Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni hafta için yorumlarını aktardı. Dolar ve altın ile ilgili önemli tahminlerini dile getiren İslam Memiş, dolar ile zarar etmeden nasıl altın alınabileceği ile ilgili metodları anlattı. Doların bütün dünyada yükselmesi ile beraber, altın fiyatlarında da belirli geri çekilmeler mevcut. Bununla birlikte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar dışında diğer yabancı para birimlerine de yatırım yapılmasının mantıklı olacağını söyledi.

Elinde dolar olan ne yapmalı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde dolar olanlar için önemli açıklamalarda bulundu. Parite ile işlem yapılması gerektiğinin altını çizen İslam Memiş, diğer yabancı para birimlerine yatırım yapılmasının mantıklı olacağını söyledi. Özlelikle Sterlin için konuşan ünlü Finans Analisti İslam Memiş, Ekim ayı ile beraber euro ve sterlinde yükselmelerin başlayacağını vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Dolar endeksi 109’a kadar yükseldi. Diğer yabancı para birimlerine de yatırım yapabilirsiniz. İsviçre frangı olsun, sterlin olsun. Sterlinle sizi ocak ayında tanıştırmıştım. Ciddi anlamda değer kaybeden, önü açık bir para birimidir. Parite ile dolarınızı takas işleminde yine gerçekleşleştirebilirsiniz. Elinde dolar olanlar bugünlerde çok şanslı. Eylül ve ekimle birlikte euro ve sterlinde ciddi toparlanmalar bekliyor olacağım.” diye konuştu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde dolar bulunduran kişileri çok şanslı olarak nitelendirdi. Gümüş ve altının Ons fiyatlarında ciddi düşüşler olduğunu dile getiren İslam Memiş, gram altın fiyatlarının şu an için yüksek olduğunu söyledi. Ekranlardaki gram altın fiyatları yerine serbest piyasadaki gram altın fiyatlarına bakılması gerektiğini söyleyen İslam Memiş, serbest piyasalardaki gram altın ve diğer emtia fiyatlarının çok daha yüksek olduğunu belirtti. Bunlara ek olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ile emtia almanın çok daha karlı olacağını söyledi. İslam Memiş, “Elinde dolar bulunduran, bugünlerde oldukça şanslı. Çünkü altın ons ve gümüş ons fiyatında da ciddi düşüşler yaşandı. Şu anda gram altın/TL fiyatı yüksek. İçeride düşmüyor. Ekranlardakinin aksine gram altın/TL fiyatı şu anda 981 lira. Serbest piyasalara geldiğinizde o televizyonlardaki rakamların geçerli olmadığını göreceksiniz. Gram altın/TL için söylüyorum bunu ama paritelere baktığınızda dünya ucuz altın almaya devam ediyor. Dünyada dolarla emtia alanlar, şu anda dünyada ucuz altın topluyorlar.” yorumlarında bulundu.

İLGİLİ MAKALE  Dolar baskılandığı için düşük gösteriliyor! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş doların gerçek değerini açıkladı

Video: İslam Memiş’ten her bütçeye uygun altın önerileri. Düğün için en uygun takı hangisi?

Gram altında neler oldu?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatları hakkındaki tahminlerini aktardı. yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam eden İslam Memiş, diğer emtialar ve doların önümüzeki aylarda hangi seviyelerde olacağını belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Temmuz ve ağustos aylarında 950-1000 lira aralıkları korunacaktır. Dolar/TL kurunda 17-18 TL aralığı, gümüş gramda 10-11 lira aralığı devam edecek. Temmuz ve ağustos ayında çok bir şey beklememek gerekiyor. Elinde dolar bulunduran yatırımcısı parite işlemi ile altın alırsa, ucuz altın alma şansına sahip olacaklar.” açıklamasında bulundu.

İzleyin: Sanal altın ve gümüşümü fizikiye nasıl dönüştürebilirim? İslam Memiş açıkladı