Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu gram altın ve dolar yorumları ile dikkat çekmeye devam ediyor. Genel olarak gram altın ve dolar ile ilgili tahminlerini paylaşmaktadır. Daha çok gram altın ile ilgili tahminlerini aktaran İslam Memiş, yıl sonunda gram altın fiyatlarının ne kadar olacağını anlatmaktadır. Ancak dolar ve diğer dünya para birimlerine de dikkat çeken İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalar içerisinde doların gelebileceği noktalar ve euro ile ilgili gelişmelere de yer verdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tüm dünyada başlayacak olan ekonomik krize dikkat çekti ve insanların artan enflasyon nedeni ile daha da fakirleşmeye başlayacağını anlattı.

Borsada neler oluyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, borsa ile ilgili yorumlarını da aktardı. Son zamanlarda borsa hakkındaki yorumlarını sık sık dile getiren İslam Memiş, borsada yükselişler olduğu ancak bu yükselişlerin ne zamana kadar sürebileceğini anlattı. İnsanların borsa hakkındaki tutumlarına değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Dünyada merkez b ankalarının insanları borsa tarafına yönlendirmesi, borsalardaki ralliler, uzun vadeli araçlara insanları yönlendirmek ve parayı havuzda tutmak gibi bir teknik. Böyle bir şey planlandı. Bakalım yatırımcılar büyük buhran geldikten sonra neler yapacak? Bunu ilerleyen aylarda göreceğiz. Küresel piyasalarda hisse senetlerini tutarak ya da kendi para birimlerinde tutarak bir politika belirlediler.” ifadelerine yer verdi.

Dolar neden yatay seyirde devam ediyor?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunda neden halen yatay bir seyirin devam ettiğini anlattı. İslam Memiş, dolar kurunda bir miktar geri çekilmelerin olduğunu belirtti. İslam Memiş, KKM nedeni ile insanların sürekli olarak TL cinsinden para biriktirmesi nedeni ile dolarda herhangi bir tepki olmadığını vurguladı. Ayrıca faizlere değinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Dolar TL Kapalıçarşı’da 18.68-18.71 seviyesinde. Dolar TL kurunda bir miktar geri çekilmeler görüyoruz. Ekranlarda sabit ama Kapalıçarşı’da 18.75’e kadar yükselen bir kur vardı. TCMB 10.50’ye faizi indirdi, dolar TL’de herhangi bir tepki olmadı. Doların performansı ile alakalı bir durum yok. Burada insanlar KKM’yi tercih ettiği için veya bankalar yatırımcıları TL’de bekletmek için gayret gösterdiği için dolar TL’de hamle göremiyoruz.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  Dolar almadan önce bir daha düşünün, o gün geldiğinde piyasalar karışacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in çok önemli açıklamaları

“Ekonomik krizler toplumsal kaosa dönüşüyor”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ekonomik krizlerin baş göstereceğini ve bu yüzden d insanlar arasında büyük bir kaosun oluşacağını belirtti. Bu kaos sebebi ile insanlar, yapacakları yatırımlara çok fazla dikkat edcek ve ellerindeki nakit para yerine emtialar ya da kripto paralar tutacak. Bütün bunlara ek olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Öyle bir kaos, ekonomik kriz geliyor ki, bunu görenler önceden tedbirini alanlar ve almayanlar arasında dağlar kadar fark olacak” diyerek ekonomik kriz öngörüsünde bulunan Memiş, şöyle devam etti: “Bu hafta çok güzel hikayeler vardı, tabii ki görene ve bilene. Özellikle Fransa’daki toplumsal ayaklanmayı gördük. Bu sokak eylemlerinin Atina’ya sıçradığını gördük. Ekonomik krizler toplumsal kaosa dönüşüyor.”

Altın yıl sonunda kaç TL olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yıl sonunda nasıl bir seviyeye geleceğini açıkladı. Şu an için altın fiyatlarında ekranlar yerine serbest piyasa ve bankalara bakılması gerektiğini vurgulayan İslam MEmiş, altın fiyatlarındaki makas aralığına dikkat çekti. Altın fiyatlarındaki bu makas aralığına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, gram altına yatırım yapacak olan kişilerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Bütün bunlara ek olarak gram altın fiyatlarının ilk olarak bin 200 TL seviyesine geleceğini açıklayan İslam Memiş, yıl sonuna doğru gram altı fiyatlarının bin 450 TL seviyesine kadar yükseleceğini belirtti. Ayrıca 2023 yılı için gram altın fiyatlarının da bin 500 TL bandında olacağını anlatan İslam Memiş, şu an için gram altın alım fırsatının doğduğunu ve insanların dikkatli hareket ederek altın fiyatlarındaki makas aralıklarına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.