Gümüşe yatırım, son zamanlarda yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Bununla beraber yaşanan küresel gelişmelerden ötürü, değerli metallerin hemen hemen hepsinde fiyat artışı söz konusu. Bu yüzden de gümüş gibi altına oranla daha ucuz olan değerli metallere yönelim artmakta. Ünlü piyasa analistleri de gümüşe yatırım yapmanın, yatırımcılar için karlı bir yatırım planı olabileceğini öngörmete.

Gümüş fiyatlarında dalgalı seyir var

Gümüş ve değerli metallerin fiyatlarının hemen hemen hepsinde, Şubat aından beri belli bir artış söz konusu. Hal böyle olunca da yatırımcılar gümüşe yatırım yapılıp yapılamayacağını merak etmeye başladı. Özellikle Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaştan sonra gümüş fiyatlarında büyük bir sıçrama gerçekleşti. Gümüşün ons fiyatı 26,95 dolara geldi ve 17 Haziran 2021 tarihinden sonra ilk defa bu kadar yüksek bir fiyata geldi. Şimdilerde ise gümüşün Ons fiyatı 25,66 dolar seviyesinde seyrediyor.

Algı etkileri sürmeye devam ediyor

yatırım danışmanları ve piyasa analistlerinin açıklamalarına göre gümüşteki fiyatlanmalar, algılardan sürekli olarak etkileniyor. Bütün dünyayı etkisi altına alan Ukrayna ile Rusya arasında süregelen savaş, gümüş fiyatlarının kontrollü bir şekilde seyretmesinden uzaklaştırdı. Dalgalı bir şekile sürekli düşüp yükselen gümüş fiyatları, yatırımcıların kafasını karıştırıyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gümüş hakkında neler söylüyor?