Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden yayınlamış olduğu videolar ile birlikte yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Bunlara ek olarak İslam Memiş, son videoları ve açıklamlarında genel olarak gram altın ve dolar kurunun yıl sonunda ulaşacağı noktayı belirledi. Bu açıklamalar ile beraber de yatırımcılar, nelere yatırım yapması gerektiği konusunda bilgilendirmeler alıyor. Ancak İslam Memiş, yayınladığı videolarda her zaman için söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurguluyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda gram atının yıl sonunda rekor bir seviyeye geleceğini anlattı. Gram altının kademeli bir şekilde yükselişe geçeceğini anlatan İslam emmiş, ayrıca dolar kurunun da yıl sonunda yeni bir rekora imza atacağını vurguladı. Yıl sonunda gram altının pozitif görünümü devam edecek. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yıl sonuna yaklaştığımızda 1200 TL seviyesine ulaşacağını vurguladı. Yıl sonunda ise gram altın fiyatları 1450 TL seviyesine kadar çıkacakken, dolar kuru da 21 lira seviyesini test edecek.

Altın fiyatları baskılanmaya devam ediyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda gram altın fiyatlarının başta Amerikan Merkez Bankası (FED) olmak üzere birçok dünya merkez bankalarınca baskılandığını belirtti. Bu yüzden de altın fiyatları dar bir bant ararlığına sıkışmış durumda. Bu da saece gram altın fiyatlarının değil, aynı zamanda Ons altın fiyatlarının da baskılanmasına neden oluyor. Ayrıca doların uluslararası piyasalardaki değer artışı da altın gibi emtiaların fiyatlarının baskılanmasındaki en büyük etmenlerden biri. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın fiyatları bu hafta baskı altında kalmaya devam ediyor. Çünkü doların uluslararası piyasalardaki değer artışı çok dikkat çekici. Dolar endeksi 110 seviyesine yükseldi. Eylül ayında FED’in faiz toplantısı var. Bu tarafa odaklandık. Yani altın fiyatları FED’e odaklandı. Altının ons fiyatında 1700 dolar seviyesinin altına sarkma var. Şu an itibariyle 1697 dolar seviyesinde, 1680-1720 bu bant aralığına sıkıştı ve bu seviyeleri takip etmeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ MAKALE  Pırlanta alırken nelere dikkat etmek gerek? İslam Memiş'ten pırlanta alacaklara uyarı

Makas aralıklarına dikkat!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda gram altın fiyatlarındaki makas aralığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Her ne kadar ekranlarda gram altın fiyatlarının 1000 TL seviyesinin altında gözüktüğü bilinse de serbes piyasalarda altın fiyatlarının makas aralığı nedeni ile 1000 TL üzerinde olduğu görülmekte. Bu yüzden de şu an için 1000 TL seviyesinin altından da gram altın alımı yapmak imkansız bir halde. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Gram altın fiyatı tarafında da her ne kadar ekranlarda 1000 lira seviyesinin altında rakamlar görse de sevgili izleyicilerimiz gram altın TL fiyatı şu anda 1010-1015 lira seviyesinde. 1000 lira seviyesinin altında daha sarkma gerçekleşmedi. Dolar kuru güçlü olduğu için gram altını desteklemeye devam ediyor. Yine bu seviyelerin 1000 lira seviyesinin altına sarkmasını biraz zor ihtimal olarak takip edeceğiz. Ancak böyle bir ihtimal olsa da orta ve uzun vade için yine yatırımcısına bir fırsat sunmuş olacak.” yorumlarını yaptı.

Alım fırsatı ne zaman?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu açıklamalarda gram altın için alım fırsatının ne zaman geleceğini belirtti.  Yıl onunda gram altın fiyatlarının rekor kıracağını belirten İslam Memiş, ilerleyen dönemlerde de gram altında büyük oranda yükselişler olacağını ve alm fırsatlarının ortadan kalkacağını açıkladı. Ancak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 1000 TL seviyesinin altındaki gram altına direkt olarak yatırım yapılması gerektiğini belirtti. Bunlara ek olarak İslam memiş, altın fiyatlarının desteklenmesine neden olan birçok piyasa etmenine değindi. İslam Memiş, “Altın fiyatlarının destekleyen birçok sebep var. Ve bu nedenler ortadan kalkmadı. Resesyon, stagflasyon, jeopolitik riskler derken altın bu fiyatta ister istemez desteklenir bu sebepler karşısında. Düğün yapacak olanlar, altın borcu olan vatandaşlarımız vardı, işte 1000 lira veya altına biraz sarkmalar gerçekleşirse eğer bunu bir alım fırsatı olarak değerlendirebilirler.” sözlerine yer verdi