Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinden hazırlamış olduğu videolar ve yazmış olduğu köşe yazıları aracılığı ile yatırımcı takipçilerini bilgilendirmektedir. Genel olarak altın ve dolar fiyatalarına değinen İslam Memiş, bunlar ile birlikte gelişmeler olduğu zaman borsa ve gümüş gibi diğer yatırım araçları hakkındaki tahminlerini de aktarmaktadır. Son zamanlarda ise dolar kuruna yatırım yapmak isteyenleri uyaran İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yıl sonunda nasıl bir seviyede olacağı hakkındaki tahminlerini aktardı.

Yıl sonunda gram altın yükselecek mi?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonunda gram altın fiyatlarının nasıl bir seviyede olacağının altını çizdi. Bunlara ek olarak gram altın fiyatlarının kademeli bir şekilde yükseleceğini belirten İslam Memiş, gram altın fiyatlarının ilk hedefinin bin 200 TL olduğunu anlattı. Ayrıca Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yıl sonunda bin 400 TL bandına yerleşeceğini ve kolay kolay o seviyeden bir daha gerilemeyeceğini belirtti.

Şu an altın alınmalı mı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın alımı için vatandaşları uyardı. Şu an için altın fiyatlarının değerinden daha düşük olduğunu belirten İslam Memiş, altın fiyatlarının yatırımcılara güzel fırsatlar sunduğunu belirtti. Ancak Altın ve Para Piyasaları Uzamanı İslam Memiş, altına yatırım yapacak olan kişilerin kısa vade yerine uzu vadeli düşünmesi gerektiğini söyledi. Bugünden itibaren altın alacak olan kişilerin genel olarak 2023 yılına hazırlık yapmaları gerektiğinin altını çizdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın fiyatları eline yeni TL geçmiş olan vatandaşlara veya önümüzdeki yıl düğün yapacak hazırlık yapmak isteyen vatandaşlara da çok güzel fırsatlar sunuyor. Altın fiyatlarının çok ucuz olduğunu ve gereğinden daha fazla değer kaybettiğini düşündüğümüz için de altın fiyatlarını bugünlerde bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.Kısa vadeli bir beklenti içine girmemek gerekiyor. 2023 yılının hazırlığını yapmak gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Bugünler fırsata çevrilmeli

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bugünden itibaren insanların altın yatırımına başlaması gerektiğini be fırsatı tepmemeleri gerektiğini açıkladı. Çünkü şu an da 990 TL seviyesinden satılmakta olan gram altının ileriki günlerde 1000 TL seviyesinin üzerine çıkacağını söyledi. Gram altın için önemli bir fırsatın ayağımızda olduğunu dile getiren İslam Memiş, 984 lira seviyesinden gram altın alan bir yatırımcı büyük bir ihtimalle 2-3 hafta sonra 1.000 lira seviyesinin üzerinde bir gram altın görecektir. Bugünleri de fırsata çevirmek için bir fırsat olarak görmesi gerekiyor.” sözlerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  İslam Memiş'ten şaşırtan dolar yorumu. Dolar Eylül ayına çakılacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın ve dolar fiyatlarının yıl sonu seviyelerini söyledi

Dolardan uzak durun

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kuruna yatırım yapmak isteyenleri uyardı. Yapmış olduğu açıklamalara dolar kurundan uzak kalınması gerektiğinden bahseden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların şu an için diğer varlıklara göre çok daha yüksek bir seviyede olduğunu ve pahalı olduğu için de yatırım yapılmasının mantıklı olmadığını vurguladı. Bunlara ek olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun bir yatırım aracınan ziyade daha çok bir ödeme aracı olduğunu dile getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Doları bir yatırım aracı olarak görmüyoruz. Her ne kadar değer artışları devam etse de dolar bir yatırım aracı değil bir ödeme aracıdır. Dolardan uzak kalınması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.