Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, kendi YouTube kanalı üzerinden yorumlar yapmaya devam ediyor. Yapmış olduğu yorumlarda genellikle uçuk dolar tahminlerine yer veren Selçuk Geçer, yine dolar kurunun artacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarına ek olarak konut ve araç fiyatları ile ilgili değerlendirmeler yapan ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, araç fiyatlarının artacağını söylüyor. Bunlara ek olarak Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonundaki seviyesini açıkladı. Bununla birlikte neden doların bu şekilde yükseldiği ile ilgili açıklamalar yaptı.

Bir sabah uyandığınızda dolar 25 lira olabilir

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, doların bir sabah içerisinde 25 lira seviyesine kadar çıkabileceğinin altını çizdi. Bunlara ek olarak doların yıl sonuna kadar nasıl bir rota ile yükseleceğini belirleyen Selçuk Geçer, Kasım ayı gibi doların 25 lira bandında olabileceğinine dikkat çekti. Daha sonra ise dolar kurunun peyderpey yükseleceğini ve bu şekilde de dolar kurunun yıl sonuna kadar 30 ila 35 lira seviyeleri arasında yer alacağını anlattı. Bütün bunlar ek olarak mevcut hükümetin uygulamış olduğu para politikalarını eleştiren Selçuk Geçer, bu para politikaları ile devam edilmesi halinde dolar kurunun büyük bir kırılma yaşayabileceğini anlattı. Bu anlatımlar ile birlikte de dolar kurunun bir diğer kırılma nedeni olarak ise Türkiye’nin sürekli olarak artmaya devam eden dış ticaret açığı. Dış ticaret açığı, geçen aya oranla yüzde 147 oranında arttı. Bu da hükümetin bu açığı kapatması için yüksek miktarda döviz harcamasına neden oluyor. Bu döviz harcamaları ise döviz rezervinden yapılıyor ve bir süre sorna u rezerv bitecek. rezervlerin bitmesi ile brilikte dolar kuru kırılma yaşayacak ve doları çok yüksek seviyelerde göreceğiz. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Bir sabah bir uyanacaksınız ansızın dolar 25 olmuş. Böyle kronometre gibi atacak. 20-25-30-40… Bu nasıl olmaz? 9 liraydı 18 lira oldu. 1 liraydı 3 lira oldu neyden bahsediyorsunuz? 1 lira olan dolar kuru 2 olunca yüzde 100 olur. Bugün uyarlayın yüzde 100’ü 36 lira eder. Sizin enflasyonunuz var bir de. Ben bunu söyleyince bana kızdılar sonra OVP’de kendileri itiraf etti.” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Daha kötü günler bizleri bekliyor. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar için korku filmi gibi senaryo

Araç fiyatları ev fiyatlarını geçecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’de satılmakta olan araç fiyatlarının sürekli artmasını değerlendirdi. Konut piyasasına da her geçen gün zam geliyor. Bu zamlar ise insanların ödemiş olduğu kira fiyatlarını derinden etkiliyor. Ayrıca ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, araç fiyatlarındaki artışlar nedeni ile Türkiye’de araba satın almanın ev satın almaktan daha zor bir hale gelebileceğini anlattı. Bu durum sadece Türkiye için değil, dünya için de aynı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, enerji krizi nedeni ile araç fiyatlarının artmasının gündemde olduğunu söyledi. Hem sıfır hem de ikinci el araç fiyatları, konut fiyatlarını ikiye katlayabilir. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, “Yakın zaman içinde hem ikinci el hem sıfırda araç fiyatları hem Türkiye hem dünyada araç fiyatları, konut fiyatlarını geçebilir. Çünkü hızlı şekilde enerji fiyatlarının artması, enflasyonun yükselmesi, üretim maliyetlerinin artması metal üretimini sekteye uğratıyor. Alüminyum, çelik üretemiyorlar. Plastikte de zorlanıyorlar. Kimler? Avrupalılar ve ABD’liler.” açıklamalarını yaptı.