Gayrimenkul geliştirme ve inşaat alanında faaliyet gösteren Efe Rızvanoğlu, Bir Bilene Sorduk için Türkiye’den gelecek olan öğrenciler ve profesyonellere yönelik kiralık daire tavsiyelerinde bulundu. Hangi bölgelerde kiralık dairelerin tutulması gerektiğinden bahseden Efe Rızvanoğlu, İngiltere’de uygun olabilecek bölgeleri listeledi. Londra özelinde konuşan Efe Rızvanoğlu, dünyanın en kozmopolitik şehrine gelmeyi planlayanlar için önemli bilgiler aktardı. Sanayinin ve ticaretin en ulta olduğu bu şehre gelmek isteyen, milyonlarca öğrenci ve profesyonel bulunmaktadır. Fakat bu şehre adım atmadan önce insanların en merak ettiği konu, ev ve kira fiyatlarının ne durumda olduğu.

İzleyin: Londra’da öğrenciler ve profesyoneller için en uygun kiralık daireler nerede?

Kalabalık yerde olmak isteyenlere

Gayrimenkul Danışmanı Efe Rızvanoğlu, kalabalık ve şen şakrak olan bölgelerde ikamet etmek isteyenler için önerilerini aktardı. Bu tür bölgelerin daha çok Londra’nın merkezinde ve doğusunda olduğunu belirten Efe Rızvanoğlu, Shortage veya Soho bölgesine dikkat çekti. Bu tür bölgelerde hayat daha eğlenceli geçiyor. İnsnlar bu tür bölgelerde daha fazla eğlence alanına sahip. Ayrıca nüfus bakımından diğer bölgelere göre daha yoğun olan bu bölgeler, sosyalleşmek için oldukça ideal.

Sakin bir bölge isteyenlere

Gayrimenkul Danışmanı Efe Rızvanoğlu, İngiltereye gelecek olan öğrenciler ve profesyoneller için sakin bölgelerin neresi olduğunu söyledi. Daha çok batı Londra, Kensington, Chelsea, Fulham, Cheiswick bölgesinin sakin ve aile yaşamının hüküm sürdüğünü belirtti. Bu tür bölgelerde genellikle aileler ve sakin insanların olduğu bir bölge. Bu tür yerlere gitmek isteyen kişilerin profilleri, daha sakin ve aile yaşantısına uygun olmalı. Çünkü bu bölgelerde arayacağınız eğlence mekanları çok fazla bulunmuyor.

Londra dışında küçük bir kasaba isteyenlere

Gayrimenkul Danışmanı Efe Rızvanoğlu, Londa dışında daha sakin ve kasaba hayatı isteyenler için de önerilerini sundu. Bu önerileri sunmasının en temel sebebi ise Londra’nın merkezine ulaşımın sorunsuz bir şekilde gerçekleşebilmesi. Londra ve İngiltere’nin genelinde, çok gelişmiş raylı sistemler ulunuyor. Bu yüzden de insanlar, genellikle ray hatlarında giden toplu taşıma araçlarını tercih ediyor. Eğer Londra dışında kalan küçük kasabalarda ikamet etmek istiyorsanız Gilfert, Hortferchet, Cambridge veya Sorek bölgelerini tercih edebilirsiniz. Çünkü bu bölgelerin gelişmiş ray hatları mevcut. Bu yüzden de kısa süreleri içerisinde Londra’nın merkezine yolculuk edebiliyorsunuz.

İLGİLİ MAKALE  E- Devlet'ten tapu takyidat belgesi nasıl alınır?

Ulaşım olanakları nasıl?

