Ünlü Yazar ve Araştırmacı Hamza yardımcıoğlu, geçtiğimiz günlerde International Blockchain Economy Summit’te sahne aldı. Yapmış olduğu konuşmada Blockchain ve ekonomi hakkındaki yorumlarını aktaran Hazma Yardımcıoğlu, Alaaddin’in Sihirli Lambası’nı örnek vererek konuşmasına başladı. Ancak bu başlangıçta labadaki cinin üç dilek hakkı yerine, bir dilek hakkı sunduğunu söyledi. Yapmış olduğu konuşmada seyircileri bilgilendiren ve bilinçlendiren Hamza Yardımcıoğlu, lambadaki cinin kişiye bir kağıt verdiğini ve bu kağıda yazılan her şeyin gerçek olacağını söylediğini aktardı.

50 yıl süren var

Konuşmasına lambadaki cin örneği ile başlayan Hamza Yardımcıoğlu, lambadaki cinin kişiye üç dilek hakkı yerine bir dilek hakkı sunduğunu söyledi. Ancak lambayı ovalayan kişinin kurnazlık yapmak isteyeceğini belirten ünlü Yazar ve Araştırmacı Hamza Yardımcıoğlu, lambayı ovalayan kişinin her istediğinin olmasını isteyeceğini vurguladı. Lambadaki cin de bu kişiye, bir kağıt veriyor. Cin, bu kağıda yazılan her şeyin gerçekleşeceğini belirtiyor. Ancak lambadaki cin, bu kağıda yazılan her şeyin sadece 50 yıl boyunca kişide kalcağını ekliyor.

Ünlü Yazar ve Araştırmacı Hamza Yardımcıoğlu, böyle bir şeyin gerçek hayatta var olabilip olamayacağını sordu. Daha sonra ise buna benzer bir durumun gerçek hayatta gerçekleşebileceğini anlatan Hamza Yardımcıoğlu, cebinden 100 euro çıkardı ve bu kağıdın üzerine yazılan her şeyin gerçekleşeceğini aktardı. Ancak Hamza yardımcıoğlu, bu kağıtlara ya da paralara yazılan sayıların kişilerin değil, dünyanı yeni düzenini hazırlayan kişilerin bu kağıtlardaki meblağları belirlediğini söyledi.

2021 yılında bu büyü bozuldu

İnsanlığın 50 yıllık bir ukudan uyandığını anacak bozulan büyüyü çoğu kişinin farketmediğini aktaran ünlü Yazar ve Araştırmacı Hamza Yardımcıoğlu, insanlığın yeni bir uykudan uyandığını ve hala uyku sersemi olarak hareket ettiğini aktardı.

1971 yılı ile 2021 yılı arasında geçen 50 yıllık süre içerisinde inanlığın sürekli olarak para bastığını belirten Hamza Yardımcıoğlu, bu süreç içerisinde kredi ve para hacimlerinin sürekli olarak genişlediğini belirtti. Sürekli olarak para basılmasının ardından kimsenin görmediği bir şeyin gerçekleştiğini vurgulayan Hamza Yardımcıoğlu, enflasyonun artmaya başladığını dile getirdi. Enflasyonun artması nedeni ile sürekli olarak basılan o paralar, bir gün değerini yitirmeye başladı. Artık günlük hayatta kullandığımız bu kağıtların üzerlerinde yer alan rakamlar, gözümüze değersiz gelmeye başladı.

İLGİLİ MAKALE  Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den şoke eden dolar tahmini. Dolar yıl sonunda 70 lira olacak!

Yaklaşık 5 yıl önce, 100 TL çok büyük bir para idi. Fakat enflasyonun artması, artık 100 liranın çok küçük bir rakam olarak görülmesine neden oldu. Enflasyon nedeni ile satın alınabilen he türlü ürünün fiyatı artmakta. Bu yüzden de bize büyük gelen bazı rakamlar, şimdilerde çok küçük gelmeye başladı.

Ons altının 50 yıldaki değişimi

Ünlü Yazar ve Araştırmacı Hamza Yardımcıoğlu, International Blockchain Economy Summit’te Ons altının 50 yıldaki fiyat değişimini söyledi. 1971 yılında bir Ons altın, 35 dolara satın alınabilmekteydi. Ancak günümüzde bir Ons altın, 1700 dolar seviyesinden alıcı bulmaktadır. Sadece Ons altın fiyatlarına bakarak, enflasyonun 50 yıl içerisinde ne kadar yükseldiğini görmekteyiz.

Ünlü Yazar ve Araştırmacı Hamza yardımcıoğlu, 50 yıllık bir süre içerisine yayılan paranın değer kaybının 2021 yılındaki pandemi krizi ile beraber ortaya çıktığını belirtti. Pandemi krizi ile birlikte, dünya piyasaları alt üst oldu. Daha sonra ise 2022 yılının başlarında Rusya ile Ukrayna arasındaki sürtüşmelerden dolayı da bütün dünyada büyük bir enflasyon krizi baş göstermekte. Bu kriz ile beraber pandemi döneminde başlayan tedarik krizi, artmaya devam etti.

Enflasyon

Enflasyon

Ünlü Yazar Hamza Yardımcıoğlu, dünyadaki bütün merkez bankalarının sürekli olarak parasal genişlemeleri insanların gözlerinin önüne soktuklarını belirtmekte. Bu yüzden de insanlar, son 50 yıl içerisinde gerçekleşen ancak insanların farketmediği detayların, şimdiler de gün yüzüne çıkmaya başladığını belirtti. Artık insanlar, yaşanan krizler nedeni ile ekonomi konusunda çok daha bilinçli bir hale geldi. Bu kazanılan bilinç de kişilerin bireysel ekonomilerinin daha iyi yönetmesi zorunluluğuna itti.

İzleyin: Dikkat! Büyü Bozuldu! | Hamza Yardımcıoğlu | International Blockchain Economy Summit – İstanbul