Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, YouTube üzerinden takipçilerine altın ve dolar hakkındaki tahminlerini aktarmakta. Son zamanlardaki tahminlerinin tutması ile beraber İslam Memiş, büyük bir yatırımcı kitlesi edinebilmeyi başarıdı. Bununla beraber İslam Memiş, yaptığı son yayında, oldukça net konuştu. Altın ve dolar hakkındaki yaptığı yorumlarda iki farklı rakam belirleyen İslam Memiş, bu rakamların aşağısı ya da yukarısının görülmesi durumunda yatırımcılarına ne yapmaları gerektiğini belirtecek.

İslam Memiş, birçok yatırım aracı ve ekonomik gelişmeler hakkında önemli tahminlerde bulundu. FED’in faiz kararı, gram altın, dolar, Brent petrol ve enflasyon hakkında birçok farklı yorumda bulundu. Özellikle enflasyon hakkında konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, enflasyonun daha da yükseleceğini belirterek karamsar bir hava yarattı.

FED’in mesajı nedir?

Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Amerikan Merkez Bankası (FED) Başkanı Powell’ın neler düşündüğünü aktardı. FED’in yıl sonuna kadar 3 ya da 4 defa faiz arttırımına gideceğini belirten İslam Memiş, “Nasıl bir haftayı geride bırakıyoruz, para piyasalarında son durum nedir, Fed’in faiz kararı sonrası düşüş mü yükseliş mi öngörülüyor? Bu soruların cevabını vermeye çalıcağım. Fed 75 baz puanlık faiz artışı yaptı, Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları şahin tondaydı. Sene sonuna kadar faiz artırımlarının 3-4 kez devam edeceğinin mesajını verdi. 2023’te küresel ekonomiklerin çıkmazda olduğu, enflasyonun daha da artacağı ortamı işaret ediyor.” yorumlarını yaptı.

Enflasyon 2023 ortasına kadar artar

Enflasyon

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hükümetin enflasyonu basıracağız sözlerini değerlendirdi. Enflasyonu bastırmakta başarısız olacaklarını belirten İslam Memiş, 2023 yılının ortalarına kadar enflasyonun artmaya devam edeceğini belirtti. Bütün dünyada hızla büyüyen bir enflasyon krizi var. Dünyanın diğer merkez bankalarının da enflasyon ile mücadele ederken sadece faiz arttırımına gittiğini belirten İslam Memiş, bu işlemin enflasyonu durdurmayacağını vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Her ne kadar bu enflasyonu eninde sonunda bastıracağız diye açıklama yapsalar da başarılı olacaklarını sanmıyorum. Muhtemelen 2023 ortalarına kadar bu enflasyon devam edecek. Merkez bankaları ve başkanları, bugüne baktığımızda enflasyonla mücadele eden, sadece faiz artırarak mücadele sürdüren merkez bankaları ve şahin tonlu açıklamalarla başkanları var karşımızda.” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş ellerinde dolar olanlar için konuştu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı'ndan çarpıcı gümüş ve altın yorumu

Altın ve para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, mevsimsel durumlardan dolayı 3 ay boyunca enflasyon rakamlarında düşüşlerin meydana geleceğini belirtti. Ancak yaz mevsimleri geride kaldıktan sonra enflasyon rakamlarının hızla yükselmeye başlayacağını belirten İslam Memiş, “Mevsimsel etkiden dolayı önümüzdeki 3 ay boyunca aşağı yönlü enflasyon göreceğiz. Hasat zamanı. Ancak bunların hepsi geçici. Fed’in faiz kararından sonra dolar endeksinde 105 seviyesine kadar yükseliş vardı ama 104 seviyelerini gördü. Faiz kararından sonra çok uçan kaçan bir şey olmadı çünkü beklenti fiyatlanmıştı.” diye konuştu.

Gram altında neler oluyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 950 TL ile 1050 TL bant aralığının takip edilmesi gerektiğini belirten İslam Memiş, “Gram altın 1016 seviyesinde (16 Haziran), güçlü destek seviyesi 950, güçlü direnç seviyesi 1050 seviyesi. Takip edeceğimiz bant aralığı bu. Altının ons fiyatında tekrar bir boğa piyasası, yani 1880 dolar görülebilir ay sonuna kadar.” ifadelerini kullandı. İslam Memiş, “17.50 direnç seviyesinde olsa da dolar kurunda benim beklentim vardı. Ben TL’ye geçmiştim. Korku varsa dolar TL 16.75, gram altın 980’e kadar gerileyince tekrar yorum yapacağım. Gerileme ihtimali varsa bekleyelim, yoksa alalım diyeceğim.” sözleri ile yatırımcıları uyardı.

Petrol fiyatları düşmeyecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, petrol fiyatları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İslam Memiş, OPEC ülkelerinin petrol fiyatlarının düşmesini istemediklerini belirtti. Bununla beraber yüksek petrol fiyatlarının OPEC ülkelerinin zenginliklerini arttırdığını söyledi. Bunlara ek olarak İslam Memiş, “125 dolara kadar yükselen brent petrol varili şu anda 118 dolar seviyesinde. Güçlü destek 116 seviyesi. Aşağı yönlü kırılırsa 114 dolar seviyesi tekrar test edilebilir. Biden, petrol fiyatlarıyla ilgili yeni açıklamalar yapabilir. OPEC ülkelerinin aslında fiyatları çok da düşürmeyi istemediklerini görüyoruz. Yükselişler onların ülke zenginliklerine katkı sağladığı için bırakın düşüşü yeni rekorlar güçlü duruyor.”