Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar hakkındaki yorumlarını yapmaya devam ediyor. Uçuk dolar tahminleri ile gündemi sarsamaya devam eden ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, bu yorumları ile beraber dolara yatırım yapacak kişileri uyarıyor. Ayrıca mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarını da sürekli olarak eleştiren Selçuk Geçer, bu para politikalarına devam edilmesi halinde dolar kurunda büyük bir kırılma yaşanacağını da söyledi. Bu kırılmadan sorna sie doların 5 kata kadar artacağını ve artan bu dolar kuru ile birlikte de enflasyon ve işsizlik oranlarının da artacağını anlattı. Dış ticaret açığına da değinen ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, son 1 ayda dış ticaret açığının yüzde 147 oranında artış gösterdiğini ve bu artış itibari ile hükümetin doları elinde tutamayacağını anlattı. Bunlara ek olarak Selçuk Geçer, doların yıl sonuna kadar nasıl bir yol izleyeceğini anlattı.

Dolar 30 lira olacak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, uçuk dolar tahminlerini açıklamaktan asla çekinmiyor. Doların yıl sonuna kadar nasıl bir seviyeye geleceğini adım adım anlatan Selçuk Geçer, dolar kurunun ilk hedefinin 19 lira olduğunu ve bu seviyeye Eylül ayının sonunda ulaşacağını söyledi. Daha sonra ise Ekim aının ortalarına doğru doların 21 TL seviyesini geçeceğini anlatan Selçuk Geçer, Kasım ayı itibari ile dolar kurunun 25 lirayı bulacağını ve doların yıl sonunda ise 30 ila 35 lira seviyelerine kadar çıkacağının altını çizdi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Doların 20 lira olduğunda etkisi büyük olacak ama biz asıl etkiyi dolar 30 lira olduğunda göreceğiz. Çünkü aldığımız nefesten bu haberi kullandığımız telefona kadar aslında dolarla ödeme yapılıyor. Bu ülkede gizli bir şekilde yasal para birimi aslında dolar. Çünkü her şeyimiz dolarla geliyor. Bu nedenle de doların 30 lira olması demek hayatımızın karardığı anlamına gelir.” ifadelerine yer verdi.

Dolarda kırılma yaşanacak

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda büyük bir kırılmanın baş göstereceğini belirtti. Yapmış olduğu açıklamalarda dolar kurunun kırılma yaşayıp 70 lira gibi seviyelere çok kolay bir şekilde çıkacağını anlattı. Bunlara ek olarak ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dış ticaret açığının hızla arttığını ve son bir ayda dış ticaret açığının yüzde 147 oranında artış gösterdiğini belirtti. Bütün bu dış ticaret açığının kapatılabilmesi adına mevcut hükümetin dolar harcayacağını ve bu dolar harcamaları nedeni ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndaki dolar rezervlerinin tükeneceğini vurguladı. Tükenen bu dolar rezervi nedeni ile de Türk halkı büyük bir döviz kıtlığına girecek. Ek olarak mevcut hükümetin uygulamakta olduğu para politikalarını da yanlış bulan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, uygulanmakta olan bu yanlış para politikalarına devam edilmesi halinde dolar kurunda yaşanacak olan kırılmanın tutlamayacağını ve bu tutulamayan dolar kuru nedeni ile enflasyon ve işsizlik krizinin artmaya başlayacağını aktardı.

İLGİLİ MAKALE  Sene sonunda dolar 28 TL olur! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan dolar açıklaması

Gerçek enflasyon yüzde 300

Enflasyon

Enflasyon

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmış olan enflasyon verilerinin doğruluğunun düşük olduğunu belirtti. AÇıklanan enflasyon verilerinin düşük gösterildiğini vurgulayan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, bu düşük gösterilen enflasyon verileri nedeni ile vatandaşların maaşlarına yetersiz oranlarda zm yapıldığını belirtti. Bu yetersiz zamlar nedeni ile de vatandaşlar hızla artan enflasyon nedeni ile alım güçlerini çok hızlı bir şekilde kaybetmeye başladı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’de var olan enflasyonun yüzde 300 seviyelerine dayandığını ve artmaya da devam edeceğini belirtti.