Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu ekonomi yorumları ile takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Özlelikle altın fiyatları ile ilgili yapmış olduğu tahminlerinin tutması ile yatırımcı kitlesini bir hayli genişleten İslam Memiş, aynı zamanda dolar ile ilgili de önemli açıklamalar yapmaktadır. SOn zamanlarda ise İslam Memiş, dolar ve gram altın ile ilili önemli açıklamalar yaptı. Yapmış olduğu açıklamların geneli ise gram altın ve dolar fiyatlarının yıl sonunda geleceği seviyeler. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, son zamanlarda altın fiyatlarının düştüğünü ve düşme nedeninin de Amerikan Merkez Bankası tarafından yapılan baskılanma olduğunu dile getirdi.

Altın fiyatlarının düşme nedeni?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda altın fiyatlarının baskılandığını ve bu baskılanma sonucunda da altın fiyatlarının düşüşe geçtiğini vurguladı. Yaşanan bu düşüşler ise gram altına yatırım yapmak isteyen küçük yatırımcılar için önemli bir fırsatı gün yüzüne getirebilir. Fakat İslam Memiş, 1000 TL seviyesinin altından gram altın almanın şu an için imkansız olduğunu belirtti. Ekranlarda gram altın fiyatlarının 1000 TL altında gösterilmesine rağmen makas aralıkları nedeni ile bankalar ve serbest piyasalarda altın fiyatlarının 1000 TL altında göremeyeceğimizi aktaran Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, baskılanan altının ileriki tarihlerde çok fena bir şekilde patlayacağının altını çizdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altının ons fiyatı ABD enflasyon verisiyle geri çekildi. Çabucak 1700 doların üzerine ataklar gerçekleştirdi. 1550 dolar senaryosu var. Mış, muş bir kenara, gerçekleşmiş fiyatlar bir kenara. 2059’a kadar yükselen ons altın vardı, bugün herkes 3000-3500 dolarlardan bahsediyorlar. Altının ons fiyatı 1700’e kadar geriledi mi? Evet, geriledi. Bu fiyatı alır cebime koyarım. Tereddüdüm varsa gerçekleşenin yüzde 50’sini cebine koy, diğeri için endişen varsa o zaman yine alır kazanırsın. Ya olmazsa? Agresif yükselişler olursa bu kez açıkta kalmaktan ziyade yüzde 50’yi kurtardığın için paçayı kurtarmış olacaksın. Altın fiyatlarının rekor fiyatlarını test etmesi için oldukça fazla hikaye olmasına rağmen altın fiyatları baskılanıyor, patladığı zaman fena patlayacak. Ben yukarı yönlü hareketler bekliyorum. Elinde dolar bulunduran şanslı yatırımcı diyorum. Yeni dolar geçen eline şanslı.” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Gram altın için alım fırsatı ne zaman? Altın ve dolar yatırımı yapmak isteyenlere Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten önemli tavsiyeler

Büyük tufan geliyor

Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam memiş, yapmış olduğu açıklamalarda geçmiş dönemlerde yapmış olduğu tahminlere değindi. Şimdi de 1000 TL altına gram altın alınamayacağınını vurgulayan İslam Memiş, gram altının 1000 TL seviyesinin altında gösterilmesine kanmamamız gerektiğinin altını çizdi. Bütün bunlar ile beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gram altın TL 997 seviyesinde gösteriliyor. Gram altın TL şu anda 1013-1017. Gram altın 1000 liranın altına sarkar mı? Her şey olur piyasalarda ama ben bir iddiaya girmiştim, 1000 lira altına alamayacaksınız diye. Nisanda 900 altı alamayacaksınız dedim, kimse alamadı. Mayıs ayında 950 dedim, ikinci iddiamdı. Sizi ekim ayına hazırlıyorum, büyük bir tufan bekliyorum diye videolarım vardı. Neden eylül, ekimi işaret ettiğime dair açıklamalarımı yaptım. 1 Eylül itibarıyla 1000 lira altında gram altın alamayacaksınız dedim. Bugüne kadar gram altın TL 1000 liranın altına sarkmadı. Kimin için sarktı ‘hani’ciler için. 980’e gram altın var diyorlar. Senin gibi ‘hani’ciler olacak ki millet parayı götürecek. Bugüne kadar Türkiye’de gram altın TL 1000’in altına sarkmadı. Gram altın TL fiyatını 990 görüyorsunuz, tuzağa düşmeyin, altın ihtiyacınız olur 1000 lira altından elinizden alırlar dedim. Umarım uyarılarım yine dikkate alınır.” diye konuştu.

Seneye gram altın 1500 TL olacak

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, genellikle gram altın fiyatlarının yıl sonundaki seviyeyi söylemekteydi. Ancak şimdilerde ise 2023 yılında gram altın fiyatlarının ne kadar olacağının altını çizen İslam Memiş, gram altın için seneye 1500 TL seviyelerinin konuşulacağını belirtmişti. Geçen sene gram altın 500 lira gibi seviyelerdeyken İslam Memiş, gram altının bu sene 1000 lira seviyelerine çıkacağını anlatmıştı. Şimdilerde ise gram altının 2023 yılında 1500 TL seviyesine çıkacağını belirten İslam Memiş, “Yıl sonu öngörümde değişiklik yok. Bugün 1000 lirayı konuşuyoruz. Çok yakında 1200 TL altı görülecek mi diye tartışacaklar. Bizim altın 100 lira, 200 lira, 500 lira gidiyor. Elindeki miktarı artır, fiyatı bırak diyoruz. Geçen sene gram altın 500 liraydı. Bugün 1000 lirayı konuşuyoruz. Seneye 1500’ü konuşacağız. 200, 500 beğenmedin, 1000. Sen ne beğeneceksin?” açıklamasını yaptı.