Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili yorumlarını yapmaya devam ediyor. Dolar ve ekonomi dışında konut fiyatları ile ilili yorumlarını da dile getiren Selçuk Geçer, 2023 veya 2024 yıllarınında konut fiyatları ile ilgili şaşırtan olayların yaşanacağını söyledi. Sürekli olarak doların yükselmeye devam edeceğini söyleyen Selçuk Geçer, dolar kurunun yakın bir zaman içerisinde 20 lira seviyelerine kadar yükseleceğini söyledi. Kısa ve uzun vadeli dış borçları değerlendiren Selçuk Geçer, cari açık nedeni ile dolar kurunun yıl sonuna kadar yükselmeye devam edceğini belirtti. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Twitter’dan yapmış olduğu bir paylaşım ile beraber dolar kurunun 22 lira olacağının haberini verdi. Selçuk Geçer’in Twitter paylaşımı şu şekildedir:

“Döviz cinsinden kısa vadeli borç stoku 182.3 milyar dolar ile rekor kırdı. Dolar 22 hayırlı olsun”

Selçuk Geçer’den dikkatli olun uyarısı

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, ellerinde dolar olanlar ve bu dolarları bozdurmak isteyenler için uyarıda bulundu. DOlar kurunun yakın bir zaman içerisinde yükselmeye başlayacağını belirten Selçuk Geçer, doların ilk hedefinin 17,80 olduğunu söyledi. Sonrasında ise Eylül ayına geldiğimizde dolar kurunun en az 20 TL seviyesinde olacağını söyleyen ünlü ekonomist, merkez bankalarının agresif faiz kararlarının gelmeye devam edeceğini söyledi. Selçuk Geçer, Aralık 2021’de yaşanan olayları anlatan Selçuk Geçer, “Kabine Toplantısı’nda Süper Bono çıkar mı düşüncem vardı. Bunlar çıkmadı. Daha güzel haberim var. Aya çıkıyoruz. Umarın uzay başvurularınızı yapmıştır. Brent petrol fiyatları yükselmeye devam edecek. Çünkü Rusya-Ukrayna krizi bitmedi. Bir de Çin’den kapanmalar başladı. Dünya fokurdamaya devam ediyor. Stagflasyon korkusu başladı. Bu da Merkez Bankaları daha fazla agresifleşecek mi? sorunu getirdi. Bu açıklamalar yavaş yavaş başladı. Dolarda 19 liraya hazır olun. Dolardaki ilk hedef 17,80 sonrasına 19 lira olacak. Bu seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın. Dolar 27 Aralık’ta 12 liraya geldi. Ama bu artık olmayacak. Merkez Bankası o dönem 20- 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı. Bu maceranın toplam süreci 5 ay. 5 ay içerisinden 12 liradan tekrar 17 liraya çıktı. 18 saymıyorum o 1-2 saatlik bir olay. Bu filmi bize güzel oynadılar. Doları 13 ila 14’te tutamıyorlar. Borçları çıkardığımızda rezervlerimiz eksilerde. Neden?” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş'ten şaşırtan dolar yorumu. Dolar Eylül ayına çakılacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın ve dolar fiyatlarının yıl sonu seviyelerini söyledi

Dolar bozduralım mı?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, takipçilerinin sormuş olduğu “Dolar bozduralım mı?” sorusunu yanıtladı. Takipçilerinine dikkatli olamaları gerektiğini belirten Selçuk Geçer, yastık altındaki paraların alınabilmesi için 40 takla attıklarını söyledi. Bunlara ek olarak Selçuk Geçer, Türkiye’nin kısa vadeli çok büyük bir dış borcunun olduğunu dile getirdi.

Konut fiyatlarına neler olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yaşanan konut fiyatı krizi ile ilgili youmlarını aktardı. 5 ya da 6 yıl sonrasında büyük bir krizin geleceğini ancak, 2024 yılına kadar konut fiyatlarında belirli bir düşüşün yaşayacağını vurguladı. Yapmış olduğu açıklamalarda konut krizinin sahte olduğunu dile getiren Selçuk Geçer, “Konut çok büyük bir balon haline geldi. İhtiyacım yoksa konut almam. Bu sahte bir kriz. 2023 2024’te ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu kriz atlatıldıktan sonra acayip bir refah gelecek. 5-6 yıl sonra asıl korku filmi gelecek.” sözlerine yer verdi.