Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden hazırlamış olduğu videolar aracılığı ve yazmış olduğu köşe yazıları aracılığı ile yatırımcı takipçilerini ekonomi hakkında bilgilendirmeye devam ediyor. Genel olarak yapmış olduğu yorumlarda dolar ve gram altın fiyatları hakkında olmaktadır. Ancak gerekli durumlarda gümüş gibi diğer emtia ve dolar dışındaki dünya para birimlerine değinen İslam Memiş, aynı zamanda Borsa İstanbul’un verilerinin de değerlendirmektedir. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son zamanlarda daha çok gram altın fiyatlarının yıl sonunda nasıl bir seviyeye ulaşacağını belirtti. Bununla beraber 2023 yılında gram altın fiyatlarının hangi seviyede olacağını aktaran İslam Memiş, dolar hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Gram altın fiyatları yıl sonunda kaç TL olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonuna kadar gram altın fiyatlarının kademeli bir biçimde yükseleceğini dile getirdi. Gram altın fiyatlarının Kasım ayları sonuna doğru bin 200 TL bandına yerleşebileceğini belirten İslam Memiş, aynı şekilde bu seviyenin de daha üstünde bir rakam görme ihtimalinin olduğunu söyledi Gram altın fiyatlarının dünya piyasaları tarafından baskılandığını dile getiren İslam Memiş, yıl sonuna doğru gram altın fiyatlarının  bin 450 TL seviyesine kadar çıkacağını dile getirdi. Bütün bulara ek olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 yılına girdikten sonra ise gram altın fiyatları için bin 500 TL seviyesinin konuşulacağını dile getirdi.

Şu an için alım fırsatı var denilebilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda gram altın ve gümüş gibi emtiaların fiyatlarında baskılanma olduğunu dile getiriyor. Bu baskılanma sonucunda ise emtiaların fiyatlarında herhangi biri yükselme görülmüyor. fakat bu baskılanma bir gün kırılacak ve emtia fiyatları çok daha yüksek seviyelere çıkacak. Bununla beraber çok daha yüksek seviyelerde gram altın ve gram gümüş fiyatları göreceğiz.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve gram gümüş için satmayın uyarısı yaptı. Değerlerinin altında olan bu emtialardaki alım fırsatına dikkat çeken İslam Memiş, elinizdeki emtiaların satılmaması ve mümkünse gram altın ya da gram gümüşe yatırım yapılması gerektiğini vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gereğinin ve değerinin altında altın ve gümüş fiyatları var. Bu seviyeler alım fırsatı sunuyor. Elinizdeki altın ve gümüşleri kaptırmayın, satmayın.Psikolojik savaşın yenileni siz olmayın. Varlıklarınızı bozdurmayın. Beklemeye devam ediyoruz. Cuma günü yaşanan düşüşlerin hiç bir mantığı yoktu. Ekim ayının son haftası olduğu için ben Ekim ve Kasım aylarında beklentim büyük olduğu için emtia tarafındaki trendim pozitif yönde devam ediyor.” açıklamasını yaptı.

İLGİLİ MAKALE  Doları olanlara uyarı! İslam Memiş 'Dolarla altın alan şimdi ucuz altın alacak'

Dolarda gerileme olabilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde dolar olan yatırımcıları uyardı. Yapmış olduğu açıklamalarda doların gerileme ihtimalinin olduğu dile getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Euro/dolar paritesinde 1-02 ve 1-03 bandına kadar bir toparlanma olacağını tahmin ediyorum. Bu toparlanma kısa vadede olabilir. Önümüzdeki hafta açıklanacak olan Fed’in faiz kararı zaten fiyatlandı. 75 baz puan bir faiz artırımı bekleniyor. Ama Fed Başkanı Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Legarde’nin açıklamaları önemli olacaktır. ‘Yine enflasyonu bastıracağız ve her şey güllük gülistanlık olacak’  diye piyasalara gülücük dağıtmaya devam edecekler. İnanmıyoruz tabii ki böyle yeşil enflasyon yok dünyada ama değer bazında baktığınızda dolar bazında bir gerilemenin mümkün olabileceğini tahmin ediliyor.” diye konuştu.