Altın fiyatlarındaki düşüşler devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin enflasyon verilerinin açıklanması ile beraber piyasalarda dalgalanmalar başladı. bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, kendi hatasını kabullendi ve iddiayı kaybettiğini söyledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Eylül ayı itibari ile 1000 TL seviyesinin altından gram altın satın alınamayacağını söylese de gram altın fiyatları şu an için ekranlarda 978 lira, serbest piyasalarda ise 998 lira seviyelerinden satışa sunulmuştu. BÜtün bunlar ile beraber İslam Memiş, dünya piyasalarının Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafından beklenilen faiz kararına göre pozisyon aldıklarını ve bu pozisyonun da faizin 100 baz pun arttırılması.

“İddiayı kaybettim”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yayınlamış olduğu videoda iddia ettiklerinin tersi çıkması ile birlikte hatasını kabul etti ve ortaya atılmış olan iddiayı kendisinin kaybettiğini açıkladı. Eylül ayı ile beraber 1000 TL seviyesinin altından gram altın satın alınamayacağını anlatan İslam Memiş, serbest piyasalardaki makas aralıklarına rağmen gram altın fiyatları 1000 TL seviyesinin altında görüldü. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “En son videomuzda bir iddiam vardı, eylül itibarıyla gram altın alamayacaksınız demiştim. İlk iki iddiayı ben kazanmıştım ama 3. iddiayı kaybetmiş oldum. Gram altın ekranlarda 973 olsa da serbest piyasalarda 998 lira seviyesinden işlem gerçekleştirmeye devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Enflasyon oranları beklenilenden yüksek geldi

Enflasyon

Enflasyon

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yayınlamış olduğu videolarda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki enflasyon verilerinin beklenilen seviyelerin üzerinde geldiğini anlattı. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki enflasyon oranları yüzde 8,3. Ancak beklenilen enflasyon oranı ise yüzde 8,1 idi. Ancak enflasyon verilerinin beklenilen seviyelerden yüksek gelmesi piyasaların farklı bir şekilde fiyatlanma yapmasına sebep oldu. “Pazartesi ve salı günü yukarı yönlü hareketler vardı. Ne zamanki ABD enflasyonu açıklandı, beklenenden yüksek geldi, rüzgar tersine döndü. 4 günde rüzgarın tamamen tersine döndüğünü görmüş olduk. Enflasyon yüzde 8.3 olarak açıklandı. Beklenti 8.1 idi. Türkiye’de ve birçok ülkede enflasyon rakamları yükselmeye devam ederken enflasyonla mücadele de zorlaşıyor. 21 Eylül’de ABD’de faiz kararı açıklanacak. Piyasalar şu anda 100 olarak fiyatlıyor. Bu fiyatlamaların içine dahil oluyor. Küresel piyasalarda bir de resesyon fiyatlanıyor.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Avrupa'nın enerji krizi artacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten enerji ve emtia piyasaları hakkında önemli açıklamalar. Alışveriş yöntemleri değişecek

Çok sert geri çekilmeler yaşandı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki karışıklıklar nedeni ile altının gram fiyatı ve Ons altın fiyatlarında çok sert geri çekilmelerin yaşandığını dile getirdi. Bunlar ile beraber FED tarafından açıklanacak olan politika faizi kararı ile brilikte yeni fiyatlanmalar da görülebilecek. Ayrıca gram altın ve doların ekranlardaki fiyatlarından çok daha yüksek bir fiyatlanmaya sahip olduğu dile getirebiliriz. Çünkü bankalar ve serbest piyasalar tarafından uygulanmakta olan makas aralıkları, ekranlardaki fiyatların en az 17 lira fazlasına tekabül ediyor. Bu da ekranlarda gösterilen 970 lira seviyesindeki gram altının, kuyumcularda en az 987 liraya satılması demek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Dolar TL serbest piyasalarda 18.41-44 aralığında. Gram altında da aynı. 970 yok. Şu anda gram altın TL 992-996 lira seviyesinde anlık. Peki, bundan sonra ne olabilir. Altının onsu 1660’a kadar geriledi. En güçlü destek 1680 dolar idi. 1680 aşağı yönlü kırılmasaydı problem yoktu ama çok sert fiyatlama gerçekleşti. Bugün 1654’e kadar sert çekilme gördük. 1640-1610 destek seviyesi. Haliyle gram altın 1000 liranın altına sarktı. Aslında dolar kuru bir miktar gram altının kurtarıcısı oldu, daha sert satışlar da görebilirdik.” sözlerini sarfetti.