Londra’nın ulaşım olanakları oldukça iyi. Neredeyse bütün şehre uzanan ray hatları mevcut. Bu yüzden de nerede oturursanız oturun, 5 dakikalık bir yürüme mesafende metro durağı bulacaksınızdır. Londra’da tren hatları ile ulaşım, maksimum 55 dakika sürmektedir. Ortalaması 30 dakika olan bu ulaşım sürelerin 50 dakika seviyelerine çıkmasının nedeni, Londra dışında yaşayan vatandaşlar için geçerli. Merkez içerisinde bir yerden bir yere gitmek ise oldukça kısa sürüyor. Adım başı olan metro ve tren durakları sayesinde de kolayca seyahat edebiliyorsunuz.

Ortalam kira fiyatları nasıl?

Gayrimenkul Danışmanı Efe Rızvanoğlu, Londra’da bulunan kiralık daire ve odaların ortalama maliyetlerinden bahsetti. Vermiş olduğu rakamlar içerisinde ise hem faturalar hem de emlak vergisi v-yer almakta. Belirtmek gerekir ki, İngiltere’de emlak vergisini kiracı ödemektedir. Kira seçenekleri için opsiyonlar sunan Efe Rızvanoğlu, öğrencilere ve profesyonellere yönelik olan seçeneklerden bahsetti.

Birinci opsiyon olarak 1500 Pound seviyesini söyleyen Efe Rızvanoğlu, tek odalı bir ev için ideal maliyetin bu olduğunu belirti. 1500 Pound içerisinde bütün faturalar ve emlak vergileri de yer almaktadır. Bu tür seçenekler, genellikle Londra’nın merkezinde yer alan evler için geçerli. Efe Rızvanoğlu, “Eğer ben tamamen bir evde yaşamak istiyorum diyorsanız, mesela bir odalı bir dairenin ortalama maliyeti size 1500 Pound civarında olacaktır. Tabii bir odada 5 10 bin Pound‘a da yerler var. Fakat biraz daha öğrenci ve profesyonellere yönelik yerlere odaklandığımız için yaklaşık 1500 Pound diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Efe Rızvanoğlu, İngiltere’nin bazı sosyalleşme alanlarından bahsetti. Bu alanların en büyük özelliği ise insanların iç içe olması. Bu tür yerlerde biraz daha mahalle kültürü yer almaktadır. İnsanların bu tür yerlerde kiraya çıkması için ortalam 750 ile 1000 Pound arasında bir maliyeti gözden çıkarması gerekiyor. Efe Rızvanoğlu, “İkincisi, birden fazla odalı bir evde tuvaleti içinde bir oda kiralama yöntemi. Oldukça popülerdir Londra’da bu. Burada yaklaşık Londra içerisinde yaklaşık 1000 pound gibi seviyelerdedir tuvaleti içerisinde olan bir oda kiralama. Bunların tabi ortak mahalleleri yani sosyalleşme alanı, ortak mahallerdir. Ama sonuçta yine tuvaleti kendi odasında olduğu için bayağı bir işinizi görür. Bunun dışında eğer Londra’nın dışına çıkmak istiyorsanız, bu tarz tuvaleti içinde olan Bir oda bir evde yaklaşık 750 Pound 800 Pound seviyelerinde bulabilirsiniz.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Parsel sorgulama nasıl yapılır? İmar durumu sorgulama (Uygulamalı anlatım)

Türk bölgelerine gidin

Gayrimenkul Danışmanı Efe Rızvanoğlu, Londra ve çevresinde yer alan Türk bölgelerine değindi. Bu tür bölgelerde hem Türk marketlerinin hem de Türk restoranlarının olduğunu anlattı. Bu tür yerlere gidip harika tatlar tadabileceğimizi belirten Efe Rızvanoğlu, “Herringey bölgesine gidip müthiş yemeğinizi yiyip, market alışverişinizi yapabilirsiniz. Ama yapılan araştırmalara göre Londra’da bir hayatınız yani hayatınız boyunca üç öğünü bile dışarıda yersiniz bile bitiremeyeceğiniz kadar restoran var. Bu yüzden sizlere tavsiyem hazır Londra’ya gelmişken, bunlardan faydalanmanız.”