Yaptığı piyasa yorumlamaları ve yerinde analizler ile ismini duyuran ekonomist Selçuk Geçer, geçtiğimiz haftalarda ortaya attığı iddiaların üzerine bir yenisini daha ekledi. Yıl sonuna kadar dolarda artış beklediğini daha önce defalarca dile getiren ekonomist Selçuk Geçer, dolar için yakın zamanlı bir iddia da ortaya attı. Şimdiye kadar ortaya attığı iddialar ve yaptığı yorumlar ile gündeme gelen ve tahminleri doğru çıkan ekonomist Selçuk Geçer yakın zamanda gelecek olan bir dolar yükselişine işaret etti.

Dolar artışa geçecek

Daha önceki haftalarda henüz dolar 14 Türk Lirası seviyelerinde seyir ederken ortaya attığı iddialar ile gündeme gelen Selçuk Geçer, dolar kurunda 17 Türk Lirası seviyesinin görüleceğini öngördüğünü dile getirmişti. Birçok kişi tarafından kötü haberleri ilettiği söylemi çıksa da, yaptığı yorumların doğruluğu konusunda şüphe bulunmayan ekonomist Selçuk Geçer tarafından ortaya atılan bu iddia gerçekleşti ve dolar şuan 17 Türk Lirasının üzerinde işlem  görüyor. Tam da bu noktada dikkat çeken durum ise Selçuk Geçer tarafından açıklanan yeni bir rakam. Ünlü ekonomist, dolar için yeni bir rakam verdi.

Dolar için net açıklama

Selçuk Geçer tarafından ortaya atılan ve şimdiye kadar yaptığı tahminlerin gerçekleşmesi nedeni ile korkutan iddia ise, doların 19 Türk Lirası bandına yükseleceği yönünde. Daha önce 17 Türk Lirası seviyesini tahin etmiş olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarda sakinliğin bozulacağını ve şuan 17 Türk Lirasının üzerinde işlem gören doların yükselerek 19 Türk Lirası bandını geçeceğini iddia etti. Eğer Selçuk Geçer tarafından yapılan bu tahmin de gerçekleşir ise, bu noktada daha da korkutucu olan bir ihtimale de ışık yanmış oluyor.

Bu yıl bitmeden rekor kıracak

Selçuk Geçer tarafından ortaya atılan bir başka iddia ise bu yıl bitmeden doların 20 Türk Lirası bandını da kırarak 22 Türk Lirası seviyesinden işlem göreceği idi. Geçtiğimiz günlerde yaptığı bu uzun vadeli tahmin için beklenen kritik nokta ise doların 19 Türk Lirası seviyesini görüp görmeyeceği. Son birkaç hafta içerisinde sürekli olarak doların yükseliş noktalarını doğru bilen ekonomist Selçuk Geçer, eğer 19 Türk Lirası seviyesi konusunda haklı çıkarsa da bu durumda yıl sonuna gelmeden doların yükseleceği nokta hakkında yaptığı tahminler daha da güçlenmiş olacak.

İLGİLİ MAKALE  Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer dolar kurunun yükselceğini söyledi. Enflasyon düşer mi? Dolar yıl sonunda 30 lira olacak

Dolarda güncel durum ne?

Dolar üzerime yapılan yorumlar ve açıklamaların ardından Selçuk Geçer doların güncel durumu üzerine de yorumlarda bulunuyor. Yaptığı yorumlar ile dolarda yükseliş beklediğini dile getiren Selçuk Geçer’i dinleyenler tarafından merak edilen bir başka konu ise doların güncel durumu oldu. 25 Haziran günü borsalarda dolar 16,89 Türk Lirası seviyesinden işlem gördü. Geçtiğimiz gün 17,37 Türk Lirası civarında işlem gören doların 25 Haziran günü bu şekilde gerilemiş olması da Selçuk Geçer tarafından ortaya atılan iddia konusunda iki ihtimali ortaya çıkarıyor.

Dolar bir anda sıçrama yapabilir

Selçuk Geçer iddiaları sonrası ortaya çıkan iki ihtimalden ilki doların bir süre daha bu şekilde düşük seviyelerden işlem göreceği. Dolar üzerinde yapılan çalışmalar ile dolar bir süre daha istikrarlı şekilde önce sabit banda durup düşmeye devam edebilir. Bir diğer ihtimal ise doların bir anda sıçrama yaşayabileceği. Doların sabit kalıp düşmeye başlaması ihtimalinin yanı sıra, dolar bir anda bu düşük seviyeden sıçrama ile yüksek seviyelere geri dönebilir. Son gelişmeler ve ekonomistler tarafından yapılan açıklamalar ile sonraki günlerde doların güncel durumu daha da netleşecek.