Piyasalar, yine Amerikan Merkez Bankası’na (FED) çevrilmiş durumda. Çünkü FED’in faiz arttırma sinyali her geçen gün artmaktadır. Bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu gram altın ve dolar yorumları ile dikkatleri üzerine toplamış vaziyette. Bunlara ek olarak İslam Memiş, son birkaç aydır gram altın ve doların yıl sonunda ulaşacağı seviye ile ilgili tahminlerini sık sık aktarmakta. Ayrıca bu tahminler, her zaman için aynı tahminler. İslam Memiş, tahminlerini son birkaç aydır aynı seviyede tutmaktadır. Bütün bunlara ek olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, enerji kıtlığı ve şirket iflasları üzerinde de önemli açıklamalarda bulundu. Kripto paralar ile de önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, FED başkanının yapmış olduğu şahin tonda açıklamalar nedeni ile kripto para ve emtialarda düşüşlerin görülebileceğini belirtti.

1000 liraya gram altın bulunmuyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda gram altın fiyatları ile ilgili tahminlerini ve yorumlarını aktardı. Gram altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde artmaya başlayacağını vurguladı. Bununla birlikte gram altın fiyatlarının 1000 lira seviyesinden alınamayacağını anlattı. Bunun sebebi ise serbest piyasalarda satılan altın fiyatlarında büyük makas aralıklarının bulunması. Gram altın fiyatları 1000 lira olsa bile makas aralığı nedeni ile en az bin 15 liradan satın alınmaktadır. Bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gram altın 1.005 lira olsa da bankadan ya da fiziki olarak yatırımcı 1017 liradan gram altın alıyor.  10-15 lira makas aralığı var. 1.000 liraya gram altın almak için gram altının 985 liraya gerilemesi gerekiyor. Ben bu ihtimali zayıf görüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Dolar karşısında emtia fiyatları manipüle edildi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gram altın fiyatlarının dolar ve Ons altın fiyatları ile bağlantılı olduğunu dile getiren İslam Memiş, uzun vadeli yatırım yapacak kişilerin gram altın yatırımına öne vermeleri gerektiğini dile getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gram altın hem dolardan hem de onstan besleniyor. Şu anda ons altın fiyatındaki baskılanmadan dolayı düşüyor. Önümüzdeki yıl düğün yapacaklar, borcu olanlar uzun vadede bunu fırsat olarak kullanabilirler. Yıl sonu gram altın 1.400 lira tahminim değişmedi. Doların karşısındaki tüm enstrümanlarda manipüle edilmiş fiyatlar görüyorum. Yatırım için bu enstrümanları ön planda tutuyorum.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Rüyada Cumhuriyet altını görmenin tabiri - Rüyada Cumhuriyet altını satmak, bulmak, vermek ne anlama gelir?

Avrupa son çeyrekte daha büyük bir kriz hissedecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Avrupa2nın büyük bir enerji krizi ile karşı karşıya kalabileceğini ve bu enerji krizi nedeni ile Avrupa’nın çok kötü bir duruma düşebileceğini belirtti. Bütün bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, stagflasyon sürecinin başlayacağını vurguladı. İslam Memiş, “Artık resesyonun fiyatlamalara ve piyasalara yansımasını göreceğiz. Enerji krizi Avrupa’yı yakıp kavuruyor. Avrupa bu krizi yılın son çeyreğinde daha çok hissedecek. Şirket batakları oluşacak. Eylül itibariyle küresel para piyasalarında çok farklı gelişmeleri konuşacağız” sözlerini sarfetti.

ATM ve kredi kartına elveda edilecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaşana çip krizi nedeni ile insanların alışveriş mantıklarında büyük değişimler yaşanacağını belirtti. Bunlar ile beraber İslam Memiş, “Yeni dünya düzeninde sanal alışveriş ön planda olacak. İnsanlar kredi kartlarından ya da banka kartlarından alışveriş yapıyorlardı. Artık banka müşteri hizmetleri arayacak ve sanal kredi kartınızı kuralım, cip krizinden dolayı size ATM ya da kredi kartı gönderemiyoruz diyecekler. İnsanları sanal varlık üzerinden yeni bir dijital hayata hazırlıyorlar. Bütün işlemleri online yapacaklar. ATM ve kredi kartı kullanmayacaklar.” açıklamasını yaptı.