Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son yayınlamış olduğu videoda altın ve gümüş ile alakalı son tahminlerini yaptı. Bununla birlikte FED’in orman yangınından kaçtığını dile getiren İslam Memiş, emtia fiyatlarının baskılandığını dile getirdi. Bu baskılamayı da şirketlerin ve yatırımcıların gördüğünü belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED’in yaptığı zarar ile makas değiştirmesine sebep olabileceğini anlattı.

FED faiz arttırıyor ama başarısız görünüyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, FED’in aldığı faiz kararlarının başarısız hamleler olduğunu savundu. İslam Memiş, “FED, faiz artırmaya devam ediyor ama başarısız olduğu görülüyor. Bir yıldır da altın ve gümüş gibi emtiaları bilerek ve isteyerek baskılıyorlar. Tüm emtialar yüzde yüzden fazla pirim yaparken altın ve gümüşün prim yapmasına izin vermiyorlar. Ve bunu tüm yatırımcılar, şirketler görüyor ve biliyor. Cuma günü yüksek gelen ABD enflasyon verisine rağmen dolar endeksi, altın ve gümüş aynı anda yarışıyorsa burada bir savaş var demektir.” ifadelerine yer verdi.

Ormanda yangın var

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ekonomiyi bir ormana benzetti ve bu ormanda da yangın olduğunu dile getirdi. Güzel bir metafor ile durumu açıklığa kavuşturan İslam Memiş, baskılanan altın ve gümüşün belli bir süre sonra tutulamayacağını belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Aslan, ceylan, sırtlan ve zebra yan yana koşuyorsa ormanda yangın var demektir. Bu yangın en çok FED’i yakabilir. Çünkü en çok para basan en çok zararı gören olur. Bu zarar da FED’in makas değiştirmesine neden olabilir. Bu makas değişikliği sonrası tut tutabilirsen altın ve gümüşü…” sözlerini dile getirdi.

Maduro etkisi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Venezuella ile ilişkilerin altın fiyatlarına etkili olabileceğini söyledi. Venezuella’nın Çorum’da bulunan altın işleme tesisine değindi. Bununla beraber Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş elinde fiziki altın bulunduran tek ülkenin Venezuella olduğuna dikkatleri çekerek, Çorum’da bulunan bu tesisin Türkiye için önemli olduğunu söyledi. Duyurulan GES projesi ile kısa düşüşlerin yaşandığını söyleyen Altın ve para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten sonra yatırımcılar da bu düşüşlerin kalıcı olup olmayacağını merak ediyor.

İLGİLİ MAKALE  Altın kahininden yatırımcıya uyarılar. İslam Memiş 2000 olur dedi!

Seçim etkisi

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, seçim zamanının yaklaştığını ve bu durumun da Türkiye ekonomisinin olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Dövizdeki yükselmelerin düşebilmesi için Türkiye’nin sıcak paraya ihtiyacı olduğunu belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sıcak para konusunda Venezuella’nın kullanılabileceğini öngörmekte.

Düşüş bekleniyor

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, Cumhurbaşkanı erdoğan ile Maduro ilişkisinin altın konusunda Türkiye’yi rahatlatabileceğini belirtti. Bu durum ile beraber Çorum’da bulunan tesis ile sıcak para sorununun çözülebileceğini dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, içerde gram altın sorununun dolara bağlı olduğunu dile getirdi. İslam Memiş, gram altın fiyatlarının dolar fiyatları ile senkronize bir şekilde hareket ettiğini vurguladı. Bütün bunlara ek olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Bugünlerde Türkiye’nin nakite ihtiyacı vardır. Bu nakit ihtiyacını karşılamak için bence iyi bir fırsat yakalamış oldu. Ama içeride gram altın piyasası tamamen dolara bağlı. Türkiye’de dolar nereye gram altın oraya. Şimdi yukarıda bir bölgedeyiz. Bence bir ay gibi bir süreç beklemek lazım, bir düşüş öngörüyorum hem gram altında hem döviz kurlarında.” yorumlarını yaptı.