Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu açıklamalar ile birlikte yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Bunlar ile beraber son zamanlarda yapmış olduğu dolar ve gram altın ile ilgili tahminlerinin tutması ile beraber yatırımcı kitlesini genişletmeye devam eden İslam Memiş, yapmış olduğu yıl sonu gram altın ve dolar tahminleri ile gündeme oturmaya devam ediyor. Aylardır gram altın yıl sonu tahmini aynı seviyede tutan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, enflasyon krizinin 2023 yılının ortalarına kadar devam edeceğini belirtti. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından altın fiyatlarındaki düşüş hızlandı. Ancak İslam Memiş, bankalar ve serbest piyasalar tarafından belirlenmiş olan makas aralığı nedeni ile ekranlarda 1000 TL seviyesinin altında yer alan gram altının 1000 TL seviyesinin altından alınamayacağını belirtti.

Seneye gram altın 1500 TL seviyelerine çıkacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatları ile ilgili açıklamış olduğu yıl sonu tahminlerinin ardından da seneye gram altın fiyatlarının nasıl bir fiyat bandına sahip olacağını anlattı. Gram altın fiyatlarının önümüzdeki sene yükseleceğini. ve ana seviyenin 1500 TL olacağını belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, geçmiş dönemlerdeki yapmış olduğu tahminlerinin tuttuğunu belirtti. İslam Memiş, “Yıl sonu öngörümde değişiklik yok. Bugün 1000 lirayı konuşuyoruz. Çok yakında 1200 TL altı görülecek mi diye tartışacaklar. Bizim altın 100 lira, 200 lira, 500 lira gidiyor. Elindeki miktarı artır, fiyatı bırak diyoruz. Geçen sene gram altın 500 liraydı. Bugün 1000 lirayı konuşuyoruz. Seneye 1500’ü konuşacağız. 200, 500 beğenmedin, 1000. Sen ne beğeneceksin?” açıklamasını yaptı.

Yıl sonunda dolar ve gram altında neler olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda gram altın ve dolar fiyatlarının yıl sonunda nasıl bir seviyeye geleceğini açıkladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yıl sonunda 1450 TL seviyesine dayanacağını belirtti. 2023 yılında ise altın fiyatları için 1500 TL seviyelerinin konuşulacağının altını çizen İslam Memiş, dolar kurunun da yıl sonunda 21 lira seviyesine ulaşacağını belirtti.

İLGİLİ MAKALE  Dolar ile beraber enflasyon fırlayacak! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den şoke edecek dolar yorumları

Altın fiyatları neden düşüyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve diğer altın çeşitlerinin fiyatlarının neden düştüğü ile ilgili önemli bilgiler verdi. Yapmış olduğu açıklamalarda gram altın fiyatlarının Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafından baskılandığının altını çizen İslam Memiş, ek olarak bu baskılanma sonucunda da altın fiyatlarının istenilen seviyelere çıktığında büyük bir patlama yaşanacağını belirtti. İslam Memiş, altın fiyatlarının şu an için bir düşüş trendinde olduğunu ancak 1000 TL seviyesinin altından da gram altın alınamayacağını belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altının ons fiyatı ABD enflasyon verisiyle geri çekildi. Çabucak 1700 doların üzerine ataklar gerçekleştirdi. 1550 dolar senaryosu var. Mış, muş bir kenara, gerçekleşmiş fiyatlar bir kenara. 2059’a kadar yükselen ons altın vardı, bugün herkes 3000-3500 dolarlardan bahsediyorlar. Altının ons fiyatı 1700’e kadar geriledi mi? Evet, geriledi. Bu fiyatı alır cebime koyarım. Tereddüdüm varsa gerçekleşenin yüzde 50’sini cebine koy, diğeri için endişen varsa o zaman yine alır kazanırsın. Ya olmazsa? Agresif yükselişler olursa bu kez açıkta kalmaktan ziyade yüzde 50’yi kurtardığın için paçayı kurtarmış olacaksın. Altın fiyatlarının rekor fiyatlarını test etmesi için oldukça fazla hikaye olmasına rağmen altın fiyatları baskılanıyor, patladığı zaman fena patlayacak. Ben yukarı yönlü hareketler bekliyorum. Elinde dolar bulunduran şanslı yatırımcı diyorum. Yeni dolar geçen eline şanslı.” sözlerini sarfetti.