Elinde dolar bulunduran ve dolar yatırımı yapmak isteyenler için tavsiyeler veren Selçuk Geçer, yaşanan enflasyonun getireceği sorunlardan bahsetti. Bununla beraber Selçuk Geçer, 1994 yılında yaşanmış olan krizden daha büyük bir felaketin bizi beklediğini söyledi. Bunlara ek olarak Selçuk Geçer, enflasyon ile doların ükseleceğini, bu yüzden de enflasyonun düşmeden doların asla düşmeyeceğini vurguladı.

Dolar 30 lirayı aşar

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonu için dolar kuru tahminlerini aktardı. Yapmış olduğu tahminlerde dolar kurunun yıl sonunda 30 lira seviyesine kadar yükseleceğini dile getiren Selçuk Geçer, yıl sonunda yaşanabilecek bir kırılmanın Türkiye ekonomisini zora sokacağını belirtti. Yıl sonu için 30 lira seviyesinin iyimser bir rakam olduğunu vurgulayan Selçuk Geçer, eğer bir kırılma olursa 3 haneli dolar kurunu görebileceğimizi işaret etti. “Bu saatten sonra Türkiye’nin işi daha da zorlaşıyor. Dengeler daha da bozulacak. Yıl sonu umarım kırılmayla karşı karşıya kalmayız. 30-35 lira arasında dolar kuru bu seviyeyi tamamlarsa, oturup dua edelim. Kırılma olursa 3 haneli dolar kuru ile karşı karşıya kalabiliriz. Kimse şaşırmasın.” yorumlarını aktardı.

Eylül ayında 21 lira olur

Ünlü Ekonomist selçuk Geçer, dolar kurunun sonbahar başlangıcında nasıl bir seviyede olacağı hakkındaki görüşlerini paylaştı. yaptığı açıklamada dolar kurunun Eylül ayında en az 20 lira olacağının altını çizmişti. Kısa vadede ise 18 lira seviyelerinin zor olmadığını belirten Selçuk Geçer, Aralık ayına kadar ki süreçte en az 30 lira seviyesinde bir dolar kuru beklediğini anlattı. Selçuk Geçer, “Peki, dolar nereye gider? Kısa vadede 17.80, 18, 18-20 seviyelerini görürüz. Sonra maksimum 1-2 ay içinde 21-22 lira seviyelerini görürüz Eylül itibariyle. Sonrasında Aralık ayına kadar 30 liranın üzerine çıkmış bir dolar kuru göreceğiz gibi.” diye konuştu.

3 haneli enflasyonlar görülecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, enflasyon rakamları ile ilgili de yorumlarını aktarmıştı. Enflasyonun yükselmesi ile vatandaşın hayat pahalılığının arttığını belirten Selçuk Geçer, yıl sonunda enflasyonun nasıl bir seviyede olacağını da belirtti. Bunlara ek olarak enflasyonun bu şekilde yükselmesi ile dolar kurunun da alevlendiğini vurgulayan Selçuk Geçer, yıl sonunda TÜİK tarafından 3 haneli enflasyon rakamlarının açıklanacağını belirtti.

İLGİLİ MAKALE  Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den korkunç iddia. Dolar kısa süre içerisinde 25 lira olabilir! Araç fiyatları ev fiyatlarını ikiye katlayacak

Enflasyon

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, gıda fiyatlarının sürekli olarak arttığını ve insanların da gıda harcamalarının arttığını belirtti. Büyük bir enflasyonist ortamın oluştuğunu anlatan Selçuk Geçer, dünyadaki en büyük riskin enflasyon olduğunu belirtti. Bunlara ek olarak Selçuk Geçer, Avrupa’daki enflasyon krizinin arttığına dikkat çekti. Bu yüzden de Almanya gibi ülkelerin sürekli olarak faiz artışına gideceğinin altını çizdi. Selçuk Geçer, “Almanya’dan enflasyonun yükselmesi tüm Avrupa ve bizim gibi ülkeleri yakınan ilgilendiriyor. Almanya Merkez Bankası enflasyonu 7,1 çekti. Bu da Avrupa tarafında enflasyon beklentilerinde iyiye gitmediğini görüyoruz. Avrupa Merkez Bankası bu durumda agresif faiz artışı yapacağını gösteriyor.”

Enflasyon gerçekte yüzde 300

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin asıl enflasyon rakamlarının ne olduğunu söyledi. Resmi verilerin bunu göstermediğini ve bu yüzden de maaşlara olması gerekenden daha az zam yapıldığını belirten Selçuk Geçer, bu durumun büyük bir fikirlik getirdiğinin de altını çizdi. Selçuk Geçer, “Türkiye’de çok yüksek bir enflasyon var. Resmi veriler bunu göstermiyor. Bizim maaşlara da bu rakamlar yansıyor. Bu da korkunç bir fakirliği beraberinde getiriyor. Tarımsal girdi maliyetlerinde ciddi bir yükseliş var. Gübre fiyatları hızla yükseliyor. Gıda enflasyonu Türkiye’de yükselmeye devam edecek. Yoksulluk sınırı yüzde 300 enflasyon söz konusu. 3 liralık ekmek 4 lira oldu.”

3. dünya savaşı riski

Selçuk Geçer, artan ekonomik sorunlar nedeni ile tüm dünya ülkelerinin büyük bir buhran silsilesine kapılacağının altını çizdi. Eğer enflasyonun kontrol altına alınamazsa, dünya çapında büyük sorunların olacağını belirtti. Bunlar ek olarak Selçuk Geçer, “Hem dünyada Türkiye’de en çok konuşulan konulardan biri enflasyon. Son zamanlarda dünyanın en önemli riski olarak değerlendiriliyor. Eğer kontrol altına alınmazsa birinci sırada resesyon ikinci sırada stagflasyon. Ve üçüncü sırada çok ciddi kriz buhranlar silsilesi. Sonrasında 3. dünya savaşı işaret ediliyor.”