detay miktar üzerinden gitmek.” diye konuştu.