Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, keni YouTube kanlı üzerinden yapmış olduğu yorumlar ile brilikte yatırımcı takipçilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Yapmış olduğu açıklamalarda genellikle uçuk dolar tahminlerine yer veren Selçuk Geçer, geçtiğimiz aylarda yağmış olduğu bu yorumlar nedeni ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından kendisine soruşturma açılmıştı. Ancak yine de aynı yorumları yapmaya devam eden Selçuk Geçer, yapmış olduğu bu dolar tahminlerinin arkasında birçok farklı detay saydı. bu detaylardan en çok dillendirdiği ise mevcut hükümetin uygulamış olduğu yanlış para politikaları ve dış ticaret açığı. Doların yıl sonunda geleceği noktayı da belirten Selçuk Geçe, dolar kurundaki kırılma ile dolarda yüzde 100 oranında bir artışın görülebileceğini anlattı.

Dolar yıl sonunda kaç TL olacak?

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yıl sonunda nasıl bir seviyeye geleceğini açıkladı. Bu seviyeler ile birlikte dolar kurunun yıl sonuna kadar olan rotasını çizen Selçuk Geçer, dolar kurunun ilk hedefinin 19 lira olduğunu söyledi. Ancak dolar kurunun bu seviyede kalmayacağını ve Kasım ayında 25 lira seviyesine geleceğini anlatan Selçuk Geçer, yıl sonuna kadar dolar kurunun 30 ila 35 lira seviyesine kadar yükseleceğini belirtti. Doların 2023 yılında da yükselmeye devam edeceğinin altını çizen Selçuk Geçer, dolar kurunun kırılma ihtimaline de değindi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100’lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz.” diye konuştu.

Dolar kurunda yüzde 100 oranında artış gerçekeleşebilir

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunda yüzde 100 oranında bir artışın gerçekleşebilme ihtimaline değindi. Yapmış odluğu açıklamalarda ithalat ve ihracat arasındaki makas aralığının sürekli olarak genişlediğini anlatan Selçuk Geçer, daha sonralarında hükümetin bu makas aralığını kapatabilmek adına Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası2nın dolar rezervlerinin harcanacağını belirtti. harcanan bu dolar rezervleri de dolar kurunun fırlamasına neden olacak ve ek olarak da insanların dolar bulmada zorlanacağına dikkat çekti. Büyük bir dolar kıtlığının kapıda olduğunu vurgulayan Selçuk Geçer, hükümetin uygulamakta olduğu yanlış para politikalarının da dolar kurunun artmasına büyük bir etmen olduğunu dile getirdi. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, İhracatımız her geçen gün bir daha daralmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönem dış ticaret açığının artacağını dolayısıyla dolara olan ihtiyacın her geçen gün daha da artacağını, dolar kıtlığı oluşacağını ve dolarda büyük bir kırılma ile karşı karşıya olduğunu bize gösteriyor.” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten şoke eden altın açıklaması. Dolar Eylül ayı sonunda düşecek!

En çok vatandaşlar kaybedecek

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Türkiye’nin gireceği bu ekonomik buhrandan en çok vatandaşın yara alacağını vurguladı. Asgari ücrete değinen Selçuk Geçer, yoksulluk sınırının asgari ücretin 4 katı olduğunu belirtti. Bütün bunlar ile birlikte ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, mevcut hükümetin uygulamaya koymuş olduğu TOKi konut projesinin bir seçim aracı olduğunu dile getirdi. Ancak insanların yava yavaş bu projeye soğuduğunu dile getiren Selçuk Geçer, önümüzdeki dönemlerde konut fiyatlarının düşebileceğini anlattı. Bunlara ek olarak Selçuk Geçer, konut fiyatlarının düşmesi ile birlikte araç fiyatlarının da tavan yapacağına dikkat çekti.