Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kendi YouTube kanalı üzerinen yapmış olduğu gram altın ve dolar açıklamaları ile sürekli olarak dikkatleri üzerine toplayan bir ekonomist olarak karşımıza çıkmaktadır. yaptığı tahminlerinin doğru çıkması, yatırımcı kitlesinin genişlemesine neden oldu. Şu an da birçok küçük yatırımcı, kendisinin vermiş olduğu tavsiyeleri merakla bekliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son yorumlarında ise dikkat çekici yeni tahminlerde bulundu. Özellikle altın ve dolar ile ilgili yapmış olduğu yorumlar ile dikkatleri üzerine çeken İslam Memiş, Eylül ayı sonuna doğru dolardaki hareketlerin şoke edici olacağını belirtti.

İslam Memiş’in son altın yorumları

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu gram altın ve Ons altın tahminlerinin arkasında durmaya devam ediyor. Bununla birlikte yıl sonu için yapmış olduğu gram altın yorumları ile dikkat çeken İslam Memiş, gram altın yatırımı yapıp bekleyenlerin kar elde edeceğini vurguladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yıl sonunda gram altın fiyatlarının e az 1400 TL seviyesine kadar yükseleceğini belirtti. Şu an için ise gram altın fiyatları 1000 TL seviyesindeki yerini korumaya devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Yıl sonunda gram altın için 1.400 lira tahminim devam ediyor. Dolar/TL kurunda bir geri çekilme görülmesi durumunda ancak gram altında 1.000 liranın altının konuşulabilir.” ifadelerine yer verdi.

Enflasyon 2023 yılının ortalarına kadar yükselecek

Altın ve Para piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yapmış olduğu enflasyon açıklamalarında önemli noktalara değindi. Halkın enflasyon yüzünden zor zamanlar yaşayacağını ve önümüzdeki aylarda çok daha zor zamanlar geçireceğimizi belirten İslam Memiş, enflasyonun bu şekilde yükselmesinin 2023 yılının ortalarına kadar devam edeceğini belirtti. Bunlar ile beraber İslam Memiş, Avrupa ekonomisi ile ilgili ve dolar kuru ile ilgili tahminlerini de aktardı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “2023 yılının ortasına kadar enflasyon devam edecek. Avrupa ekonomisini güzel günler beklemiyor. Dolarda Eylül sonunda bir düşüş bekliyorum. Bu gerçekleşirse dolar/TL kurunu etkileyecektir.” sözlerini sarfetti.

İLGİLİ MAKALE  Son alım fırsatı geldi! Elini çabuk tutan kazanır. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten şoke eden gram altın yorumu

Borsa kazandırmaya devam ediyor

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, borsanın şu an için bir rallide olduğunu ancak bu yükselişlerin güvenli olmadığını belirtti. Son zamanlarda borsa ile ilgili açıklamalarını belirten islam Memiş, ilerleyen dönemlerde borsanın kazandıracağını anlattı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Borsa İstanbul 3447 puanda, yüzde 1.30’luk değer artışı devam diyor. Biraz daha kazançla günü tamamladı. Rallinin ne kadar süreceği belirsizliğini koruyor. En güvenli pozisyon için borsa tarafına girişler hızlandı. KKM’daki vatandaşların da buna devam edecekleri görülecektir. Çünkü ne döviz kuru ne emtia riskine girecekler. Enflasyonist ortamdan geçtiğimiz için borsa da ucuz kalmıştı, şimdi değeri yüksek kalmaya devam ediyor. Dolar karşısında düşük kalıyor. Yabancı yatırımcılar girişleri hızlandırırsa yukarı yönlü hareketler devam eder ama kar satışı gelmedi, bu yükselişler çok da hayra alamet değil. Dikkat etmekte fayda var. 6 aylık süreci göz önünde bulundurmak gerekiyor.” diye konuştu.

Dolar Eylül ayında düşecek

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, diğer ekonomistlere nazaran dolar kurunun Eylül ayı itibari ile düşeceğini belirtti. Bu düşüşlerin Eylül ayı sonunda başlayacağını belirten İslam Memiş, yıl sonunda ise doların 21 lira seviyesine kadar çıkacağını söylemişti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Dolar TL kuru ekranlarda 18.23 seviyelerinde. Piyasalarda 18.32-18.37 aralığında. Yatırımcının dikkat etmesi gerekiyor. Yıl sonunda öngörüm 20-21 lira aralığında ancak kısa vadede dolar tarafında bir baskılanma olabilir. Dolar endeksi 110 seviyesinde. Eylül sonuna kadar aşağı yönlü trend bekliyorum. Haliyle bizim gibi ülkelerde de bir miktar geri çekilmeler yaşanabilir. Param var dolar alsam mı soruları geliyor. Doları yatırım aracı olarak gören bayağı insan var. İnsanlar döviz akla gelince hemen dolar geliyor. Dolar bir yatırım aracı değildir, ödeme aracıdır. Diğer enstrümanlar karşısında çok da getirisi olacağını sanmıyorum. Dolar endeksindeki yüksek rakamsal değer çok önemli. Dolar endeksinin geri çekilmesi, dolar TL’deki geri çekilmeyi gündeme getirebilir. O da gerçekleşince onu içsel nedene değil, dünyadaki değere bakmak, yorum yapmak gerekiyor.” açıklamasını yaptı.