Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram gümüş fiyatları için yıl sonunda en az 20 Türk lirası seviyesini göreceğini belirtmekte. Bunlar ile birlikte 2021 yılının enflasyon fiyatlamasını yapmayan bir gümüş olduğu için İslam Memiş, gümüşün fiyatlarının belli bir süre sonra hızlı bir şekilde yükselebileceğini öngörmekte. Gümüş hakkında açıklamalarda bulunan Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gümüşün gram fiyatı 11.93 TL seviyesinden açılış yaptı. Gümüşün gram fiyatında 12 TL üzerindeki rakamların kalıcı olacağını zannetmiyorum. Benim asıl kademeli alım için beklediğim seviye  11. 30 TL seviyesi bu seviyeye geldikten sonra kişisel olarak alım yapmaya başlamayı düşünüyorum” sözlerini dile getirdi.

Değerli metallerde görülen yükseliş eğilimi

Son yaşanan küresel gelişmeler, bütün piyasaları etkiliyor. Bu yüzden de emtia fiyatlarında sürekli olarak bir dalgalanma mevcut. Yatırımcıların merak ettiği konu ise, gümüşün fiyatlarının nasıl olacağı ve gümüşe yatırım yapmanın mantıklı olup olmadığı. İslam Memiş gibi bazı piyasa uzmanları, gümüşe yatırım yapmanın oldukça faydalı olacağını savunmakta. Hatta İslam Memiş, yakın bir süreç içerisinde düğünlerde altın yerine gümüşün takılacağını söylüyor.

Değerli metallerde dün görülen yükseliş eğilimi çerçevesinde 25,85 dolar seviyesine kadar ulaşan gümüş, günü de 23,53 dolar seviyesinde kapattı. Gümüşün sabah saatlerindeki hareketlerini incelediğimizde ise yukarı yönlü kalıcı harekelerin olacağını öngörmekteyiz. Bütün bu veriler incelendiğinde gümüşteki yükselişin sürmesi durumunda 25,75 dolar ve 26 dolar dirençleri kısa vadede takip edilecek. Gümüş fiyatlarındaki teknik göstergelerin ise bu fiyatların daha da üzerine çıkacağını bize belirtiyor. Birçok piyasa uzmanı da gümüşün yıl sonuna kadar en az 2x yapacağını söylemekte.